271 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbleekselderijbloembotercitroensapdroge witte wijneiknoflookkruidnagellaurierbladolieolijfoliepeterseliepreiselderijsuikertijmtomaattomatenpureeuiwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / voorgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

In gerookt water gekookte linzen met perzik en geitenkaas

Ingrediënten:
arachideolie, balsamicoazijn, druivenpitolie, fructose, fruitsuiker, gedeïoniseerd water, geitenkaas, geklaarde boter, gerookt zout, houtsnippers, kruidnagel, laurierblad, mosterdvinaigrette, peperkorrel, perzik, puylinzen, radijs, selderij, sjalot, sla, verse bieslook, verse tijm en wortel

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Ingelegde uien

Ingrediënten:
laurier, mosterdzaad, peperkorrels, sjalot, ui, water en witte wijnazijn

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / condiment / conserven
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Basisrecept uit Twentse Smaakmakers:

Blanke gevogeltefond

Ingrediënten:
karkas van kip, knolselderij, kruidnagel, laurier, peperkorrels, prei, ui, water en winterpeen

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Bijgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Béarnaisesaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, dragon, dragonazijn, eidooier, kervel, laurier, peperkorrels, sjalot, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Ekşili balik

Ingrediënten:
citroen, gemengde inmaakkruiden, honing, laurier, snoekfilet, ui, water, witte azijn, witvisfilet en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Langoustineconsommé

Ingrediënten:
eiwit, langoustinekoppen, langoustineschalen, laurier, peperkorrels, selderij, tomatenpasta, ui, water en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
bouillon
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Basisrecept uit Twentse Smaakmakers:

Runderfond

Ingrediënten:
knolselderij, laurier, peperkorrels, prei, soepvlees, tijm, ui, water, winterpeen en zout

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

kreeftensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cognac, garnalenkoppen, kreeftenfond, kreeftenkoppen, kreeftenschalen, laurier, peper, prei, room, sjalot, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

court-bouillon

Ingrediënten:
citroensap, cognac, grof zeezout, kruidnagel, laurier, peper, prei, selderij, tijm, ui, venkel, water, winterwortel en witte wijn

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Gierst met linzen

Ingrediënten:
bruine linzen, gedroogde oregano, gierst, laurier, margarine, peper, tijm, ui, water, winterwortel en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Court-bouillon

Ingrediënten:
droge witte wijn, laurier, peperkorrels, prei, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / bouillon
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:

Terrine van varkenskop

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, dragon, eekhoorntjesbrood, grof zeezout, kervel, laurier, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, ui, varkenskop, water, wortel en zout

Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Frankrijk koken en reizen:

Varkensvleespasta - rillettes

Ingrediënten:
cayennepeper, fijn zeezout, gember, knoflook, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, quatre épices, sjalot, varkensvet, verse tijm, varkensbuik, water en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Kippensoep

Ingrediënten:
bladselderij, foelie, kip, kippenbouten, laurier, peper, prei, saffraan, spaghettini, ui, vermicelli, water, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / buffet / voorgerecht uit Koude keuken:

Estlandse kalfsvleeszult

Ingrediënten:
kalfsschouder, knoflook, laurier, mosterdzaad, peperkorrels, ui, varkenspoten, water, witte gelatine, wortel en zout

Haal meer recepten op...