190 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemeikaneelknoflooklaurierbladmelknootmuskaatolijfoliepeterseliepreirode wijnsjalotslagroomspecerijensuikertijmtomatenpureeuiwaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Lokerse paardenstoverij met laurier en witlofsalade

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, jeneverbessen, kervel, kruidnagel, laurier, luikse siroop, mayonaise, mosterdzaad, orval trappist, paardenvlees, peper, rode aalbessenconfituur, sjalot, tijm, ui, wit boerenbrood, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wild:

Hachee van gans

Ingrediënten:
bloem, boter, ganzenbout, gevogeltebouillon, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, peper, rode wijnazijn, ui en zout

Soort:
stoofgerecht / wild / gevogelte
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Mornaysaus

Ingrediënten:
bloem, boter, comté, kruidnagel, laurier, melk, peperkorrels, room en spaanse ui

Soort:
saus/dressing/jus / sous-vide
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Broodsaus

Ingrediënten:
boter, broodkruim, crème fraîche, kruidnagel, laurier, melk, nootmuskaat, peperkorrels en ui

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Gebraden hertenrug

Ingrediënten:
boter, hertenrug, jeneverbes, kruidnagel, laurier, olie, peper, peperkorrels en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
wild
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Belgisch stoofvlees

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, jeneverbessen, kruidnagel, laurier, luikse siroop, peper, piedboeuf tafelbier, rundstoofvlees, tijm, ui, wit boerenbrood en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Canard à l'orange

Ingrediënten:
aardperen in de schil, belgische mosterd, boter, fleur de sel, grand marnier, kruidnagel, laurier, peper, sinaasappel, sinaasappelzest, tijm, wilde eend, wortel en zout

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elzas:

Bouillon van eendenhals met polentaschijfjes en eendenlever

Ingrediënten:
bakvet, boerenkool, boter, eendenbout, eendenhals, eendenlever, fijn zout, grof zout, kervel, knolselderij, kruidnagel, laurier, lavas, melk, polenta, witte peper en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Zuur:

Zuurvlees Met Berberisbessen En Paddenstoelen

Ingrediënten:
appel-perenstroop, berberisbessen, cassia, dragon, boter, jeneverbessen, kruidnagels, laurierblaadjes, natuurazijn, ontbijtkoek, paardenstoofvlees, paddenstoelen, reuzel, steranijs, suiker, witte uien, zout en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Hachee van roodbonte koe

Ingrediënten:
boter, cranberrysap, diksap, kaneel, kruidnagel, laurier, moesappels, peper, rodekool, rodewijnazijn, runderbouillon, runderstoofvlees, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Witte bonen met hopscheuten

Ingrediënten:
boter, haverwortel, hopscheuten, knoflook, kruidnagel, laurier, peperkorrels, peterseliewortelloof, tijm, ui, witte bonen en wortelpeterselie

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Fischfond - Visfond

Ingrediënten:
bleekselderij, distelolie, droge vermout, droge witte wijn, fleur de sel, geklaarde boter, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, peperkorrels, peterseliewortel, prei, tarbotgraten, ui, venkelknol, visgraten en zeetonggraten

Keuken:
Duits
Soort:
bouillon
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Limburgs zoervleisj

Ingrediënten:
azijn, boter, kruidnagels, laurier, limburgse appelstroop, limburgse perenstroop, olie, ontbijtkoek, paardenstoofvlees, peper, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Jachtschotel met wild

Ingrediënten:
aardappel, boter, goudreinetten, haaspoulet, hertenpoulet, jeneverbes, konijnpoulet, kruidnagel, laurier, peper, reepoulet, ui, wildbouillon, wildpoulet en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
wild / ovenschotel
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Por-au-feu met gans en toast met orgaanvlees voor Sint-Maarten

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, fijn zout, fleur de sel, gans, gemeste ganzenlever, grof zeezout, kruidnagel, laurier, peper, sjalot, ui, witte kool, witte meirapen, wortel, zuurdesembrood en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Snack of tussendoortje uit Soepen:

Ossenstaartbitterbal met Le Puy-linzen

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, cornflakes, ei, gelatine, jeneverbessen, kippenbouillon, kruidnagel, laurier, puy-linzen, grove mosterd, ossenstaartbouillon, ossenstaart, paneermeel, peperkorrels, sjalot en tijm

Haal meer recepten op...