27 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbloembotercrème fraîchedragondroge vermouteieidooiergaram masalagevogeltefondknoflookkokosmelkkorianderlaurierlente-uiolijfoliepeperpeterselieroomsjalottomatenpureewitte wijnwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / lunch / voorgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Macaronisalade met ham en asperges

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gekookte ham, groene macaroni, lente-ui, macaroni, mandarijnpartjes, slagroom, witte asperge uit blik en zout

Keuken:
Europees
Soort:
salade / pasta/noodles / varkensvlees
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Vis uit Blik:

Zalmspread met zuurdesembrood

Ingrediënten:
bosui, cayennepeper, citroensap, citroenzest, mayonaise, peper, slagroom, zalmfilet, zout en zuurdesembrood

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Crab Louis - Krab Louis

Ingrediënten:
cayennepeper, chilisaus, citroensap, ei, krab, mayonaise, peterselie, sla, slagroom, ui en zwarte olijven

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Crab soufflés

Ingrediënten:
bloem, bosui, boter, cayennepeper, cheddar, citroensap, ei, krab, paneermeel, peper, slagroom, surimi, waterkers en zout

Keuken:
Brits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Hollandaise-langoustinesaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dragon, eidooier, langoustinekoraal, langoustinelever, laurier, peterselie, sjalot, slagroom, water, witte peperkorrels, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Pikante saus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bloem, boter, cayennepeper, champignons, citroensap, crème fraîche, eidooier, kalfsfond, kappertjes, peterselie, room, sjalotten, slagroom, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Basisrecept uit Deutsche Küche:

Witte basissaus

Ingrediënten:
beurre manie, boter, cayennepeper, citroensap, crème fraîche, droge vermout, droge witte wijn, gevogeltefond, laurier, room, sjalotten en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Mierikswortelsaus

Ingrediënten:
bieslook, boter, cayennepeper, champignons, citroensap, crème fraîche, droge vermout, mierikswortel, riesling, room, sjalot, visfond en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Lavassaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, droge vermout, gevogeltefond, knolselderij, lavas, room, sjalotten, witte wijn en zure room

Keuken:
Duits
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Aspergesaus

Ingrediënten:
aspergekookvocht, boter, cayennepeper, citroensap, groene asperges, knoflook, room, sjalot, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Romige vis-garnalencurry

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, cocktailgarnalen, gemberpoeder, kabeljauwfilet, kerriepoeder, ketoembar, knoflook, koenjit, mangochutney, rode peper, roomboter, slagroom, tomatenpuree, ui en verse koriander

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Mousselinesaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dragon, eidooier, laurier, peterselie, room, sjalot, witte peperkorrels, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
sauzen
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Steckrübensuppe - Koolraapsoep

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, doorregen spek, groentefond, knoflook, koolraap, olijfolie, peper, room, snoekbaars-bloedworstbeignets, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - JGV - A Life in 12 Recipes

Diner / hoofdgerecht uit JGV - A Life in 12 Recipes:

Zeebaars met zaden en noten

Ingrediënten:
amandelen, banyulsazijn, bloem, cayennepeper, citroensap, dragon, favabonen, fingerling-aardappelen, hazelnoten, kerstomaat, koriander, munt, olie, parelui, room, sesamzaad, sherryazijn, sojasaus, zeebaarsfilet, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Aziatisch / Frans / Internationaal
Soort:
vis / paddenstoelen
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kalfsfilet met bier en asperges

Ingrediënten:
asperges, bloem, bosui, cayennepeper, citroensap, de koninck bier, dragon, eidooier, geklaarde boter, kalfsfilet, kalfsjus, kasteelbier, nieuwe aardappel, nootmuskaat, palmbier, peterselie, prei, raapjes, room, sjalot, water, worteltjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kikkererwtensoep met gnocchi van kikkererwten en ricotta

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, chilipoeder, citroen, citroensap, garam masala, geleisuiker speciaal, gemberwortel, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, nootmuskaat, oregano, peper, ricotta, room, tahin, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Kip tikka masala - ohmydish.nl

Ingrediënten:
garam masala, gemalen komijnzaad, gemberwortel, griekse yoghurt, kipfilet, korianderpoeder, limoen, mosterdzaadjes, paprikapoeder, peper en zout, rijst, rode paprika, rode peper, rode ui, room, vruchtensap, knoflook, tomatenpuree en zonnebloemolie

Haal meer recepten op...