93 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroengemberpoedergroentekaneelkikkererwtenkippenbouillonknoflookkorianderkruidenkurkumamuntolieolijfoliepeperrijstspecerijensuikertomatenpureeuivleeswaterwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Marokkaanse lamstajine met harissa

Ingrediënten:
aardappel, bloem, dadels, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, harissa, honing, kaneel, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lamsvlees, madeira, munt, olie, rodebessengelei, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Marokkaanse lamstajine met abrikozen en vijgen

Ingrediënten:
aardappel, bloem, dadels, gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lamsvlees, madeira, munt, olie, rodebessengelei, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - The Naked Chef is terug

Recept uit The Naked Chef is terug:

Peters lamscurry

Ingrediënten:
boter, bouillon, gember, koriander, kruidenmengsel, lamsbout, limoensap, munt, rode peper, rode ui, tomaat en yoghurt

Soort:
curry
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Indonesisch koken:

Lamscurry

Ingrediënten:
bliktomaten, citroengras, gember, kaneelpijpje, kardemomzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lamsschenkel, olie, santen, ui, water en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Lamsvleessoep - harira

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, gedroogde kikkererwten, geelwortel, gemalen kaneel, gemberpoeder, knoflook, lamsvlees, linzen, olijfolie, pruimtomaat, pruimtomaat uit blik, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, witte rijst en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
soep/bouillon / lamsvlees
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

couscous met zeven groenten

Ingrediënten:
aubergine, gemberpoeder, groene paprika, korianderzaad, lamsschouder, meiraap, minicourgette, olijfolie, saffraan, snelkookcouscous, tomaat, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte kool, wortel en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Gehaktballetjes in curry

Ingrediënten:
gember, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, medium hete currypasta, slagroom, tomatenblokjes, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Gehaktballen in kruidige tomatensaus

Ingrediënten:
gember, kaneelstokje, kardemompeulen, lamsgehakt, laurierblad, olijfolie, rijst, rundergehakt, knoflook, gemalen komijn, korianderpoeder, kurkumapoeder, zout, tomaten, ui en versgemalen zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Harira

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, chana dhal, citroen, citroensap, fijn griesmeel, gemberpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, koenjit, lamsnek, lamsschenkel, nootmuskaat, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Lam-kipragout

Ingrediënten:
chilipoeder, citroen, courgette, gemberpoeder, kikkererwten, kippenpoot, knoflook, komijn, lamspoot, laurier, oregano, prei, selderijblad, sperziebonen, tomaat, wortel en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lamspilav met kool en karwij

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, gemengde specerijen, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse bladpeterselie, witte kool, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / lunch uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Kruidige lamskebab

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, citroensap, garam masala, geelwortelpoeder, gember, knoflook, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, rode chilipeper, rozemarijn, venkelzaad, vloeibare honing, zongedroogde tomaten in olie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Diner / hoofdgerecht uit Jamie, de basis van het koken:

Marokkaanse lamsstoofpot

Ingrediënten:
couscous, gedroogde abrikozen, gedroogde peper, gember, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, lamsnekfilet, laurier, pomodoritomaat, rode ui, rozemarijn, venkelzaad, wijnazijn, yoghurt en zoete aardappel

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Marokkaanse pikante gehaktballetjes met rode rijst

Ingrediënten:
bouillon, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook, lamsbout, marokkaans brood, paprikapoeder, rode rijst, tomatensap, ui, verse koriander, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, yoghurtdressing, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Lamstajine met pruimedanten en amandelen

Ingrediënten:
amandel, boter, gemberpoeder, geweekte pruimedanten, kaneelstokje, koriander, kurkuma, lamsschouder, olijfolie, peterselie, ras el hanout, saffraan, sesamzaad, ui en vleestomaat

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegetarische Tom Ka Kai soep

Ingrediënten:
kerstomaat, cherrytomaatjes, citroenblaadjes, citroengras, gember, geelwortel, gember, groentebouillon, ka, kokosmelk, kool, korianderwortel, kruiden, laos, limoen, oesterzwammen, paddenstoelen, rode peper, sereh, sjalotten, sojasaus, suiker, tamarinde, gember, vlees, witte kool en wortel

Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Harira

Ingrediënten:
bladselderij, bloem, bruine linzen, gedroogde kikkererwten, gember, tomaat, kaneelstokje, kip, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, peper, peterselie, ras el hanout, ui, vlees en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Ali pasta kebabi

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, ei, gemberpoeder, lamsgehakt, peterselie, piment, sesamzaad, tomaten, ui, vleesbouillon, zout en zwarte peper

Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Lamskoteletten met couscous salade

Ingrediënten:
citroen, couscous, knoflook, knoflook, komijn, koriander, kruiden, lamskoteletten, lamsvlees, laurier, munt, olijfolie, oregano, paprika, peper, peterselie, gerookt paprikapoeder, rozemarijn, specerijen, sumak, tijm, tomaten, venkel, vet, vlees, zeezout, zout en zwarte peper

Haal meer recepten op...