68 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbleekselderijboterbouquet garnicitroensapdroge witte wijneidooierkippenbouillonknoflookmelkolijfoliepeperpeterselieroomrozemarijnsjalotsuikertijmtomatenpureewaterwitte peperwitte wijnwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Feines Rehragout - Fijne reeragout

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, bloem, buikspek, citroenrasp, jeneverbessen, jonge rode wijn, knoflook, olie, peper, peterselie, prei, reeschouder, rode ui, rozemarijn, sinaasappelrasp, slagroom, tijm, tomatenpuree, vossenbesconfiture, wildfond, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Hollandse bouillabaisse

Ingrediënten:
baars, bloem, boter, dorade, griet, harder, knoflook, laurier, prei, rode poon, rozemarijn, schol, slagroom, tarbot, tijm, tomaten, tomatensap, ui, venkel, vis, witte wijn, wortel, zeeduivel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Annemiek Verweij

Recept van KeukenLiefde:

Boerenkoolsoep met rookworst

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boerenkool, boter, cavolo nero, droge witte wijn, gerookt ontbijtspek, knoflook, mosterd, ontbijtspek, peterselie, prei, rookworst, sjalot, slagroom, suiker, knoflook, wijn, witte wijn en zaanse mosterd

Een recept uit Annemiek Verweij

Recept van KeukenLiefde:

Mieks Special: mosterdsoep

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, droge witte wijn, gerookt ontbijtspek, knoflook, mosterd, ontbijtspek, peterselie, prei, sjalot, slagroom, suiker, wijn, witte wijn en zaanse mosterd

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Groentekoekjes

Ingrediënten:
basilicumroomsaus, courgette, eieren, peper, preiwit, room, sjalotjes, vetstof, volkorenbloem en zout

Soort:
groente
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Rollade van wilde fazant

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, fazant, foie gras, kippenbouillon, mager kalfsvlees, olijfolie, port, prei, room, sjalot, truffel en truffelsap

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Belgisch-biersoep

Ingrediënten:
bier, bloem, boter, bouillon, eiwit, kalfsschenkel, kervel, prei, room, selderijstengel, tarwegriesmeel, ui en zout

Keuken:
Belgisch / Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Witte zalmfilets in romige saus

Ingrediënten:
aardappelpuree, bier, bloem, boter, groentebouillon, kruidnagel, laurierblad, mosselen, peper, prei, room, ui, verse peterselie, verse selderij, verse tijm, wortel, zalmfilet en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

kreeftensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cognac, garnalenkoppen, kreeftenfond, kreeftenkoppen, kreeftenschalen, laurier, peper, prei, room, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Preivelouté

Ingrediënten:
bloem, eierdooier, kippenbouillon, peper, preien, room, shiso, ui, vetstof en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

blanquette van konijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, charlotte aardappelen, eigeel, knoflook, konijn, kruidnagel, peper, prei, room, ui, verse gemengde kruiden, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kalfsfilet met bier en asperges

Ingrediënten:
asperges, bloem, bosui, cayennepeper, citroensap, de koninck bier, dragon, eidooier, geklaarde boter, kalfsfilet, kalfsjus, kasteelbier, nieuwe aardappel, nootmuskaat, palmbier, peterselie, prei, raapjes, room, sjalot, water, worteltjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Koolrollade met een vulling van brood en kastanjes

Ingrediënten:
bloem, boskoop-appel, boter, groentebouillon, kastanjes, koolzaadolie, melk, nootmuskaat, oud brood, paprikapoeder edelsusz, peper, prei, room, salieblaadjes, tijm, ui, witte koolbladeren, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...