Meer dan 1000 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercitroensapcourgettedroge witte wijneiknoflookkorianderlaurierolieolijfolieoreganoparmezaanse kaaspeperpeterselierode paprikasuikertijmtomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Met bier geglaceerde zwarte bonen met tomaten

Ingrediënten:
appaloosabonen, bier, chilibonen, chilipoeder, duivenerwten, honing, knoflook, melasse, olijfolie, peper, pintobonen, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, zout, zwarte bonen en zwartoogbonen

Keuken:
Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Biber ve domates dolmasi - Gevulde pepers en tomaten

Ingrediënten:
aardappelen, boter, droge rode wijn, groene pepers, kruizemunt, langkorrelrijst, mager rundgehakt, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peterselie, tomatenpuree, ui, vleestomaat en zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Zwarte inktsaus

Ingrediënten:
groene paprika, inktvisinkt, knoflook, olijfolie, piquillopaprika, tomatenpuree, ui, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / warme sauzen
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Moussaka met spaanse peper

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, kaassaus, knoflook, olie, peterselie, rode spaanse peper, rundergehakt, tomatenpuree, tomatensaus, ui en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Gebraden duif en toast met gekonfijte sjalot

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, boerenbrood, boter, eendenvet, gevogeltefond, houtduiven, mosterdblad, peper, sherryazijn, sjalotten, tomaten, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Witte rijst met zwarte bonen

Ingrediënten:
gele paprika, knoflook, koriander, langkorrelige rijst, olijfolie, peterselie, rijst, rode paprika, tomaten, tomaten uit blik, ui, zout, zwarte bonen en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Chilli van zwarte bonen met espresso

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, chilipoeder, espresso, kaneelstokje, kidneybonen, knoflook, melassestroop, olijfolie, peper, pintobonen, sojabonen, tomaten, ui, zout en zwarte bonen

Keuken:
Mexicaans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Rokerig gebakken zwarte bonen

Ingrediënten:
anastazibonen, appaloosabonen, banaan, chilipeper, gele bakbanaan, gerookte tofu, gerookt-paprikapoeder, kidneybonen, knoflook, olijfolie, peper, pintobonen, tijm, tomaten, ui, zout, zwarte bonen en zwartoogbonen

Keuken:
Braziliaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken zwarte bonen met kerrie

Ingrediënten:
anastazibonen, appaloosabonen, banaan, chilipeper, gele bakbanaan, gemberwortel, kerrieblad, kidneybonen, olijfolie, peper, pintobonen, tomaten, ui, zout, zwarte bonen en zwartoogbonen

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Snack of tussendoortje / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Een jaar in Toscane:

Crostini neri - Zwarte toast

Ingrediënten:
bleekselderij, kippenlever, olijfolie, peper, peterselie, rozemarijn, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Hondshaai met tomaten

Ingrediënten:
broodkruim, groene tomaten, hondshaaifilet, olijfolie, oregano, peper, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Steak Tomate

Ingrediënten:
amsterdamse uitjes, augurk, azijn, bloemen, cress, dijonmosterd, eetbare bloemen, ei, kappertjes, lichte sojasaus, mosterd, peper, peterselie, radijsjes, sjalot, tabasco, tartaar, tomaat, tomatenpuree, water, worcestersaus en zout

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Brunch / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Rarebits met tomaten

Ingrediënten:
bloem, boter, brood, cheddar, laurier, mosterd, platbrood, tomaat, ui, volle melk, worcestersaus, zeezout en zwarte peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Tomaten met limabonen

Ingrediënten:
azijn, basilicumbladeren, bonen, brood, bruine suiker, chutney, fruit, groente, groenten, jam, knoflook, laurier, olie, peper, pruim, roomijs, siroop, suiker, ui, vijgen, zout en zout

Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Recept uit Proef! Oranjebloesem:

Tomaten-sesamchutney

Ingrediënten:
boter, honing, kaneel, peper, pomodori tomaten, saffraan, sesamzaadjes, sjalotje en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Thuis in de keuken:

Tomaten Paprikasaus

Ingrediënten:
chorizo, olie om te bakken, paprikapoeder, peper, salami, rode wijnazijn, tomaten, ui, kruiden, water en zout

Soort:
vlees / pasta/noodles / vegetarisch
Haal meer recepten op...