Bernagiebloemen

Bernagiebloemen wordt beschouwd als bloemen.

Alternatieve namen: boragebloem en boragebloemetjes.

Zoek naar bernagiebloemen in uw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met bernagiebloemen in uw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoekt u door uw eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste bernagiebloemen recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient bernagiebloemen:

Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Spuntino:

Rode poon, zeekraal, komkommer en bernagie

Ingrediënten:
bernagiebloemen, citroen, crème fraîche, extra vergine olijfolie, komkommer, rode peperkorrels, rodepoonfilet, tafelsuiker, zeekraal en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Gefrituurde sprinkhanen met paardebloemgelei

Ingrediënten:
boragebloemetjes, fijn griesmeel, gedroogde sprinkhanen, olie, paardenbloemgelei, peper en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
insecten / frituur
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Drinken / cocktails uit Heston Blumenthal thuis:

Pimm's

Ingrediënten:
appel, bernagiebloemen, citroen, eiwit, gemberbier, komkommer, limoen, pimms-cup no1, sinaasappel, tonic en verse muntblaadjes

Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Een stoofpotje van tuinbonen en bloemen

Ingrediënten:
boekweitbloem, boragebloem, boter, erwtenbloesem, jeneverbessenhout, kamille, kamillebloem, komkommerbloemen, kruisbessen, morielje, Oost-Indische kers bloemen, pompoenbloem, rucolabloemen, tuinboon, tuinboonbloem en water

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
soep/bouillon / vinaigrette / groente
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

HOP

Ingrediënten:
bloemen

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Recept uit Bouillon:

Bouillon met langoustines en gebakken citroen

Ingrediënten:
ananassaliebloemen, artisjok, bernagiebloemen, citroengras, citroensap, djeroek poeroet, heldere schaaldierenbouillon, knoflook, langoustines, meyer citroen, olijfolie, peper, pimpernel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Elsje Bruijnesteijn - De wilde kalender

Diner / nagerecht uit De wilde kalender:

Zomervruchtenijs

Ingrediënten:
aardbeien, boragebloem, bosbessen, citroenmelisse, citroensap, druivensuiker, frambozen, honing, mirabellenpruimpjes, munt, pruimen, suiker en zomerfruit

Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Koude spaanse groentesoep

Ingrediënten:
bernagiebloemen, groene olijven, knoflook, komkommer, groentebouillon, koude soep, olijfolie, rode paprika, sherry-azijn, tomaten, verse bernagie, witbroodmeel en witte ui

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ferran Adrià - Een dag bij elBulli

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een dag bij elBulli:

Dooi

Ingrediënten:
ascorbinezuur, basilicum, bernagiebloemen, bernagiescheuten, eiwitpoeder, fondant, gelatine, glucose, groene dennenappels, groene shiso, isomalt, koffie, olijfolie, pijnpitten, rode shiso, suiker, vloeibare stikstof, zoethoutpasta en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Kruidensalade van de volkstuin

Ingrediënten:
bernagiebloemen, bosui, citroensap, eetbare bloemen, extra vergine olijfolie, oost-indische kers, peper, peterselie, rodewijnazijn, rucola, snijbiet, spinazie, venkelgroen, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse kervel, verse munt, oregano, zout en zuring

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Currybouillon met groenten

Ingrediënten:
bernagiebloemen, boter, citroengras, djeroek poeroet, gele babybieten, gele babycourgettes, gele currypasta, groentebouillon, jonge wortel, knoflook, mizunabloemen, olijfolie, peper, radijsbloemetjes, rammenasbloemen en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Gouden chirashizushi taco

Ingrediënten:
bloemen, dashi-omelet, goma, goudstof, japanse pickles, kaviaar, nori, sushirijst, zalm, zalmeitjes en zeeegels

Keuken:
Internationaal / Australisch
Soort:
crossover