191 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroensapeifruitgemalen komijngembergriekse yoghurtkaneelknoflookkomijnkomijnzaadkorianderzaadmuntolieolijfoliepaprikapoederpeterselierode uitomaattomatenpureewaterzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

Peruviaanse ceviche

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, koriander, lente-ui, mosterdkers, munt, paprika, rode spaanse peper, snapper, tongschar, venkelgroen, zeebaars, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Peruaans / Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

Peruviaanse ceviche

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, koriander, lente-ui, mosterdkers, munt, paprika, rode spaanse peper, snapper, tongschar, venkelgroen, zeebaars, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Salade van gebraden kip met drie soorten rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bosui, bruine rijst, citroen, koriander, milde rode chilipeper, munt, olijfolie, peper, rucola, scharrelkip, sesamolie, shisoblaadjes, thaise vissaus, ui, wilde rijst en zout

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Dolmades

Ingrediënten:
citroen, ingelegde druivenbladeren, komijn, koriander, olijfolie, peper, risottorijst, rode ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / avondmaal uit Kook met Jamie:

Zuid-Indiase curry met krab

Ingrediënten:
boter, bruin krabvlees, citroen, gember, groene kardemompeulen, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, kurkuma, olijfolie, rode spaanse peper, venkelzaad, wit krabvlees, witte ui, zeezout, zwarte peper en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Lunch / avondmaal uit De zomerkeuken:

Kruidige sardines met venkelsalade

Ingrediënten:
citroen, grof zout, kaneel, komijn, komijnzaad, koriander, korianderzaad, lente-ui, olijfolie, paprikapoeder, roze grapefruit, sardines, ui, venkel, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Citrussalsa

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, gele paprika, grapefruit, groene paprika, jalapeños, koriander, limoensap, peper, rode paprika, rode ui, sinaasappel, thaise pepers en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Chilo pico de verde

Ingrediënten:
citroen, groene chilipeper, knoflook, koriander, lente ui, milde chilipeper, peper, peterselie, poblano chilipeper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / hoofdgerecht uit Vis uit Blik:

Spaanse rijst met mosselen

Ingrediënten:
citroen, droge witte wijn, kippenbouillon, knoflook, koriander, mosselen, olijfolie, puntpaprika, spaanse paellarijst, tomatenpuree, trostomaat, ui, zachte chorizo en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Ontbijt / brunch / lunch uit Te gast bij Jamie:

Kruidige kedgeree

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, ei, garam masala, gember, gerookte schelvis, knoflook, komijnzaad, koriander, kurkuma, laurier, peper, rode spaanse peper, ui, yoghurt, zout, zwarte peperkorrels en zwart mosterdzaad

Keuken:
Brits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella bijt

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nigella bijt:

Platte vogels

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, gember, knoflook, koriander, korianderzaad, lente-ui, limoen, maldonzout, olijfolie, peterselie, plantaardige olie, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Salade van radijs en tuinbonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gemalen komijnzaad, ingemaakte citroenschil, koriander, olijfolie, pitabroodjes, radijsjes, rode ui, tahinsaus, tuinbonen, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit NAJAT:

Sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
citroen, koriander, rietsuiker, rode biet, roze peperkorrels, sint-jacobsschelpen, tijm, ui, witte azijn, witte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Tonijn op geroosterde salsa

Ingrediënten:
citroen, courgette, extra vierge olijfolie, groene paprika, groene peper, knoflook, koriander, limoen, munt, olijfolie, rode ui, tomaat, tonijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / voorgerecht uit Noedels:

Nathan Fongs salade met garnalenwontons

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, ei, japanse bruine-rijstazijn, knoflook, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, limoen, olijfolie, ronde wontonvellen, rucola, scampi, sesamolie, sjalot, waterkastanje, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Lunch uit Het insectenkookboek:

Couscoussalade

Ingrediënten:
buffalo's, cayennepeper, citroen, couscous, gedroogde abrikozen, gele paprika, gembersiroop, kerstomaat, komkommer, koriander, lente ui, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, ras el hanout, sojasaus, sprinkhanen, witte peper, zout en zwarte olijven

Soort:
salade / insecten / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Diamanten-jubileumkip

Ingrediënten:
amandelen, ananas, cashewnoten, chilipoeder, citroen, garam masala, gember, knoflook, komijnzaad, komkommer, koriander, kurkuma, lente-ui, limoen, olijfolie, peper, rode spaanse peper, scharrelkipkarbonade, sesamzaad, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Salade van gebraden kip met drie soorten rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bosui, bruine rijst, citroen, koriander, milde rode chilipeper, munt, olijfolie, peper, rucola, scharrelkip, sesamolie, shisoblaadjes, thaise vissaus, ui, wilde rijst en zout

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Salade van krombekboon met salsa verde & tomaat

Ingrediënten:
ansjovis, citroen, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, kappertjes, knoflook, koriander, krombekbonen, limoen, munt, peper, peterselie, tomaatjes, ui en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Groentevindaloo - goudgele kipspiesjes

Ingrediënten:
bloemkool, citroen, erwten, extra vierge olijfolie, garam masala, gedroogde rode spaanse peper, gemalen komijn, groentebouillon, kikkererwten, kippenbouillon, knoflook, koolzaadolie, koriander, kurkuma, mais, peper, rode ui, rozijnen, scharrelkipfilet, spinazie, tomaat, tuinbonen, venkelzaad, wittewijnazijn, worcestersaus, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Haal meer recepten op...