20 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aspergeauberginebloemboerenkoolboterbouilloncourgettecrème fraîcheeekhoorntjesbroodeigerookte spekjeskaneelknoflookmaïzenaolijfolieoreganopeperslagroomuivolle melkwaterkerszoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Eierbloemsoep met aardappel

Ingrediënten:
aardappel, ei, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, melk, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Avondmaal uit Liever lokaal:

Leeuweriktong met aardappels en shiitakes

Ingrediënten:
aardappel, boerenkool, gerookte spekjes, groentebouillon, leeuweriktong, melk, olijfolie, paddenstoelenbouillon, peper, piccalilly, shiitake, truffelaardappel en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / groente / paddenstoelen
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Boerenkool met worst

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boerenkool, boter, gerookte spekjes, groentebouillon, melk, olie, paddenstoelenbouillon, peper, rookworst, shiitakes, truffelaardappel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Doperwtensoep met geitenkaascroutons

Ingrediënten:
aardappel, banaansjalot, boter, citroentijm, crème fraîche, dijonmosterd, doperwten, ei, groentebouillon, grof zeezout, instantpolenta, knoflook, olijfolie, prei, rucola, volle melk, waterkers, witbrood, zachte geitenkaas, zonnebloemolie en zuringblaadjes

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Aardappelcake met tuinbonendip

Ingrediënten:
aardappel, bakpoeder, bloem, citroensap, courgette, crème fraîche, ei, groentebouillon, kwark, melk, natriumbicarbonaat, olie, peper, tabasco, tuinbonen, worcestersaus, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappelen, aubergine, bloem, courgette, eieren, gemalen kaas, groentebouillon, kaneel, knoflook, lamsgehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, peper, tomatenpuree, uien, vetstof en zout

Soort:
vlees / lamsvlees
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Paddenstoelensoep Met Sherry En Viskuit In Preinestjes

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bieslook, cantharellen, champignons, droge sherry, eekhoorntjesbrood, groentebouillon, knoflook, maïzena, melk, bakolie, frituurolie, paddenstoelen, preien, slagroom, tarwebloem, viskuit, zout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Cappuccino van zeekat

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, groentebouillongelei, inktzak, knoflook, kristalsuiker, laurierblad, melk, slagroom, sojasaus, verse bieslook, witte aardappel, witte ui, witte wijn, zeekat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Creamy Beetroot and Potatogratin with Wild Mushrooms - Romige biet met aardappelgratin en wilde paddenstoelen

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappelen, boter, cantharellen, dille, eekhoorntjesbrood, groentebouillon, grote parasolzwam, hete mosterd, honingzwam, karwijzaad, kastanjeboleet, keizeramaniet, lichte room, melk, mierikswortelsaus, oesterzwam, paarse schijnridderzwam, peterselie, plantaardige olie, shii-takes, sjalot, ui, voorgekookte bietjes, voorjaarspronkridder, weidechampignon, weidekringzwammen, wijnazijn, zout, zwarte peper en zwavelzwam

Keuken:
Pools / Brits
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Franse groentesoep

Ingrediënten:
bloemige aardappels, groentebouillontablet, melk, olijfolie extra vergine, parmigiano reggiano, pruimtomaten, uien, oregano, versgemalen zwarte peper, winterpeen en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Pompoensoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bouillon, komijn, olijfolie, peper, pompoen, volle melk, winterwortel en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Soep van geroosterde pompoen met kaneel

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouillon, chilipepervlokken, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, melk, olijfolie, pijnpitten, pompoen, suiker, ui, verse koriander, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan Monday: Japanse curry

Ingrediënten:
aubergine, banaan, bloem, bouillon, chilipoeder, courgette, curry, currysaus, eieren, garam masala, groentebouillon, groenten, ingelegde ui, kerriepoeder, knoflook, kokosolie, maïzena, paneermeel, paprika, pasta, peper, radijs, rode paprika, rode ui, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, specerijen, sushirijst, tomatenpuree, vlees, water, waterkers, wortel, zeezout, 
zout en peper en zuivel