123 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: appelbakpoederbloembotercitroenraspcitroensapeifruitgehaktgembergemberpoederhoningknoflookkristalsuikerkruidnagelmelkmuntnootmuskaatolijfoliepoedersuikersinaasappelsuikeruiwalnotenzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Harira

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, chana dhal, citroen, citroensap, fijn griesmeel, gemberpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, koenjit, lamsnek, lamsschenkel, nootmuskaat, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Recept uit Bonen!:

Boerenmuffin met appel & grauwe erwt

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroen, ei, friszure appels, gember, grauwe erwten, honing, kaneel, kurkuma, rozijnen, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Soort:
zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit Rachel Khoo - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Berawecka | Kruidig vruchten-notenbrood

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, gedroogde abrikoos, gedroogde gist, gedroogde vijgen, gekonfijte sinaasappel, gemberpoeder, kaneel, melk, peer, rozijn, rum, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, tarwebloem, volkorenmeel, walnoten, water en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt / lunch / bij de koffie uit Brood - 100 internationale recepten:

Vruchtenbrood

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, eieren, gekonfijte citrusschil, gist, kaneel, kristalsuiker, mandarijn, melk, rozijnen, sinaasappelrasp, water, tarwebloem en zout

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

ramadansoep harira

Ingrediënten:
bloem, citroen, dadel, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, karkas van kip, koriander, kurkuma, lamsbotten, linzen, olijfolie, peterselie, tomaat, ui, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

keftatajine met pittige citroensaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, komijn, lamsgehakt, paprikapoeder, saffraandraadjes, spaanse ui, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / nagerecht uit Oma's receptenboek:

Rijstschotel met appel

Ingrediënten:
appel, boter, citroenschil, kaneel, rijst, suiker, water en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit / rijst
Een recept uit Agnes Prus - Winterkoekjes bakken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Winterkoekjes bakken:

Vruchtenbroodspiralen

Ingrediënten:
abrikozen, biologische citroen, eidooier, bloem, gedroogde vruchten, gehakt, boter, water, poedersuiker, pruimen, ruwe rietsuiker, sinaasappel, bakpoeder, kaneel, vijgen, vanillesuiker en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Linda Lomelino - Vruchtentaarten

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Vruchtentaarten:

Bananenroomtaart

Ingrediënten:
bananen, banketbakkersroom, eidooier, eiwit, kristalsuiker, fruit, bloem, gemalen kaneel, gezouten boter, water, karamelsaus, boter, maïzena, pinda’s, slagroom, vanillepoeder en volle melk

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Agnes Prus - Winterkoekjes bakken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Winterkoekjes bakken:

Walnoot-vijgen- dadelmaantjes

Ingrediënten:
biologische citroen, suiker, bloem, boter, gedroogde vijgen, gehakt, poedersuiker, harde bloem, honing, water, medjooldadels, slagroom, kardemompoeder, kaneel, walnoten en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Linda Lomelino - Vruchtentaarten

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Vruchtentaarten:

Pruimentaart Met Pistache Noten, Room En Vanille

Ingrediënten:
donkere rum, ei, bloem, kristalsuiker, maïzena, melk, fruit, bloem, gemalen kaneel, pistaches, gezouten boter, grof zeezout, water, kruimeldeeg, pruimen, ruwe rietsuiker en vanillepoeder

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Linda Lomelino - Vruchtentaarten

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Vruchtentaarten:

Kaneelbollentaart Met Appels

Ingrediënten:
dulche de leche, ei, kristalsuiker, maïzena, melk, fruit, bloem, gemalen kaneel, gezouten boter, grof zeezout, water, parelsuiker, kardemompoeder en sinaasappelsap

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Mince pies & mincemeat

Ingrediënten:
bloem, boter, brandy, bruine suiker, citroenrasp, citroensap, eigeel, gedroogde pruim, gekonfijte sinaasappelschil, gemalen foelie, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, krenten, melk, mincemeat, niervet, nootmuskaat, poedersuiker, rozijnen, rum, sevillasinaasappels, sherry, shredded suet, stoofappel, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Treacle-taart - treacle tart

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, citroensap, ei, gemalen kaneel, gemberpoeder, golden syrup, pecannoten, poedersuiker, volvette room, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Recept uit Hoe dan?!:

Pepparkakor

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, gedroogde citroenschil, gemberpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, piment, siroop, speculaaskruiden, stroop, water en witte basterdsuiker

Keuken:
Zweeds
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / nagerecht uit Morito:

Walnotenbaklava

Ingrediënten:
citroenschil, filodeegvellen, gedroogde rozenblaadjes, gemalen kruidnagel, gezouten boter, kaneel, kaneelstokje, kardemompeul, pistachenoten, rozenwater, sinaasappelschil, walnoten, water, wit broodkruim en witte basterdsuiker

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
koek en gebak
Een recept uit delicious. magazine - Hét bakboek!

Diner / nagerecht uit Hét bakboek!:

Oma's appeltaart

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, citroen, ei, gemalen beschuit, gemalen kaneel, amandel, amandel, rozijnen, stemgember, suiker, water, wit broodkruim en zure appels

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Liesbeth Smit, Sarai Pannekoek, Titia van der Stelt en Vera Wisse - Eet als een atleet

Ontbijt uit Eet als een atleet:

Teffpap

Ingrediënten:
amandelen, fruit, kaneel, sojadrink, teffmeel, vanillepoeder, water en zout

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Scodelline - Amandelcrème

Ingrediënten:
amandelessence, citroenrasp, citroensap, eidooier, gemalen amandelen, kaneel, sinaasappelrasp, suiker en water

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
custard / vegetarisch
Haal meer recepten op...