186 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroensapeifijne kristalsuikergemberkaneelkippenbouillonknoflookkomijnzaadkorianderpoederkorianderzaadolieolijfolietomaattomatenpureeuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gerookte en pikante salsa roja

Ingrediënten:
chipotlepeper in adobosaus, guajillo-pepers, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Spaans / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit NAJAT:

Sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
citroen, koriander, rietsuiker, rode biet, roze peperkorrels, sint-jacobsschelpen, tijm, ui, witte azijn, witte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Salsa borracha

Ingrediënten:
bier, guajillo-pepers, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, peper, suiker, tequila, tomaten, ui en zout

Keuken:
Spaans / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Groene tomatenchutney

Ingrediënten:
bruine suiker, courgette, gemberpoeder, groene tomaten, korianderzaadjes, peper, rode-wijnazijn, rozijnen, uien en zout

Soort:
inmaak / chutney/pickle/jam/compote / chutney / conserven
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Saté Babi

Ingrediënten:
asem, djinten, gula djawa, ketjap, korianderpoeder, knoflook, kunyit, laos, limoen, lombok, peper, petis udang, pinda's, plantaardige olie, rawits, santen, sjalotjes, trassi, ui, varkensfricandeau en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Bijgerecht uit Eten en zo:

Kruidige pompoenpuree

Ingrediënten:
djiera, djinten, flespompoen, hindoestaanse kerrie masala, ketoembar, knoflook, peper, suiker, ui en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Hash van tempé met kimchi

Ingrediënten:
arachideolie, donkere sesamolie, gemberwortel, kimchi, knoflook, koriander, paprika, peper, rijstazijn, sojasaus, suiker, tempé, ui, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip in gekruide klappersaus - opor ajam

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketoembar, knoflook, komijn, koriander, laos, peper, pijpkaneel, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide garnalen met boontjes - rawon makasar

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, goela djawa, jumbogarnalen, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, peper, sambal trassi, sperziebonen, ui, verse garnalen, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Rijst met groenten en krab

Ingrediënten:
eieren, garnalen, koriander, krab, limoen, olijfolie, paprika, peper, sjalotjes, suiker, tomaat, water, wilde rijst, wortel en zout

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / rijst
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Bamia - Okra's in tomatensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, knoflook, koriander, okra's, peper, suiker, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Joods
Soort:
groente
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Ghanese pindastoof

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, kip, kippenbouillon, koriander, laurier, laurierblad, madame jeanette peper, okra, olijfolie, paprikapoeder, peper, pindakaas, rietsuiker, rode ui, rodewijnazijn, suiker, tomaat, tomatenpuree en ui

Keuken:
Zuid afrikaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Recept uit Jamie's Amerika:

Mijn heldhaftige barbecuesaus

Ingrediënten:
appelsap, balsamicoazijn, bruine basterdsuiker, engelse mosterd, gerookt paprikapoeder, knoflook, komijnzaad, koriander, kruidnagel, laurier, olijfolie, rode spaanse peper, rozemarijn, sinaasappel, tijm, tomatenketchup, ui, venkelzaad, worcestersaus, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Zoete rijst met heet-zure kikkererwten

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gedroogde kikkererwten, geklaarde boter, gemalen fenegriek, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, groene spaanse peper, kardemompeul, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, gember, verse koriander, peper, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Geroosterde salsa roja

Ingrediënten:
guajillo-pepers, knoflook, koriander, limoensap, munt, neutrale olie, peper, suiker, tomaat, tomaten, ui en zout

Keuken:
Spaans / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Verrassende groentegerechten

Recept uit Verrassende groentegerechten:

Mosterduien

Ingrediënten:
bloemkool, bruine suiker, gemberpoeder, inmaakkruiden, komkommer, korianderzaad, mosterd, rozijnen, tomaat, ui, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Mie met rundergehakt - guay teow nuea sab

Ingrediënten:
bai pak chee, brede rijstmie, knoflook, kratiem, maggi, maïzena, nam pla, oestersaus, olie, rundergehakt, sen yai, sla, suiker, thaise vissaus, tomaat, ui, verse koriander, witte peper en zoete ketjap

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalen met eieren in kruidige saus - goelai oedang dan telor

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, ei, gemberwortel, goela djawa, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, noorse garnalen, peper, sambal oelek, steurgarnaal, tomaat, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chili con tempé met zwarte bonen

Ingrediënten:
chilipoeder, chipotlepeper in adobosaus, groentebouillon, honing, knoflook, koriander, olijfolie, peper, radijs, salie, suiker, tempé, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, winterwortel, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Haal meer recepten op...