112 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbleekselderijboterbouilloncitroencitroensapeigroenteknoflooklaurierlaurierbladmelknootmuskaatolieolijfoliepeperpeterseliepreiroomsuikertijmtomatenpureeuiwinterpeenwitte wijnzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Kip en champignon pies - chicken & mushroom pies

Ingrediënten:
biologische kip, bleekselderij, bloem, boter, champignon, eigeel, kip, kippenbouillon, melk, nootmuskaat, peper, peperbolletjes, ui, verse dragon, verse peterselie, water, wortel en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit J.C. Heidenreich, F.M. Stoll en W.H. de Groot - Het nieuwe Haagse kookboek

Recept uit Het nieuwe Haagse kookboek:

Ossestaartsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, laurierblad, madera, ossestaart, peperkorrel, peterselie, tijm, tomaat, ui, water, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kalfsfilet met bier en asperges

Ingrediënten:
asperges, bloem, bosui, cayennepeper, citroensap, de koninck bier, dragon, eidooier, geklaarde boter, kalfsfilet, kalfsjus, kasteelbier, nieuwe aardappel, nootmuskaat, palmbier, peterselie, prei, raapjes, room, sjalot, water, worteltjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Tong met ui, tomaat en witte wijn

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, kalfsmergpijp, kruiden, olijfolie, rundertong, tomaat, ui, verse peterselie, water, witte wijn, wortel, zout, zwarte peperkorrels en zwoerd

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Basisrecept uit Twentse Smaakmakers:

Bruine basissaus

Ingrediënten:
afsnijdsels van rund, bloem, laurier, peterseliestelen, tijm, tomatenpuree, ui, water en winterpeen

Soort:
vlees / saus/dressing/jus
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Ravioli met rundvlees

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, bloem, droge witte wijn, ei, eidooier, knoflook, laurier, margarine, paneermeel, parmezaanse kaas, runderstaartstuk, sinaassappel, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortel

Soort:
pasta/noodles / rundvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Palesuppe - Noorse vissoep

Ingrediënten:
bieslook, bladselderij, bloem, boter, kruidnagel, melk, peperkorrels, peterselie, prei, raap, schelvisfilet, schelvisgraten, schelviskop, ui, water, wortel, zout en zure room

Keuken:
Noors
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Wildbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, beenderen van groot wild, bleekselderij, bloem, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, peterseliestengel, prei, rode wijn, tijm, tomatenpuree, ui, water en wortelen

Soort:
bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Bruine fond

Ingrediënten:
belgische mosterd, bloem, groene selderij, knoflook, laurier, peterselie, rode wijn, runderschenkel, spekzwoerd, steranijs, tijm, tomatenpuree, ui, water, wortelen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Soep van Hollandse garnalen

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, garnalen, knoflook, peper, prei, room, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Maîsroomsoep

Ingrediënten:
bloem, bouillonblokjes, maïskorrels, peper, peterselie, preiwit, room, selderij, uien, vetstof, water, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Pasteitjes met chorizo & cacau

Ingrediënten:
bakchorizo, bloem, bouillon, cacaopoeder, chilipoeder, ei, eigeel, knoflookteen, komijnpoeder, korianderblaadjes, peper, roomboter, tomatenpuree, ui, water, wortel, zonnebloemolie en zout

Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Eenvoudige vissoep

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, foelie, melk, peterselie, tijm, ui, vis, water, wijting, witte peperkorrels, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Kerrieflapjes met koriander-muntsaus

Ingrediënten:
bakpoeder, bakspray, cayennepoeder, citroensap, erwten, gele spliterwten, gember, jalapeños, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kruizemuntblad, limoensap, olijfolie, sojasaus, spinazie, tamari, ui, volkorenbloem, water, witte bloem, wortel en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Garnalenroomsoep

Ingrediënten:
bloem, cognac, dille, garnalen, peper, room, selderij, tomatenpuree, uien, vetstof, water, witte wijn, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Velouté de Saint-Jaques - Romige soep met sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, kervel, knoflook, laurier, melk, peperkorrels, peterselie, sint-jakobsschelpen, slagroom, tijm, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude romige soep met sint-jakobsschelpen

Ingrediënten:
bieslook, bloem, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, kervel, knoflook, laurier, melk, peperkorrels, peterselie, room, sint-jakobsschelpen, slagroom, tijm, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Klassieke hutspot

Ingrediënten:
aardappel, bloem, klapstuk, laurierblad, olijfolie, pastinaak, peper, rookworst, rundvet, slagroom, ui, water, winterpeen, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
stamppot / aardappelgerecht
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Sauce tomate - Tomatensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, fond, gekookte ham, knoflook, laurier, mager spek, olie, peterselie, runderbouillon, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Haal meer recepten op...