89 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbladpeterseliebloembotercitroensapdragoneieidooierkervelkippenbouillonknoflookkruidennootmuskaatolijfoliepepersjalotslagroomsuikertijmuiwitte peperwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Scheermesjes en peterselie, mierikswortel en mosselvocht

Ingrediënten:
agar-agar, citroensap, dille, droge witte wijn, druivenpitolie, gelatine, jonge spinazie, karnemelk, maïzena, melk, mierikswortel, mineraalwater, mosselen, peterselie, scheermesjes, sjalotjes, tijm, zout en zoutvlokken

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Garnalenragout

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, eidooier, hollandse garnalen, melk, peterselie, roomboter, sjalot, slagroom, tabasco en water

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Bijgerecht / basisrecept uit Margriet kookboek:

Omelet

Ingrediënten:
boter, ei, margarine, melk, peper, peterselie, water en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Bijgerecht / basisrecept uit Margriet kookboek:

Omelet, boeren-

Ingrediënten:
aardappel, boter, ei, mager rookspek, margarine, melk, peper, peterselie, tijm, water en zout

Een recept uit Anne Wilson - Koken met kruiden

Recept uit Koken met kruiden:

Taart van gerookte vis

Ingrediënten:
ansjovisextract, bloem, boter, citroensap, ei, filodeeg, gerookte visfilet, melk, peterselie, sherry, ui en water

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Groenten uit lammefjorden, duindoorn- en kruisbessen

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, babypreitjes, boter, duindoornbessen, groene kruisbessen, jonge knolselderijtjes, jonge spitskool, karnemelk, kippengelei, melganzenvoet, peterselie, preibloemen, room, sjalot, snijbietblad, stremsel, venkelknol, volle melk, water en worteltjes

Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Hertengoulash met rommelkruid

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bloem, boter, bouquet garni, goudrenet, hertenvlees, kaneelstokje, knolselderij, kruidnagel, laurier, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, rode kool, rode wijn, rommelkruid, suiker, ui, water, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Tomatensalade met rode ui en komijnzaad

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, ijsblokjes, komijnzaad, melk, rode ui, tomaten, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Recept uit De herenkookclub:

Pommes dauphine

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, breedbladpeterselie, ei, frituurolie, melk en water

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Pap van graan met gerookte paling

Ingrediënten:
appelbalsamico, boekweitvlokken, bruin mosterdzaad, druivenpitolie, ei, emmermeel, gerst, haver, kamutmeel, knoflook, lavas, melk, mosterd, paling, peterselie, raapzaadolie, spelt, tuinkers, water, waterkers, zonnebloempitten en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Artisjokkengratin

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, diepvriesartisjokharten, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, ricotta, tijm, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin / vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Marokkaanse kikkererwten burgertjes met romige wortelsaus

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde abrikozen, groentebouillontablet, kikkererwten, kikkererwtenmeel, knoflook, komijn, peper, peterselie, plantaardige olie, ras el hanout, sesamzaad, slagroom, tuinkers, ui, volle melk, water, winterwortel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Stokviskroketjes - croquetas de bacalao

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroen, laurierblad, melk, stokvis, ui, verse bladpeterselie, water, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Eenvoudige vissoep

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, foelie, melk, peterselie, tijm, ui, vis, water, wijting, witte peperkorrels, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Paddestoelenlasagne

Ingrediënten:
bloem, boter, dragon, ei, feta, fontina, gedroogde porcini, paddestoel, gruyère, lasagne verde, melk, parmezaanse kaas, peterselie, ricotta, sjalot, tijm, water, witte peper en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Haal meer recepten op...