305 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroensapcitroenschileifruitgemberpoedergroentebouillonhoningkaneelknoflookkokosmelkkorianderkurkumaolijfoliepeperpeterseliesesamoliesjalotsojasausuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Kip-citroensticks

Ingrediënten:
bloem, citroen, citroenrasp, citroensap, eiwit, gember, kipfilet, kippenbouillon, maïzena, olie, sherry, sojasaus en suiker

Soort:
gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Roergebakken rijst met groenten

Ingrediënten:
arachideolie, broccoli, bruine basmatirijst, citroenrasp, courgette, geklaarde boter, groentebouillon, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, sesamolie, shiitake, gember en wortel

Keuken:
Aziatisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Kipballetjes met pruimensaus

Ingrediënten:
azijn, broodkruimels, citroenrasp, citroensap, gemberpoeder, gemalen piment, honing, kerriepoeder, kipgehakt, olie, pruimenjam, sjalot en vijfkruidenpoeder

Soort:
gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Salade van gepofte gele en rode biet

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, fleur de sel, gele biet, gember, sesamzaad, grof zeezout, koriander, rode biet, rode chilipeper, rode ui, sesamolie en zonnebloemolie

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegan / groente
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Recept uit Dressings en marinades:

Artisjokdip met kerrie

Ingrediënten:
artisjok, citroenrasp, citroensap, gember, kerriepoeder, koriander, magere kwark, tandooripasta, ui, yoghurt en zonnebloemolie

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Janice Murfitt - Dressings en marinades

Recept uit Dressings en marinades:

Garnalendip met kerrie

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, gember, garnaal, kerriepoeder, koriander, magere kwark, tandooripasta, ui, yoghurt en zonnebloemolie

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Cherry Duck / Eend met kersen

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, eendenborstfilet, gember, kersensap, kersen uit pot, peper, plantaardige olie, tapiocameel, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Spitskoolsalade met smaken van kimchi

Ingrediënten:
chiliflakes, citroenzest, fijne suiker, gember, granaatappel, granny-smithappels, grof zout, rode ui, spaanse chilipeper, spitskool, sumak, tuinkruiden en zonnebloemolie

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegan / groente
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Garnelen in orientalischer Gewürzbutter mit Zimt-Linguine / Garnalen in orientaalse kruidenboter met kaneel-linguine

Ingrediënten:
citroenrasp, gedroogde rode chilipeper, geklaarde bruine boter, gember, groene kardemompeulen, garnaal, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, linguine, milde chilivlokken, olijfolie, peper, sinaasappelrasp, vanillepeul en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Bij de koffie uit Thug kitchen feestvoer:

Bramen-citroencake

Ingrediënten:
bakpoeder, bramen, bruine suiker, ciderazijn, citroenrasp, citroensap, druivenpitolie, gemberpoeder, haverbloem, kaneelpoeder, kristalsuiker, melkvervanger, olijfolie, vanille extract, volkorenbloem, witte bloem en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegan / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Sint-Jakobsschelp uit de oven

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, courgette, extra vierge olijfolie, gember, parmezaanse kaas, peper, sint-jakobsschelpen, tijm en witte ui

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Rijst en risotto:

Knapperige visloempia´s in rijstpapier

Ingrediënten:
asperge, bloem, citroenrasp, knoflook, lente-ui, olijfolie, plantaardige olie, garnaal, gember, verse gemengde kruiden, verse koriander, versgemalen zwarte peper, vietnamees rijstpapier, vijfkruidenpoeder en zout

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / nagerecht uit 500 slowcooker recepten:

Citroentaart

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, citroensap, ei, gemberpoeder, kaneel, suiker, vanille-extract, zonnebloemolie en zuiveringszout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Miso-Cured Black Cod

Ingrediënten:
boter, citroenzest, daikon, gemberpoeder, lente-ui, limoenzest, maltodextrine, mirin, witte miso, sake, sesamolie, shoyu sojasaus, witte sojasaus, yuzusap, yuzuzest en zwarte kabeljauw

Soort:
vis
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Snelle kimchi van paksoi, gerookt op hooi

Ingrediënten:
autseppe nobels, bruine suiker, citroenzest, gember, grof zeezout, hooi, knoflook, knoflookolie, paksoi, peer, rode chilipeper, tomatenpuree en zwart sesamzaad

Soort:
vegan / groente
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Chermoula / Marinade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, gember, griekse yoghurt, knoflook, koriander, korianderkorrels, mild chilizout, munt, olie, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, saffraandraadjes, sinaasappelrasp en tomaten

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vegetarisch / marinade
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Gebraden kip met groene salade

Ingrediënten:
citroen, gember, groene sla, kip, peultjes, rijstazijn, sesamolie, sesamzaad, sojaolie, sugarsnaps en waterkastanje

Soort:
gevogelte
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Amuse / diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Scheermessen uit de Noordzee met zeekraal en mayonaise

Ingrediënten:
arachideolie, belgische mosterd, citroensap, citroenzest, dille, eidooier, elixer d anvers, gember, hoisinsaus, limoensap, olijfolie, peper, rijstazijn, scheermessen, sjalot, sojasaus, zeekraal en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...