93 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbasilicumbloembotercitroensapcurrygembergroenteknoflookkomkommerlente-uiolijfoliepepersesamoliesojasausspecerijentomatenpureeuivleeswaterwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Bloemkool, tomaat en komijn

Ingrediënten:
bloemkool, extra vergine olijfolie, kerstomaat, komijnzaad, moscatelazijn, rodewijnazijn, suiker, verse koriander en zoete wittewijnazijn

Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Bloemkool en sesamrijst in zoetzure saus

Ingrediënten:
bloemkool, suiker, zaden, hennepzaad, water, lente-uitjes, panko, plantaardige olie, rijstazijn, sojasaus, srirachasaus, tarwebloem, knoflook, zout, tomatenpuree, gember, zoetzure saus en zonnebloempitten

Keuken:
Aziatisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Tomaten met limabonen

Ingrediënten:
azijn, basilicumbladeren, bonen, brood, bruine suiker, chutney, fruit, groente, groenten, jam, knoflook, laurier, olie, peper, pruim, roomijs, siroop, suiker, ui, vijgen, zout en zout

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / lunchgerecht uit Indonesie:

Eieren en tomaten in sojasaus - pindang telor dan tomat

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gemberwortel, goela djawa, groente, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, margarine, sambal trassi, tomaat, ui, voorjaarsui, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Groenten met chiang mai dipsaus - nam prik ong

Ingrediënten:
bai pak chee, bloemkool, broccoli, knoflook, komkommer, kratiem, lente-ui, nam pla, olie, peultjes, sjalot, suiker, thaise vissaus, tomaat, varkensgehakt, verse koriander, vers limoensap en wortel

Keuken:
Thais
Soort:
vlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Kreeft belle-vue

Ingrediënten:
basilicum, bloemkool, boterbonen, citroensap, cocktailsaus, dille, eikenbladsla, jeneverbessen, knoflookolie, kreeften, mayonaise, mosterdzaad, rode chilipeper, ruwe rietsuiker, sjalot, tijm, tomaten, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Fattoush

Ingrediënten:
bloemkool, bosui, boter, granaatappelsap, granaatappelsiroop, kaneel, kerstomaat, komkommer, olijfolie extra vergine, pitabroodje, platbrood, postelein, rode radijs, rodewijnazijn, suiker, sumak, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt en za'atar

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Pork and vegetables / Varkensvlees met groente

Ingrediënten:
bloemkoolroosjes, broccoliroosjes, droge sherry, gember, groene paprika, heldere bouillon, lente-ui, maïzena, plantaardige olie, sojasaus, sperziebonen, suiker, taugé, tomaten, varkensfilet, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Groenten met pindasaus 2 - petjel 2

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, arachideolie, asempasta, blanke azijn, bleekselderij, bloemkool, broccoli, bruine basterdsuiker, gefruite uitjes, goela djawa, groente, ketjap benteng manis, knoflook, knolselderij, laos, oelek, pindakaas, prei, pronkbonen, raapje, raapstelen, snijbonen, sperziebonen, spinazie, stoofsla, tahoe, taugé, trassi, ui, waterkers, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
groente / soja
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Atjar Tjampoer

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, djahé, djinten, fruit, kokosnootvruchtvlees, groente, groenten, gula djawa, haricots verts, juruk purut, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, kokos, komkommer, kool, kunyit, laos, lombok, olie, pinda’s, rode lombok, salamblaadje, sereh, sjalot, sjalotten, knoflook, trassi, witte kool, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Artischockenböden mit Gemüsepanaché / Artisjokbodem met groentepanaché

Ingrediënten:
artisjokken, basilicum, bleekselderij, bloemkoolroosjes, champignons, citroensap, groene bonen, knoflook, koriander, korianderzaden, laurier, lente-ui, nootmuskaat, olijfolie, peterseliewortel, poedersuiker, rode chilipeper, saffraandraadjes, suiker, tijm, tomaten, witte koolraapjes met lof, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Zelf piccalilly maken

Ingrediënten:
augurk, azijn, bloem, bloemkool, dijonmosterd, dille, bloem, gember, groenten, zout, ingelegde groenten, kerrie, kerriepoeder, water, komkommer, koolraap, kruiden, kurkuma, meiknol, mosterd, olie, paprika, pastinaak, peterselie, piccalilly, prei, stamppot, suiker, water, wortel, wortels, zilveruitjes en zonnebloemolie

Een recept uit Charles Maclean en Thug Kitchen - Thug kitchen

Recept uit Thug kitchen:

Pad Thai Van Groenten Met Krokante Tofu

Ingrediënten:
broccoli, bruine suiker, knoflook, kool, koriander, lente-ui, limoen, limoensap, olie, pinda's, rijstazijn, rijstnoedels, sjalot, sojasaus, taugé, tofu, tomatenpuree, water en wortel

Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Rendang

Ingrediënten:
asem, bitter, citroensap, kokosnootvruchtvlees, groenten, juruk purut, kentjur, knoflook, kokos, komkommer, kool, limoen, lombok, olie, pasta, salamblaadjes, sjalotten, sperziebonen, spitskool, suiker, taugé, knoflook, trassi, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Asperges met citroen-kruidensaus

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, citroen, gehakt, groenten, kip, kool, olie, pitten, rabarber, room, suiker, tomaten, varkensvlees, vlees, water, witte peper, zoetzuur, zout en zwarte peper

Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Lekker vegetarisch:

Tomatencrostini

Ingrediënten:
mozzarella, groenten, lente-ui, olie, stokbrood, suiker, tomaten, wijnazijn en 
zout en peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Indonesische keuken: gado gado

Ingrediënten:
bonen, chilipasta, citroengras, eieren, groenten, zout, ketjap manis, knoflookpasta, kool, limoensap, palmsuiker, pinda, pindasaus, sjalot, sperziebonen, spinazie, taugé, taugé, tempeh, tofu, water en zonnebloemolie

Een recept uit Kylie Kwong - Food for thought

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Food for thought:

Hot and sour komkommersalade

Ingrediënten:
bruine rijstazijn, bruine suiker, gember, groene chilipeper, groente, knoflook, komkommer, lente-ui, lichte sojasaus en sesamolie

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Kylie Kwong - Food for thought

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Food for thought:

Gemarineerde kool met chiliepepertjes

Ingrediënten:
arachideolie, bruine rijstazijn, bruine suiker, chinese kool, gedroogde rode peper, groente, rode chilipeper, sichuanpeperkorrels en zeezout

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan
Haal meer recepten op...