155 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botereieidooiergedroogde gisthoninginstantgistkaneelknoflookkristalsuikermeelmelkolijfoliepatentbloempeperplantaardige oliepoedersuikersuikeruivanillesuikerwaterwitte basterdsuikerzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Ontbijt / bij de koffie uit Culinaria España:

Ensaïmada

Ingrediënten:
bloem, eieren, gist, melk, olijfolie, reuzel, suiker, vet en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht / koek en gebak
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

marokkaans brood

Ingrediënten:
bloem, eidooier, gedroogde gist, melk, olijfolie, venkelzaad, vloeibare honing, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria U.S.A.:

Blini met kaviaar - blini and caviar

Ingrediënten:
bloem, boekweitmeel, boter, droge gist, ei, kaviaar, melk, olie, suiker, verse bieslook, water, zout en zure room

Keuken:
Russisch / Amerikaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bij de koffie uit Culinaria U.S.A.:

Abrikozenkolaches - abricot kolaches

Ingrediënten:
bloem, ei, eidooier, gedroogde abrikoos, gedroogde gist, kaneelpoeder, melk, plantaardige olie, slagroom, suiker, vanille-essence, water en zout

Keuken:
Tsjechisch / Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria U.S.A.:

Runza's

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gedroogde gist, gehakt, groene kool, melk, peper, plantaardige olie, suiker, water en zout

Keuken:
Duits / Russisch / Amerikaans
Soort:
quiche
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit The Last Waltz:

Cake met konijn en morilles

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, gedroogde morilles, jong belegen kaas, konijnfilet, melk, olijfolie, peper, sojaolie en zout

Soort:
salade / quiche / wild
Een recept uit Yannis Varoutsikos en Rodolphe Landemaine - Kookschool brood en banket

Ontbijt / lunch / bijgerecht uit Kookschool brood en banket:

Bagels

Ingrediënten:
bakkersgist, koolzaadolie, maanzaad, melk, patentbloem t45, suiker en witte azijn

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Yannis Varoutsikos en Rodolphe Landemaine - Kookschool brood en banket

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Kookschool brood en banket:

Gevulde beignets

Ingrediënten:
bakkersgist, boter, eigeel, framboos, kaneel, koolzaadolie, meel, melk, pectine, suiker en tarwebloem t65

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / zoet / koek en gebak
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Culinaria Italia:

Beignets - fritole

Ingrediënten:
bloem, ei, melk, pindaolie, poedersuiker, suiker, sultanarozijnen, vanille, gist en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / frituur
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Italia:

Rozijnengebak - maritozzi

Ingrediënten:
bloem, boter, extra vergine olijfolie, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, gist, melk, pijnboompitten, rozijnen, suiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Oma's receptenboek:

Oma's oliebollen

Ingrediënten:
appel, bigarreaux, bloem, boter, citroensap, ei, gekonfijt fruit, gist, goudrenet, krenten, melk, poedersuiker, rozijnen, witte basterdsuiker, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / frituur / feestdagen
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Picknick / brunch / bij de koffie uit Oma's receptenboek:

Koffiebroodjes

Ingrediënten:
aardbeienjam, aardbeiensiroop, bloem, custardpoeder, ei, frambozensiroop, gist, margarine, melk, olie, poedersuiker, rozijnen, suiker, water en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Brunch / bij de koffie uit Frankrijk koken en reizen:

Provençaals fruchtenbrood - fougasse

Ingrediënten:
bloem, eierdooier, gekonfijte citrusschil, gekonfijte vruchten, instantgist, melk, olijfolie, oranjebloesemwater, water, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
brood en broodgerecht / feestdagen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Hamburger Bun

Ingrediënten:
zwart uienzaad, bloem, citroenolie, eidooier, l-cysteine, maanzaad, reuzel, sesamzaad, suiker, vanille-extract, gist, verzadigd braadvet en volle melk

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Bij de koffie uit Minimania:

Baby trop’

Ingrediënten:
eidooier, maïzena, melk, suiker, boter, gedroogde gist, hagelsuiker, boter, meel, olie, oranjebloesemwater, slagroom, zout en vanillesuiker

Soort:
zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Broodjes van Mina

Ingrediënten:
anijszaad, bakpoeder, bloem, ei, melk, oranjebloesemwater, sesamzaad, suiker, gist, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Anijs-koffiebroodjes

Ingrediënten:
abrikozenjam, anijszaad, bakpoeder, bloem, boter, ei, eierdooier, gedroogde gist, sesamzaad, kaneel, melkpoeder, oploskoffie, oranjebloesemwater, suiker, volle melk, vanillesuiker, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Roma's doughnuts with saffron custard cream

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, brandy, broodmeel, double cream, eigeel, gist, kardamompoeder, maïsmeel, saffraandraadjes, vanillestokje, volle melk en zonnebloemolie

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Blauwe bessen omringd door hun natuurlijke omgeving

Ingrediënten:
00-bloem, blauwe bessen, boter, dennenscheuten, druivenpitolie, ei, eidooier, gedroogde gist, gelatine, glucose, heidetakjes, invertsuiker, klaverzuring, melkpoeder, peterselie, room, suiker, tijm, volle melk, water, xanthaangom en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Brood, boter en vet

Ingrediënten:
aardappel, appelaquavit, bloem, druivenpitolie, gerookt varkensvet, gist, knoflook, melk, ölandmeel, roggemeel, tarwemeel, ui, varkenszwoerd, volkorenmeel, water, zout, zuurdesemstarter en zweedse geitenboter

Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / brunch / lunch uit De dikke vegetariër:

Sandwichbrood met havervlokken

Ingrediënten:
bloem, grove havervlokken, honing, instantgist, melk, neutrale olie, suiker, tarwezemelen, volkorenmeel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / brunch / lunch uit De dikke vegetariër:

Halfvolkoren sandwichbrood

Ingrediënten:
bloem, honing, instantgist, melk, neutrale olie, suiker, volkorenmeel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / brunch / lunch uit De dikke vegetariër:

Anadamabrood

Ingrediënten:
bloem, instantgist, melassestroop, melk, neutrale olie, wit maismeel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Haal meer recepten op...