55 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebleekselderijbloembotercitroenraspcitroensapcitroenschildijonmosterddroge witte wijneidooierknoflooklaurierlaurierbladolijfoliepeperpeterseliepoedersuikertijmuiwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Siciliaanse polpette

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, citroensap, ei, kalfsgehakt, laurier, olijfolie, oud brood, oude pecorino, peper, peterselie, varkensgehakt, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Kalfsborst met salsa verde en schorseneren

Ingrediënten:
ansjovis, bieslook, bladpeterselie, blanke kalfsbouillon, bleekselderij, bloem, boter, citroen, citroensap, dijonmosterd, droge witte wijn, ei, kalfsborst, kappers, knoflook, laurier, maïzena, olijfolie, pancetta, rodewijnazijn, rucola, schorseneer, uien en winterpeen

Soort:
kalfsvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kikkerbeignets - rane in pastella

Ingrediënten:
bloem, citroen, ei, eierdooier, frituurolie, olijfolie, peper, verse bladpeterselie, witte wijn, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / kikker / frituur
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Varkensfilet met tonijnsaus - lombo tonnato

Ingrediënten:
ansjovisfilets op olie, bleekselderij, citroen, dijonmosterd, droge witte wijn, eierdooier, kappertjes, olijfolie, tonijn op olie, ui, varkensfilet, wittewijnazijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / varkensvlees / vis
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Griekse pasta met zeeuwse mosselen nicoise

Ingrediënten:
ansjovis, arbequina olijfolie, boter, cabernet sauvignon-azijn, citroen, ei, griekse pasta, groene olijf, haricots verts, knoflook, rode ui, taggiasche olijf, tijm, tomaat, verveine, witte wijn en zeeuwse mosselen

Soort:
salade / pasta/noodles / aardappelgerecht
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Vissoep met aïoli - bourride

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, citroensap, citroenschil, droge witte wijn, eierdooier, grof boerenbrood, grof zout, knoflook, korianderzaad, laurierblad, milde olijfolie, olijfolie, peperkorrel, sinaasappelschil, ui, venkelzaad, verse peterselie, verse tijm, visafval, visbouillon, water en witvisfilet

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Snack of tussendoortje uit Italiaanse patisserie:

Cenci - Strikjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, ei, kristalsuiker, plantaardige olie, poedersuiker, rum, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Karper gevuld met zuring

Ingrediënten:
broodkruim, citroen, eieren, karper, olie, peper, peterselie, slagroom, spinazie, uien, vetstof, witte wijn, zout en zuring

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - 101 ballen

Amuse / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit 101 ballen:

Risottoballetjes met paddenstoelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, citroensap, droge witte wijn, ei, gedroogd eekhoorntjesbrood, groentebouillon, kastanjechampignons, knoflook, mayonaise, olijfolie, parmezaanse kaas, plantaardige olie, risottorijst, rode paprika, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Gegrilde tonijn met rémouladesaus - thon à la rémoulade

Ingrediënten:
ansjovis op zout, citroen, citroensap, droge witte wijn, ei, grof zout, kappertje, knoflook, olijfolie, provençaalse kruiden, sjalot, verse peterselie, verse tonijn, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / hoofdgerecht uit Provence:

Vis met kruidenvulling - chapon farci aux herbes

Ingrediënten:
broodkruim, citroen, droge witte wijn, ei, knoflook, lente-ui, olijfolie, persillade, snijbiet, spinazie, ui, venkelstengel, verse tijm, versgemalen zwarte peper, vislever, zeebrasem, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Terrine van varkenskop in savooiekool

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, dijonmosterd, dragon, droge witte wijn, ei, knoflook, krulpeterselie, laurierblad, olijfolie, pistachenoten, savooiekool, tijm, ui, varkenskop, water, winterpeen en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees / groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Gebackene Kohlroulade - Gebakken koolrollade

Ingrediënten:
boter, champignons, citroenrasp, droge witte wijn, eekhoorntjesbrood, ei, groentefond, half om gehakt, kalfsfond, knoflook, koolzaadolie, maïzena, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, parelgort, peper, peterselie, room, savooiekool, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, borlottibonen, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, olijven, passata, pasta, peper, 
zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, vis, water, witte bonen, witte tonijn, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, passata, peper, 
zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, water, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Haal meer recepten op...