176 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroensapeigemberkaneelkippenbouillonknoflookkokosmelkkomijnzaadkorianderpoederkruidnagelkurkumalimoenmuntolieolijfoliepeperpeterseliesuikeruiwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Fried rice - Gebakken rijst

Ingrediënten:
rijst, gember, groene paprika, ham, knoflook, korianderblaadjes, mager rookspek, maïsmeel, peper, peterselie, plantaardige olie, runderhaas, sojasaus, suiker, voorjaarsui en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Garnalencurry uit Goa met rijst in zuidelijke stijl

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, boter, bruin mosterdzaad, cashewnoten, cayennepeper, gemalen kurkuma, gemengde peperkorrels, kaneelpijpje, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, mosterdzaad, garnaal, rode spaanse peper, ui, urad dhal, venkelzaad, visbouillon en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Zoete rijst met heet-zure kikkererwten

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gedroogde kikkererwten, geklaarde boter, gemalen fenegriek, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, groene spaanse peper, kardemompeul, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, gember, verse koriander, peper, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Salade van gebraden kip met drie soorten rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bosui, bruine rijst, citroen, koriander, milde rode chilipeper, munt, olijfolie, peper, rucola, scharrelkip, sesamolie, shisoblaadjes, thaise vissaus, ui, wilde rijst en zout

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Salade van gebraden kip met drie soorten rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bosui, bruine rijst, citroen, koriander, milde rode chilipeper, munt, olijfolie, peper, rucola, scharrelkip, sesamolie, shisoblaadjes, thaise vissaus, ui, wilde rijst en zout

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Basmati & wilde rijst met kikkererwten, krenten & kruiden

Ingrediënten:
basmatirijst, bladpeterselie, bloem, dille, kerriepoeder, kikkererwten, komijnzaad, koriander, krenten, olijfolie, ui, wilde rijst, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Rijst met kip - arroz con pollo

Ingrediënten:
doperwten, groene paprika, groene pepertjes, kip, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, olie, oregano, paprikapoeder, pimientos, rijst, saffraan, tomatenpuree, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Antiliaans / Amerikaans / Caraïbisch
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Kruidige rijst met stukjes kip tandoori

Ingrediënten:
boter, groene paprika, kipfilet, koriander, kruidenbouillonblokje, kruidnagel, langkorrelrijst, lente-ui, limoen, olijfolie, peper, rode paprika, tandooripasta, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Murghi pulao - Milde kip met rijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, bulgaarse yoghurt, cayennepeper, ei, kardemompoeder, gember, kaneel, kip, kippenbouillon, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, olie, peper, rijst, rozijnen, saffraan, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Indiaase stijl rijstsalade

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, bruine basmatirijst, doperwten, kerriepoeder, kokosmelk, koriander, lente-ui, rijstwijnazijn, witte basmatirijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Buffet / bijgerecht uit Tomaten:

Tomatenpilav met amandelen

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, amandel, kaneelstokje, kardemompeulen, sjalot, tomatenpuree, verse koriander en zout

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Tandooribloemkool met linzenrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bloemkool, koriander, cashewnoten, groene linzen, kokosroom, kurkuma, limoen, plantaardige olie, rode spaanse peper, tandoorikruiden en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Haal meer recepten op...