256 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotereigembergemberpoederhamburgerskaneelknoflookkorianderzaadkruidenmelkolijfoliepeperrijstspecerijensuikeruivetvleeswaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Geurig kerriepoeder

Ingrediënten:
fenegriek, kaneelstokje, kardemompeul, kerrieblaadjes, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Garam masala

Ingrediënten:
groene kardemompeulen, kaneelblad, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Garam masala

Ingrediënten:
groene kardamom, kaneelblad, kaneelstokjes, komijn, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte kardamom en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Garam masala

Ingrediënten:
fenegriekzaad, kaneelstokje, kardamompeulen, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, rode chilipeper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Pain d'epices powder

Ingrediënten:
anijszaad, foelie, gemberpoeder, gesproeidroogd honingpoeder, kaneelstokje, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, sinaasappelzest, steranijs en zout

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Garam masala II

Ingrediënten:
foelie, gedroogde rozenblaadjes, gemberpoeder, groene kardemompeulen, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, venkelzaad, zwart komijnzaad, zwarte peperkorrels en zwart kardemomzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Baharat

Ingrediënten:
gemalen piment, kaneelstokje, kardemompeulen, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, muskaatnoot en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Ras el hanout à la Zoubida

Ingrediënten:
anijszaad, foelie, gedroogde rozenknopjes, gemberpoeder, kaneel, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lange peper, meska, nootmuskaat, paradijskorrels, pimentkorrels, steranijs, tellicherrypeper, venkelzaad en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Koekkruiden

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Basisrecept uit Spice Wise:

Garam masala

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Basisrecept uit Maak van de noot een deugd:

Koek- en speculaaskruiden

Ingrediënten:
anijszaad, gemberpoeder, kaneel, kardemom, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, piment en witte peper

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Ras el Hanout

Ingrediënten:
gemberpoeder, kaneel, kardamompeulen, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, nootmuskaat, paprikapoeder edelsusz, pimentkorrels en saffraandraadjes

Keuken:
Noord-Afrikaans / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Ras el Hanout

Ingrediënten:
alligatorpeper, allspice, gedroogde chilipeper, gemberpoeder, kaneel, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, peperkorrels, zwart, gedroogde rozenknopjes, staartpeper, steranijs en turmericpoeder

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Bhruchi-currypoeder

Ingrediënten:
chana dal, gedroogde rode goa-peper, gemalen foelie, gemalen kurkuma, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, maanzaad, nootmuskaat, witte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Baharat

Ingrediënten:
kaneel, kardemom, komijn, koriander, kruidnagel, nootmuskaat, paprikapoeder en peper

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / snack of tussendoortje uit Jeruzalem:

Lams shawarma

Ingrediënten:
anijsster, arachideolie, citroensap, fenegriekzaad, gemberpoeder, kaneelstokje, kardemompeulen, knoflook, koriander, kruidnagel, lamsbout, komijnzaad, maldon zeezout, mild paprikapoeder, muskaatnoot, sumak, venkelzaad en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Baharat

Ingrediënten:
kaneel, kardamompeulen, knoflook, komijn, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, paprikapoeder edelsusz en zwarte peper

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Spicy Rum

Ingrediënten:
anijs, brandewijn, gember, kaneelstokje, kardemom, karwij, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, piment, rozemarijn, rum, sinaasappel, sinaasappelrasp, specerijen, steranijs, vanillestokje, witte rum en zwarte peperkorrels

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Alkermes (alkermes)

Ingrediënten:
alcohol, anijszaad, betanine, gedroogde sinaasappelschil, kaneel, kardemomzaad, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, rozenwater, suiker, vanillepeul en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Berbere

Ingrediënten:
anchochilipoeder, fenegriekzaad, gemberpoeder, kaneel, kardamomzaden, knoflookpoeder, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, paprikapoeder edelsusz, pimentkorrels, serranopeperpoeder, uienpoeder en zout

Keuken:
Noord-west-Europees / Ethiopisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Haal meer recepten op...