166 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroengrascitroensapkerriepoederknoflookkokosmelkkomijnzaadkomkommerkorianderzaadlente-uimuntolieolijfoliepeperrode chilipeperrode uisesamoliesjalotsojasaussuikeruivissauswaterwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zwaardvis met avocadomangosalsa

Ingrediënten:
avocado, gemberpoeder, jalapeñopeper, Jerk-seasoning, koriander, lente-ui, limoensap, mango, olijfolie, sinaasappelsap, tequila en zwaardvissteak

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Tiradito van rundvlees

Ingrediënten:
chilipuree, gember, limoensap, olijfolie, rode peper, rode ui, runderfilet en verse koriander

Keuken:
Peruaans
Soort:
vlees
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Soep met kipbolletjes, gele pompoen en udon

Ingrediënten:
chili-olie, citroensap, eiwit, gele pompoen, gembersap, kipfilet, kippenbouillon, kokosmelk, koriander, laksapasta, lichte sojasaus, limoensap, pistachenootjes, udonnoedels, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Rosalba De Magistris en Massimo Pessina - Gevulde deeghapjes

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gevulde deeghapjes:

Garnalenrolletjes

Ingrediënten:
garnaal, gemberwortel, knoflook, lente ui, limoensap, rode chilipeper, verse koriander, vissaus en wontonvel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / beslag/deeg
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Kleine saté's van varkensvlees - saté babi ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, bloemen, citroensap, djahé, djinten, gemberwortelpoeder, goudsbloem, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflookpoeder, komijnzaad, koriander, limoensap, magere varkenslappen, olie, Oost-Indische kers bloemen, rode peperolie, sambal oelek, uitjes en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Makreel met limoen

Ingrediënten:
chilipoeder, gember, knoflook, koriander, limoen, limoenrasp, limoensap, makreel, peterselie, rode ui, suiker en thaise vissaus

Soort:
vis
Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Thaise groene currypasta

Ingrediënten:
citroengras, gember, komijnzaad, koriander, korianderzaad, limoenrasp, limoensap, rawit, sjalotten, knoflook en witte peper

Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Pittige rijstnoedelsalade

Ingrediënten:
gember, geroosterde sesamolie, komkommer, koriander, limoensap, olijfolie, radijs, rijstvermicelli, rode chilipeper, sojasaus, suiker, vissaus en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
noedels
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Kokoschutney

Ingrediënten:
chilipeper, chilivlokken, gemberwortel, kokos, komijn, koriander, limoensap en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Recept uit Lekker vegetarisch:

Gevulde tofoe

Ingrediënten:
koriander, gemberpoeder, honing, limoensap, olie, rode chilipepers, knoflook, tofu en zout

Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Lekker vegetarisch:

Kokossoep met zoete aardappel

Ingrediënten:
champignons, gemberpoeder, groentebouillon, koriander, kerstomaat, kokosmelk, lente-uien, limoensap, pul biber, zoete aardappel en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Warme, goudegele maiscurry

Ingrediënten:
chilipeper, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, laurier, limoensap, maiskolven, mosterdzaad, roomboter, tomaat en ui

Soort:
groente
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Ceviche:

Ceviche van roodbaars op peruaanse wijze

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipuree, gember, knoflook, limoensap, mais, olijfolie, rocoto peper, rode ui, roodbaarsfilet, verse koriander en zoete aardappel

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Wortelsoep met heilige boontjes

Ingrediënten:
gele wortel, gemalen komijnzaad, gember, groentenbouillon, hazelnootmelk, heilige boontjes, kerriepoeder, koriander, limoensap, monstransboontjes, olie, oranje wortel, peper, ui, witte wortel, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zalm met uiensalsa

Ingrediënten:
gemberpoeder, jalapeñopeper, Jerk-seasoning, koriander, lente-ui, limoensap, olijfolie, rode ui, sinaasappelsap, tequila en zalmfilet

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Rijst en risotto:

Pikante pindaballetjes

Ingrediënten:
chilisaus, gemalen kurkuma, knoflook, limoen, limoensap, pinda, plantaardige frituurolie, sojasaus, suiker, gember, verse koriander, vissaus, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
rijst / vegetarisch / frituur
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Marie Claire Crispy:

Gebakken tonijn met citrusblad en pinda's

Ingrediënten:
djeroek poeroet, gemberwortel, javaanse suiker, komkommer, koriander, limoensap, pinda, rode chilipeper, sereh, sesamolie, tamarindewater, tonijnfilet en vissaus

Keuken:
Aziatisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Rundvlees met rode pepers 1 - gangsa 1

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, djinten, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene spaanse peper, ketoembar, knoflook, limoensap, rode spaanse peper, runderlappen, trassi, verse komijn, verse koriander, voorjaarsui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Thaise Linzensoep

Ingrediënten:
citroengras, gebakken uitjes, gember, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, lichte sojasaus, limoensap, bakolie, peultjes, rode currypasta, rode linzen, verse koriander en vissaus

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Pittige pompoensoep

Ingrediënten:
currypasta, flespompoen, gember, kokosmelk, koriander, korianderblaadjes, limoensap, olijfolie, pompoen, rode ui, suiker, ui en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Poon in bananenblad uit de oven met ananas-chilisambal

Ingrediënten:
ananas, bananenbladeren, bird's-eye chilipeper, citroenblaadjes, citroengras, fijne kristalsuiker, garnalenpasta, geelwortel, geelwortelpoeder, gemalen komijn, gember, grof zeezout, kardemompoeder, knoflook, kokosmelk, kokosroom, komkommer, koriander, korianderzaad, limoen, limoensap, limoenschil, maanzaad, minicress, poon, rawits, rode chilipeper, sjalot, vissaus, witvis en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...