56 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbleekselderijboterchampignoneekhoorntjesbroodeieidooierkippenbouillonknoflookmelknootmuskaatolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepreiricottarode wijnsaliesjalottijmuiwaterwitte truffelwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige macaroni met kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, elleboogjesmacaroni, laurierblad, mascarpone, melk, paneermeel, parmezaanse kaas, penne, salie, schelpjespasta, wilde paddenstoelen, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Paddestoelenlasagne

Ingrediënten:
bloem, boter, dragon, ei, feta, fontina, gedroogde porcini, paddestoel, gruyère, lasagne verde, melk, parmezaanse kaas, peterselie, ricotta, sjalot, tijm, water, witte peper en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Nostalgische macaroni

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, crème fraîche, elleboogjesmacaroni, ham, mager ontbijtspek, oude geraspte kaas, paneermeel en ui

Soort:
pasta/noodles / bouillon
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht uit Liever lokaal:

Gnocchi met cantharellen

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, cantharellen, ei, majoraan, olijfolie, peterselie, salie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Maccheronitimbaal 'de tijgerkat'

Ingrediënten:
bechamelsaus, beenham, bleekselderij, bloem, boter, ei, kaneel, kippenlever, kippenpoot, knoflook, kwartelei, laurier, maccheroni, marsala, olijfolie, rauwe ham, rode wijn, salami felino, suiker, tomaat, ui, verse gemengde kruiden, verse peterselie, verse rozemarijn, verse salieblaadjes, verse tijm, wortel, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / hartige taarten, pasteien en pizza’s / pasta/noodles / varkensvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Paddenstoelenpastei met pennette - pasticcio di penne ai funghi

Ingrediënten:
bloem, boter, eekhoorntjesbrood, ei, gladde pennette, groentebouillon, italiaans boterdeeg, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, porcini, slagroom, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / pastei / paddenstoelen / ovenschotel
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / voorgerecht uit Wild en gevogelte:

Tagliatelle met gebakken foie gras

Ingrediënten:
bieslook, bloem, eendenlever, ganzenlever, gevogelteglace, gezouten boter, olijfolie, tagliatelle, truffel, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / pasta/noodles / gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Rundvlees in rode wijn met pappardelle

Ingrediënten:
bloem, bruine beukenzwam, bundelzwammen, italiaanse rode wijn, kastanjechampignons, knoflook, magere spekblokjes, olijfolie, oregano, pappardelle, rozemarijn, rundersukade, salie, san marzanotomaten uit blik, tijm, ui en witte beukenzwam

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / pasta/noodles / rundvlees
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / lunch / voorgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Ravioli met paddenstoelen en kalfslever

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, crème fraîche, droge sherry, kalfslever, kippenbouillon, pastadeeg, peper, shiitake, sjalot, verse bieslook, verse peterselie en zout

Keuken:
Europees
Soort:
kalfsvlees / pasta/noodles / orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Cannelloni alla Napoletano

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, ei, eidooier, gekookte ham, kalfsvlees, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, rauwe ham, tomatensaus voor cannelloni alla napoletana, vleesjus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Ravioli met knolselderijvulling

Ingrediënten:
00-bloem, boter, ei, eiwit, kastanjemeel, knolselderij, nootmuskaat, prei, witte truffel, witte ui en zout

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Gnocchi à la Parisienne

Ingrediënten:
bloem, boter, bourgondische truffel, ei, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Recept uit De truffel:

Ravioli met eekhoorntjesbroodcrème

Ingrediënten:
00-bloem, bourgondische truffel, eekhoorntjesbrood, ei, kippenbouillon, knoflook, noilly prat, olijfolie, piment d'espelette en sjalot

Keuken:
Frans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Lasagne alla Bolognese

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, bloem, bouillon, champignons, droge witte wijn, knoflook, lasagnevellen, mager gehakt, margarine, melk, parmezaanse kaas, peper, peterselie, room, tomatenpuree, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / ovenschotel
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Cannelloni met varkensvlees

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, bloem, droge marsala, ei, gedroogde paddenstoelen, magere varkenslappen, margarine, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, rauwe ham, spinazie, tomatenpuree, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / varkensvlees / ovenschotel
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Tagliatelle met haas

Ingrediënten:
bloem, cantharellen, droge witte wijn, hazenrugfilet, margarine, ontbijtspek, peper, selderij, sjalot, tagliatelle, tijm, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / wild
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Provence:

Provençaalse rissoles

Ingrediënten:
arachideolie, champignon, citroensap, ei, eierdooier, kippenvlees, knoflook, maïsolie, nootmuskaat, olijfolie, patentbloem, peper, persillade, provençaalse kruiden, tapenade, tomatensaus, ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / frituur
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Maccheroni alla Bolognese - Macaroni met vleessaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champignons, doorregen spek, gedroogde champignons, kippenhartjes, kippenlevers, kruidnagel, mager rundgehakt, melk, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, rigatoni, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / varkensvlees / rundvlees / bouillon
Haal meer recepten op...