185 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroeneigembergroenteknoflookkomkommerkorianderlimoensapolieolijfoliepeperpeterselieplantaardige olierode uisambal oeleksjalotsuikertomaatuivruchtensapwaterzout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide eieren op Balinese wijze - telor boemboe bali

Ingrediënten:
asemvocht, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, ei, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, krulpeterselie, limoensap, maïsolie, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, ui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Anda kari - Kerrieschotel

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, ei, gemalen komijn, gemalen venkelzaad, gember, knoflook, korianderzaad, kurkuma, santen, suiker, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Fajita´s met kip

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene spaanse peper, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, langkorrelrijst, lente-ui, limoensap, olijfolie, passata, rode paprika, sjalot, tarwetortilla, tomaat, tomatensap, ui, verse koriander, verse peterselie, wilde rijst, zonnebloemolie en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / gevogelte
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Warme salade van eend, sperziebonen en geroosterde paprika met rijststokjes

Ingrediënten:
ansjovis, bacon, chilipoeder, citroensap, eendenborstfilet, gember, knoflook, lichte sojasaus, olijfolie, paprika, peterselie, rijststokjes, sjalot, sperziebonen, suiker, tomaat, witte-wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vlees / wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure gehaktballen

Ingrediënten:
azijn, bruine suiker, citroensap, gemberbolletjes op siroop, knoflook, peper, rundergehakt, tomaten, tomaten in blik, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Gevulde aubergine met gyrosvlees

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gele paprika, knoflook, lamsbout, olie, oregano, paprikapoeder, rozemarijn, tomaat en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / magnetron
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Hamin dulce - Bulgaars vlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gember, kalfsvlees, karamelsaus, kweeperen, peper, piment, pruimedanten, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Bulgaars / Sefardisch / Joods / Georgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Komshuyani - Vlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gember, kweeperen, lamsvlees, peper, piment, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods / Georgisch / Iraaks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Bamia - Okra's in tomatensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, knoflook, koriander, okra's, peper, suiker, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Joods
Soort:
groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Gevulde komkommers

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, broodkruim, citroensap, droge witte wijn, ham, komkommer, paddestoelen, peper, suiker, tomaat, ui, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Groenteterrine

Ingrediënten:
citroensap, grotchampignons, komkommer, olie, peper, sherryazijn, slagroom, spinazie, tomaat, vleesgelei, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Indische pannenkoeken

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, gemalen kurkuma, gember, groene chilipeper, kokosrasp, komkommer, koriander, moong dal, olie, sjalot en tomaat

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure gehaktballen variatie

Ingrediënten:
azijn, bruine suiker, citroensap, gemberbolletjes op siroop, knoflook, kruidnagel, peper, rozijnen, rundergehakt, tomaten, tomaten in blik, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Salade van boontjes - lalab boentjis

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, citroenschil, haricots verts, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, limoensap, limoenschil, olie, sambal badjak, sperziebonen, tomaat, verse bladselderij, verse koriander, verse peterselie, witte basterdsuiker, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

BQ-salade met geroosterde knolgroenten en groene bonenstamp

Ingrediënten:
babyspinazie, belugalinzen, citroensap, doperwt, extra vierge-olijfolie, grote witte bonen, Himalayazout, knoflook, knoflookpoeder, limoensap, pastinaak, plantaardige olie, rodekool, tahin, tomaat, verse gemengde kruiden, verse munt, versgemalen zwarte peper, water, wortel, zeezout, zonnebloempitten en zwarte quinoa

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poulet aux olives - Kip met olijven

Ingrediënten:
citroensap, gemberpoeder, gezouten citroen, groene olijven, kip, knoflook, koriander, peper, roodbruine marokkaanse olijven, saffraanpoeder, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...