305 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroensapeikippenbouillonknoflooklaurierlaurierbladmelknootmuskaatolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepreiroomrozemarijnselderijsjalotslagroomsuikertijmtomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / hoofdgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Tagliatelle met rosbiefreepjes

Ingrediënten:
belegen goudse kaas, bleekselderij, bloem, boter, crème fraîche, gezeefde tomaten, paprikapoeder, peper, rosbief, sjalot, tagliatelle, verse bieslook, verse peterselie en zout

Keuken:
Europees
Soort:
pasta/noodles / rundvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Ossobuco à la Milanese

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, gremolata, kalfsschenkel, knoflook, opgelegde tomaten, peper, salie, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Belgisch / Italiaans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Witloofsoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, garnituur voor witloofsoep, gerookt spek, gevogeltebouillon, preiwit, reuzel, rijstcrème, runderbouillon, ui en witloof

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Poolse bietensoep met paddestoelenflapjes

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, eidooier, gedroogde paddestoelen, kastanjechampignon, knoflook, kruidenbouillon, paneermeel, peper, rode biet, ui, verse dille, vleesbouillon en zout

Keuken:
Pools
Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Soep van gerookte makreel

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, engelse mosterd, gerookte makreel, melk, peterselie, room, spekreepjes, tabasco, ui en visbouillon

Soort:
vlees / soep/bouillon / vis
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Hazenpeper pot pie met oester

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, bloem, boter, ei, guinness, hazenpeper, maanzaad, oester, olijfolie, ui en wildbouillon

Soort:
wild
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Pastei van kalfsvlees, lever en mager rookspek

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, doperwtjes, kalfsfilet, kalfslever, kaneel, knoflook, laurier, mager rookspek, nootmuskaat, parmezaanse kaas, slagroom, tomaten uit blik, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Paddestoelenragout

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, boter, cayennepeper, droge rode wijn, groentebouillon, knoflook, laurier, marsala, olijfolie, paddestoelen, rode ui, tijm, wilde paddestoelen en witte ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Kalfsragout

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, citroen, eidooier, kalfsstoofvlees, knoflook, prei, slagroom, spek, ui, wortel en zilveruitjes

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gestoofd kardoen van vang en portsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroensap, kardoen, morieljes, olijfolie, paddestoelen, port, rode ui, rundervang, shiitakes, truffel en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Shepherd's pie

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, broodkruim, cheddar, kaas, knolraap, lamsschouder, olijfolie, rode ui, rozemarijn en wortel

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Creoolse langoest - aragosta alla creola

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cognac, jeneverbes, kerrie, knoflook, laurierblad, levende langoest, ui, verse bladpeterselie, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren / feestdagen
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Ossobuco met risotto Milanese

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroenschil, droge witte wijn, kalfsschenkel, kippenfond, knoflook, laurier, parmagiano reggiano, peper, peterselie, risottorijst, saffraan, ui, wortel, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
vlees
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Recept uit De herenkookclub:

Mosselen in bier

Ingrediënten:
azijn, belgisch bier, bleekselderij, bloem, boter, groene paprika, mosselen, mosterd, olijfolie, peterselie, ui en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Vismedaillons van Oma Willems

Ingrediënten:
bier, bleekselderij, bloem, boter, champignon, citroensap, doperwtjes, garnalen, gruyèresmeerkaas, melkroom, nieuwe aardappel, peper, prei, sjalot, steurgarnalen, tomaat, tongfilet, verse peterselie en zout

Keuken:
Provençaals / Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Oostendse waterzooi

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroensap, eidooier, grijze garnalen, jonge spinazie, peper, prei, room, tongfilet, visfumet, wortelen en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vis
Haal meer recepten op...