346 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botergemalen komijngemberkaneelstokjekikkererwtenknoflookkokosmelkkomijnkorianderzaadkruidenkruidnagelkurkumaolijfoliepaprikapoederpeperspecerijensuikertomaatuivetwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Traditionele valsad masala (droog)

Ingrediënten:
gedroogde rode peper, gemalen kurkuma, gember, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, maanzaad, witte kardemompeulen, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

keftatajine met pittige citroensaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, komijn, lamsgehakt, paprikapoeder, saffraandraadjes, spaanse ui, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Tajine van kip en abrikoos met couscous

Ingrediënten:
couscous, gedroogde abrikoos, gedroogde pruim, gemberpoeder, kaneelstokje, kikkererwten uit blik, kippenbouillon, kippendij, komijn, koriander, peper, ras el hanout, rode ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
sous-vide / gevogelte / tajine / couscous
Een recept uit Sanne

Recept van Food en So Much More:

Snelle & Gezonde Kip Balti

Ingrediënten:
babyspinazie, chilipoeder, garam masala, gemalen kardemom, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, groene chilipeper, kaneelstokje, kipfilet, korianderpoeder, kurkuma, limoensap, olijfolie, paprikapoeder, passata di pommedori, rode peper, suiker, knoflook, ui en zwarte peper

Een recept uit Sanne

Recept van Food en So Much More:

Snelle & Gezonde Kip Balti

Ingrediënten:
babyspinazie, chilipoeder, garam masala, gemalen kardemom, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, groene chilipeper, kaneelstokje, kipfilet, korianderpoeder, kurkuma, limoensap, olijfolie, paprikapoeder, passata di pommedori, rode peper, suiker, knoflook, ui en zwarte peper

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Marokkaanse pikante gehaktballetjes met rode rijst

Ingrediënten:
bouillon, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook, lamsbout, marokkaans brood, paprikapoeder, rode rijst, tomatensap, ui, verse koriander, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, yoghurtdressing, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Tika Masala Marinade

Ingrediënten:
annattozaad, kashmiri-chilipoeder, groene thaise chilipeper, gember, gemalen kaneel, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kruidnagelpoeder, laurier, olie, saffraan, sjalot, water en griekse yoghurt

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Berbere

Ingrediënten:
chilivlokken, fenegriek, gember, kaneel, kardamom, knoflook, komijn, korianderzaad, kruidnagel, paprikapoeder edelsusz en zwarte peper

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Ethiopisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Diner / hoofdgerecht uit Jamie, de basis van het koken:

Marokkaanse lamsstoofpot

Ingrediënten:
couscous, gedroogde abrikozen, gedroogde peper, gember, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, lamsnekfilet, laurier, pomodoritomaat, rode ui, rozemarijn, venkelzaad, wijnazijn, yoghurt en zoete aardappel

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Mughal Curry Sauce

Ingrediënten:
foelie, gember, ghee, groene thaise chilipeper, kaneel, kardemompeul, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, laurier, limoensap, maanzaad, nootmuskaat, amandel, cashewnoten, rozijnen, sjalot, turmeric, yoghurt en zwarte peperkorrels

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Kruidige gehakt filodeeg rolletjes

Ingrediënten:
chili, filodeeg, gehakt, gemberpoeder, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflooktenen, olijfolie, peper en zout, roomboter en ui

Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

ramadansoep harira

Ingrediënten:
bloem, citroen, dadel, gedroogde kikkererwten, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, karkas van kip, koriander, kurkuma, lamsbotten, linzen, olijfolie, peterselie, tomaat, ui, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi 1 notitie

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Scherp-pittige watermeloensoep

Ingrediënten:
ajowanzaad, bird's-eye chilipeper, ciderazijn, fijne kristalsuiker, geel mosterdzaad, geelwortelpoeder, gemberwortel, grof zeezout, kaneelstokje, knoflook, koriander, kruidnagels, rawit, rijstazijn, selderijzaad, venkelzaad, watermeloen, zonnebloemolie, zwarte kardemompeul, zwarte peperkorrels en zwart komijnzaad

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Marokkaanse mechoui marinade

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / marinade
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Tomaten Paprikasoep Met Geroosterde Kikkererwten

Ingrediënten:
chilipoeder, gegrilde paprika, gemberpoeder, groentebouillon, kikkererwten, komijnpoeder, zout, bakolie, olijfolie, oregano, paprikapoeder, knoflook, honing, kaneel, tomatenblokjes uit blik, turkse yoghurt, verse koriander en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Garnalenpilaf

Ingrediënten:
garam masala, gember, kardemomzaden, kleine gepelde garnalen, komijnzaad, koriander, kruidnagel, kurkuma, langkorrelrijst, laurier, margarine, pijpkaneel, tomaten, ui, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / lunch / voorgerecht uit Recepten voor de wok:

Pittig krab- en kokosgerecht

Ingrediënten:
biogardeyoghurt, gedroogde rode peper, gember, groene paprika, kaneelstokje, knoflook, kokos, komijnzaad, korianderzaad, krabpoot, kurkuma, maanzaad, magere yoghurt, plantaardige olie, ui en verse koriander

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Thaise gele curry met bloemkool en spinazie

Ingrediënten:
bloemkool, citroengras, curry, currypasta, gedroogde kikkererwten, gele currypasta, gemalen kardemom, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kaneel, kerriepoeder, kikkererwten, kokosmelk, kurkuma, water, sjalotten, spinazie, knoflook, tempeh, water en zonnebloemolie

Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Indonesisch koken:

Lamscurry

Ingrediënten:
bliktomaten, citroengras, gember, kaneelpijpje, kardemomzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lamsschenkel, olie, santen, ui, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Rich’ Cidergrog

Ingrediënten:
alcohol, brandewijn, cider, citroensap, droge cider, gemberwortel, gember, honing, ijsklontjes, kaneelstokje, kruidnagels, sinaasappel, specerijen en citroensap

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Haal meer recepten op...