190 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbotercitroensapcitroenschilcourgetteeifruitgroentegroentebouillonknoflookkruidenmuntolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterselietijmtomaatuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kreeft in mosterdsaus

Ingrediënten:
basilicum, citroen, cognac, court-bouillon, eierdooiers, kreeften, mosterd, paprikapoeder, peper, room, sherry, sjalotten, vetstof en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Pappardelle met groene kruiden en paddenstoelen

Ingrediënten:
amandel, arbequina olijfolie, basilicum, bieslook, boter, citroen, gekonfijte tomaten, kervel, kippenfond, knoflook, olijfolie, pappardelle, parmezaanse kaas, peterselie, sjalot, suiker, tijm en trostomaat

Soort:
pasta/noodles / paddenstoelen
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Cassoulet met kip en dragon

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, artisjokhart, basilicum, boter, citroen, dragon, dragonazijn, dragonblad, druivenpitolie, ei, groentebouillon, haricots verts, kerstomaat, kippendij, kippenjus, knoflook, little gem, mosterd, sjalot, spinazie, tijm, witte bonen en zonnebloemolie

Soort:
gevogelte
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Gnocchi au pistou et aux palourdes

Ingrediënten:
basilicum, citroen, droge witte wijn, boter, water, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, slagroom, soezendeeg, tapijtschelpen, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jamie Oliver - The naked chef

Bijgerecht uit The naked chef:

Couscoussalade

Ingrediënten:
citroen, citroensapdressing, couscous, knoflook, olijfolie, rode paprika, rode peper, rode ui, rode wijnazijn, sjalot, tomaat en kruiden

Soort:
couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Dayenne Bos

Recept van Dayenne's Foodblog:

Champignon risotto

Ingrediënten:
bospeen, citroen, pijnboompitten, groentebouillon, kastanjechampignons, lente-uitjes, olijfolie, risottorijst, vruchtensap, sjalot, verse basilicum, verse peterselie en peper

Een recept uit Dayenne Bos

Recept van Dayenne's Foodblog:

Champignon risotto

Ingrediënten:
bospeen, citroen, pijnboompitten, groentebouillon, kastanjechampignons, lente-uitjes, olijfolie, risottorijst, vruchtensap, sjalot, verse basilicum, verse peterselie en peper

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Salade van kalfshaas - filetto in conza

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, kalfshaas, olijfolie, peper, ui, verse basilicum, verse rozemarijn, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / kalfsvlees
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 3 - Salades

Lunch / buffet / bijgerecht / lunchgerecht uit AH eetboekenreeks 3 - Salades:

Salade van rijst met pesto

Ingrediënten:
bosui, citroen, groene pesto, groentebouillontablet, langkorrelrijst, olijfolie, overjarige kaas, pecannoten, peper, ui, verse basilicum en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / rijst / vegetarisch
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Noordzeekabeljauw met laurier en twee soorten tuinboontjes

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, crème fraîche, fleur de sel, kabeljauwfilet, knoflook, noilly prat, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, room, sjalot, vers bonenkruid, kruiden, verse laurierbaadjes, verse tuinbonen, visfond, witte wijn en zonnebloemolie

Soort:
vis
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht uit Down to earth:

Kip-kerriesalade

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, citroengras, citroenrasp, citroensap, crème fraîche, fijn zeezout, gembervocht, gerookte kipfilet, granny smith, kerriepoeder, kipfilet, kippenbouillon, kropsla, mayonaise, mirin, olijfolie, roze peper, sjalot, sushiazijn, kruiden en witte wijn

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Top Provençaalse ovenschotel

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, citroen, comté, ei, engelse mosterd, gruyère, halfvolle melk, ham, nootmuskaat, peterselie, pruimtomaat, rodewijnazijn en ui

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Bloemkoolcouscous met gepocheerd ei

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, bladpeterselie, bloemkool, citroen, eieren, gedroogde abrikozen, gehakt, gerookt paprikapoeder, granaatappel, olijfolie, sinaasappel, sumak, ui, peper, wittewijnazijn, wortels en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Diner / hoofdgerecht uit Gezond genieten met Sonja:

Couscousschotel

Ingrediënten:
abrikozen, basilicum, citroen, courgette, couscous, halva abrikozenjam, kalkoen, kaneelpoeder, knoflook, olijfolie, rozijnen, sinaasappelsap, ui, peper, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Shiitakepakketjes

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroen, courgette, donkere sesamolie, gember, knoflook, shiitake, shisoblad, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gepureerde tuinbonen: 10 toevoegingen

Ingrediënten:
aardappel, bladgroenten, bleekselderij, bloemkool, broccoli, citroensap, citroenschil, feta, knoflook, olijfolie, peper, sjalot, tomaat, tuinbonen, ui, kruiden, winterwortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Koude paprikasoep met zure room

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde chilivlokken, gemalen komijnzaad, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, rode paprika, salie, ui, zout en zure room

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Haal meer recepten op...