52 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroencitroensapdragondroge witte wijneidooiereiwitkipfiletknoflooklauriernootmuskaatolijfoliepeperpreiroomsjalotslagroomtijmuiwaterwitte peperwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Kip met peterselie en citroen

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroen, eidooier, kippenbouillon, maïskip, olijfolie, peterselie, ui, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Kippenbouillon met dumplings

Ingrediënten:
ei, gedroogde limoen, kardemompeul, kikkererwtenmeel, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / hoofdgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Kip-hampasteitjes

Ingrediënten:
agaragar, arachideolie, bladpeterselie, dijonmosterd, druivenpitolie, ei, gerookte ham, grove mosterd, kippenbouillon, kippendij, kippenvellen, pekelwater, prei, roomboterbladerdeeg, ui, verse dragon, volle melk, volle room, witte wijn en wortel

Soort:
gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Appelsalade met kip

Ingrediënten:
appelen, citroen, ei, kipfilets, kippenbouillon, maïs, paprikapoeder, peper, peterselie, rode paprika, room, tomatenketchup en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit C.J.E. Leenders de Vries - Van piepers tot pasta

Bijgerecht uit Van piepers tot pasta:

Kip-bitterballen

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bloem, boter, ei, kipfilet, kippenbouillon, koffieroom, mosterd, olie, paneermeel, peterselie en vloeibaar frituurvet

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Kippensoep met vermicelli, ei en citoen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroensap, eidooier, groene chilipeper, kipfilet, kippenbouillon, olijfolie, pikant paprikapoeder, rode ui, vermicelli en witte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Gestoofde kip met saffraan

Ingrediënten:
brood, citroensap, eierdooier, kaneel, kip, kippenbouillon, knoflook, laurierblaadje, olijfolie, pijnboompitten, saffraandraadjes, tijm, ui, verse bladpeterselie en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Met kip en maïs gevulde flensjes

Ingrediënten:
bloem, boter, dragon, eierdooier, eiwit, halfvolle melk, kipfilet, kippenbouillon, kurkuma, magere cottagecheese, maïskorrels, room, saffloerolie, sjalot, tijm, verse bieslook, verse kruizemunt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pannenkoeken en flensjes / gevogelte
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Kip Marengo - pollo alla marengo

Ingrediënten:
boter, champignon, citroensap, droge witte wijn, ei, garnaal, kip, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, rivierkreeft, stokbrood, tomaat, verse basilicum, verse bladpeterselie, zilverui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Kip en champignon pies - chicken & mushroom pies

Ingrediënten:
biologische kip, bleekselderij, bloem, boter, champignon, eigeel, kip, kippenbouillon, melk, nootmuskaat, peper, peperbolletjes, ui, verse dragon, verse peterselie, water, wortel en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / buffet / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Chaud-frois de poulet, morvandelle - Kip chaud-froid

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, eidooier, gecanneleerde champignonhoedjes, kip, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, prei, slagroom, tijm, turffel, ui, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - singapore

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit singapore:

Maaltijdsoep met balletjes van varkensvlees of van kip met krab - bak wan kepiting

Ingrediënten:
arachideolie, bamboescheuten, citroengraspoeder, ei, jonge wortel, kipfilet, kippenbouillon, kippenvlees, krab, mager varkensvlees, prei, serehpoeder, ui, verse koriander, verse peterselie, voorjaarsui, zout en gemalen zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Feestelijk tafelen met wild en pluimvee

Recept uit Feestelijk tafelen met wild en pluimvee:

Kippensoep met pit en taugé

Ingrediënten:
citroengras, ei, ketjap benteng manis, kippenbouillon, kippenvlees, peterselie, rijst, sambal goreng kentang kering, sambal oelek, sederij, serehpoeder, soepbolletjes en taugé

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon / wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Kipragout

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, cognac, ei, kippenbouillon, peterselie, room en soepkipvlees

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kiphalvemaantjes

Ingrediënten:
doperwten, eierdooiers, eiwitten, filodeeg, kipfilet, kippenbouillon, peper, peterselie, room, tomaten, vetstof en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Waterzooi

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, broodkruim, eidooier, kip, kippenbouillon, peper, peterselie, prei, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Lunch / snack of tussendoortje uit Alle smaken van de regenboog:

Kipkroketten

Ingrediënten:
bleekselderijblaadjes, bloem, boter, citroen, ei, gedroogd broodkruim, kip, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui en tomaat

Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...