178 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbasilicumbleekselderijbloembloemkoolboterbroccolicitroeneigroenteknoflookkorianderolieolijfoliepeperpeterseliepreisuikertijmtomaatuivruchtensapwaterzeezoutzout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Gevulde groene kool

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, broodkruim, citroensap, doorregen spek, ei, halfdroge witte wijn, kippenbouillon, knoflook, peper, pijnboompitten, savooiekool, sjalot, tomaat, ui, varkensworst, verse gemengde kruiden, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees / groente
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Barbecue: caesarsalade met gegrilde kool

Ingrediënten:
ei, boerenkool, boter, hamburgers, citroen, dijonmosterd, parmezaanse kaas, groenten, kappertjes, kiemgroenten, knoflook, kool, koolzaadolie, olie, olijfolie, radijs, vruchtensap, spitskool, witte bolletjes, worstjes en 
zout en peper

Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Tajine:

Winterse tajine (witlof, groene kool, wnterwortel, pastinaak)

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, groene kool, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, pastinaak, verse rozemarijn, verse tijm, versgemalen zwarte peper, winterwortel, witlof en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte / tajine / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Lunch / buffet / bijgerecht uit Kook met Jamie:

Mijn favoriete coleslaw

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, engelse mosterd, mayonaise, rode appel, rode ui, witte kool, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Japanse fondue

Ingrediënten:
chinese kool, citroensap, daikonwortel, droge witte wijn, groentebouillon, japanse sojasaus, kastanjechampignons, lente ui, prei, rode paprika, shiitake, suiker, tahoe en wortel

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Appelsalade

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, ciderazijn, citroensap, dijonmosterd, granny smith, groene kool, habaneropeper, jalapeñopeper, knoflook, olijfolie, peterselie, rode kool, savooiekool, serrano chilipeper, sherryazijn, thaise peper, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Lunch / bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Klassieke Southern-slaw

Ingrediënten:
appel, appelciderazijn, citroensap, eidooier, geel mosterdpoeder, groene kool, neutrale olie, peterselie, rode kool, rode ui, suiker en wortel

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Bijgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Turkse gemengde salade

Ingrediënten:
bindsla, citroensap, extra vierge olijfolie, fijne kristalsuiker, knoflook, peterselie, rode kool, rucola, tomaat en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
salade
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Lunch / avondmaal uit Nigella Express:

Gegrilde kaas en koolsla

Ingrediënten:
appel, cheddar, chinese kool, citroensap, karwijzaad, maldonzout, mango-chutney, mayonaise, olijfolie, tomaat, witte boterhammen, worcestersaus en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Bijgerecht uit Indonesisch koken:

Groentecurry

Ingrediënten:
aardappels, arachideolie, aubergine, chinese kool, citroensap, citroenschil, garnalenpasta, gember, kerriepoeder, knoflook, santen, suikererwten, ui, water en wortel

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Groentecarpaccio

Ingrediënten:
basilicum, bloemkool, broccoli, citroensap, gele biet, gele courgette, hazelnoot, hazelnootolie, knolraap, koolzaadolie, lichtbruine basterdsuiker, olijfolie, oranje wortel, paarse wortel, rammenas en topinamboer

Soort:
salade / carpaccio/tartaar / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Uit de oven van Van Boven:

Broodje pulled pork

Ingrediënten:
barbecuesaus, bier, chilivlokken, citroensap, knoflook, mayonaise, mosterd, olijfolie, rode ui, ui, varkensschouder, witte kool, wittewijnazijn, wortel, zachte witte broodjes, zout, zoute sojasaus en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide groenten met kip - sajoer kari daging ajam

Ingrediënten:
aardappel, asemvocht, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, djinten, dunne kokosmelk, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene kool, ketjap benteng manis, ketoembar, kippenbouillon, kippenvlees, koenjit, komijnpoeder, koriander, kurkuma, laos, sambal oelek, savooiekool, witte kool, wortel en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

Maïssalade

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, knoflook, koriander, maiskolven, mayonaise, munt, olijfolie, rode chilipepers, rode ui, witte kool, wittewijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Bietensoep

Ingrediënten:
bietjes, bouillon, citroensap, ui, winterwortel, witte kool en zure room

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Gado Gado - Groentesalade met pindasaus

Ingrediënten:
aardappel, asem, bruine suiker, chilipeper, citroensap, ei, gefruite uitjes, komkommer, kool, olie, pindakaas, sambal, spinazie, tahoe, taugé, trassi, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch / Maleisisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Rendang

Ingrediënten:
asem, bitter, citroensap, kokosnootvruchtvlees, groenten, juruk purut, kentjur, knoflook, kokos, komkommer, kool, limoen, lombok, olie, pasta, salamblaadjes, sjalotten, sperziebonen, spitskool, suiker, taugé, knoflook, trassi, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Haal meer recepten op...