187 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloemcacaocitroencitroensapeieidooiergedroogde gistgisthoningkaneelknoflookkristalsuikermelkolijfoliepeperpeterselieplantaardige oliepoedersuikerslagroomuizonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Bij de koffie uit Minimania:

Sinaasappel Kumquatcakejes

Ingrediënten:
boter, eieren, grand marnier, griesmeel, kumquats, melk, olijfolie, semolina, sinaasappel, suiker, bakpoeder en water

Soort:
zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Basisrecept voor pastei

Ingrediënten:
boter, gist, meel, melk, olie, suiker, water en zout

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Courgettekoekjes Met Tomaten Gemberchutney

Ingrediënten:
boter, eieren, bloem, garam masala, gehakt, peterselie, gemberwortel, gerookt ontbijtspek, courgette, ei, kerriepoeder, lente-uitjes, lichtbruine suiker, limoen, melk, munt, olie, pannenkoeken, rode chilipeper, siroop, sjalot, suiker, tarwebloem, zout, tomaten, verse koriander, peper, volkorenmeel, water en zout

Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Rivierkreeftragout - crawfish étouffée

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, hete saus, knoflook, kreeftenbouillon, laurierblad, lente ui, olie, rivierkreeftstaartjes, rode paprika, selderij, suiker, tomaten uit blik, ui, verse peterselie, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Cajun / Creools / Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De geur van witte rijst:

Pasteitjes van opa

Ingrediënten:
boter, djinten, eidooier, eieren, ketoembar, knoflook, koenjit, kokosmelk, laos, meel, mihoen, rode lombok, rundergehakt, sjalotjes, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Eikhaas en bloedpuree

Ingrediënten:
boter, ciderazijn, druivenpitolie, eikhaas, gemalen karwijzaad, kippengelei, klaverzuring, mineraalwater, raapzaadolie, rode bosbessen, room, suiker, varkensbloed en zout

Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Moro Londen:

Pompoenensaimadas

Ingrediënten:
boter, citroensap, ei, eidooier, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, gedroogde gist, kabochapompoen, kaneel, patentbloem, poedersuiker, reuzel, suiker en water

Keuken:
Spaans
Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Empanadillas

Ingrediënten:
boter, fijne kristalsuiker, olijfolie, ongebleekt meel, polenta, water, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Fougasse au sucre

Ingrediënten:
bloem, boter, gedroogde gist, kristalsuiker, water, olijfolie, slagroom en tafelzout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Wolfgang Kleinschmidt en Roy Fares - United states of cakes

Recept uit United states of cakes:

Oreo Cupcakes

Ingrediënten:
bakpoeder, cacao, ei, boter, zout, water, kristalsuiker, plantaardige olie, roomkaas, tarwebloem, vanillesuiker, volle melk en zuiveringszout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Sfiha van champignon en komijn

Ingrediënten:
boter, champignon, droge gist, ei, gemalen komijn, kaneelstokje, knoflook, kwark, olijfolie, patentbloem, prei, suiker, ui, gist, volkorenbloem, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Abrikozenstrudel

Ingrediënten:
abrikozen, boter, ei, filodeeg, plantaardige olie, poedersuiker, suiker en water

Keuken:
Midden-europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Maïspolenta

Ingrediënten:
aubergine, boter, feta, maiskolven, oregano, plantaardige olie, suiker, tomaat, tomatenpuree, water, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Baklava uit Calcutta

Ingrediënten:
boter, fijne tafelsuiker, filodeeg, gemalen amandelen, gemalen kardemomzaad, rozenwater, suiker, water en zonnebloemolie

Keuken:
Indiaas / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Croissants

Ingrediënten:
bloem, boter, eierglazuur, gedroogde gist, melk, olie, suiker, gist, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Baklava uit Bagdad

Ingrediënten:
boter, citroensap, fijne tafelsuiker, filodeeg, gemalen amandelen, kardemom, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, water en zonnebloemolie

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Haal meer recepten op...