90 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbasilicumbleekselderijbloembotercitroensapeidooierknoflookkruidenlaurierlaurierbladolieolijfoliepeperpreisuikeruivetwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Ei-kruidensaus

Ingrediënten:
azijn, ei, kruiden, kappertjes, mosterd, olie, peper, ui, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Broodsoep

Ingrediënten:
eiwit, gebruinde boter, gerookte champignons, gerookt eekhoorntjesbrood, gevogeltefond, ijsblokjes, jeneverbessen, knolselderij, korianderkorrels, laurier, peperkorrels, peterselie, runderschenkel, tijm en wortel

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Bijgerecht / basisrecept uit Margriet kookboek:

Omelet, boeren-

Ingrediënten:
aardappel, boter, ei, mager rookspek, margarine, melk, peper, peterselie, tijm, water en zout

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Aïgo bouïdo - Knoflooksoep

Ingrediënten:
eidooier, gruyère, knoflook, kruidnagels, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, salie, stokbrood, tijm, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Recept uit Eten met z'n allen:

Hollandaisesaus

Ingrediënten:
boter, eidooier, eierdooiers, eiwitten, boter, water, kruiden, laurierblaadje, peperkorrels, peterselie, citroensap, wittewijnazijn en 
zout en peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Blauwe bessen omringd door hun natuurlijke omgeving

Ingrediënten:
00-bloem, blauwe bessen, boter, dennenscheuten, druivenpitolie, ei, eidooier, gedroogde gist, gelatine, glucose, heidetakjes, invertsuiker, klaverzuring, melkpoeder, peterselie, room, suiker, tijm, volle melk, water, xanthaangom en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Vleespastei met oesters - oyster and sirloin pie

Ingrediënten:
bladerdeeg, bosui, cayennepeper, champignon, donker bier, ei, knoflook, oester, olie, prei, runderlende, slagroom, stout, verse peterselie, verse tijm en water

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / quiche / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gepaneerde varkenspootjes

Ingrediënten:
alcohol, ei, knoflook, kruidnagel, laurierblad, paneermeel, saus naar keuze, ui, varkenspoot, verse peterselie, verse tijm, water, witte wijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Paddestoelenlasagne

Ingrediënten:
bloem, boter, dragon, ei, feta, fontina, gedroogde porcini, paddestoel, gruyère, lasagne verde, melk, parmezaanse kaas, peterselie, ricotta, sjalot, tijm, water, witte peper en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lamspootjes in citroensaus

Ingrediënten:
alcohol, bloem, boter, citroensap, eierdooier, kippenbouillonblokje, knoflook, kruidnagel, lamspoot, laurierblad, nootmuskaat, ui, verse peterselie, verse tijm, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / hoofdgerecht uit Plenty:

Shakshuka

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, komijnzaad, koriander, laurier, milde olijfolie, paprika, peper, peterselie, ruwe rietsuiker, saffraan, tijm, tomaat, ui, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sandra van Schijndel en Theo van Gerwen - Yo Kids

Recept uit Yo Kids:

Kaneel rolletjes

Ingrediënten:
amandelmeel, bieslook, eidooier, ei, eieren, eigeel, eiwit, gebroken lijnzaad, honing, kaneel, kokosmelk, water, krenten, kruiden, lijnzaad, mosterd, roomboter, speculaaskruiden en water

Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Terrine van varkenskop in savooiekool

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, dijonmosterd, dragon, droge witte wijn, ei, knoflook, krulpeterselie, laurierblad, olijfolie, pistachenoten, savooiekool, tijm, ui, varkenskop, water, winterpeen en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het krokettenboek:

Kip-hamcroquetten - Penelope Casas, 2007

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, frituurolie, gerookte ham, kippenborst, laurier, melk, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, peper, peperkorrels, peterselie, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Spaans
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Langouste "Grand Chef"

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cayennepeper, ei, gevulde groene olijven, kerriepoeder, langoest, laurier, mayonaise, peperkorrels, peterselie, room, tijm, tomaten, truffel uit blik, water, witte wijn, wortel, zout en zwarte olijven

Keuken:
Duits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Haas, hout en beukennootjes

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, appelhoutsnippers, berkenwijn, beukennootjes, boter, champignons, citroensap, druivenpitolie, eiwitten, groene walnoten, hazenlende, heidetakjes, kastanjes, kippenbouillon, kippengelei, klaverzuring, peterselie, prei, suiker, tijm, ui, walnoten, water en wortel

Soort:
wild / gevogelte
Haal meer recepten op...