57 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroensapgembergroentekaneelstokjekruidnagellaurierbladolieolijfoliepeperrozemarijntijmtomaattomatenpureeuivetwitte wijnwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Gepekelde rundertong

Ingrediënten:
lichtbruine basterdsuiker, chilivlokken, gemberpoeder, inmaakzout, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, laurier, mosterdzaad, peperkorrels, pimentbessen, rundertong, selderijzaad en water

Soort:
vlees / sous-vide
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Ingemaakte wortel

Ingrediënten:
appelciderazijn, bospeen, dillezaad, knoflook, korianderzaad, laurier, steranijs, suiker, venkelzaad, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / condiment / conserven
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Gepekelde kalkoen

Ingrediënten:
citroen, knoflook, laurier, rietsuiker, rozemarijn, water, witte wijn en zeezout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gevogelte / boter en olie
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Ingemaakte augurken

Ingrediënten:
augurk, dille, knoflook, laurier, mierikswortel, mosterdzaad, suiker, water, wijnazijn, zilveruien, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Stachelbeer-Chutney - Kruisbeschutney

Ingrediënten:
appelazijn, gemalen piment, gember, knoflook, kruisbessen, laurier, rozijnen, ruwe rietsuiker, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / chutney
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Beer can chicken

Ingrediënten:
boerderijkip, bruin bier, citroen, jeneverbessen, knoflook, korianderzaad, laurier, peper, peperkorrels, rozemarijn, stout, suiker, tijm, water en zout

Soort:
barbecue/grill
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Bijgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Kokosrijst met pinda's

Ingrediënten:
citroensap, garam masala, gember, groene spaanse peper, knoflook, komijnzaad, koriander, langkorrelrijst, laurier, margarine, ongezouten pindas, rode spaanse peper, santen, suiker, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / rijst
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Basisrecept uit Een kookboek.:

Court-bouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, chiliflakes, jeneverbessen, knoflook, kruidnagel, laurier, peperkorrels, peterseliestengels, preiwit, suiker, tijm, venkel, water, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Komkommers in het zuur

Ingrediënten:
ciderazijn, dille, knoflook, kristalsuiker, laurierblad, libanese komkommer, water, witte mosterdzaadjes en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Inktsaus

Ingrediënten:
artisjok, aubergines, citroenen, gember, knoflook, laurier, paprika, prei, rietsuiker, tomaten, tonijnogen, water en zwart sesamzaad

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Hieltjes met perenbliksem

Ingrediënten:
aardappel, boter, kalfsfond, kalfsjus, kaneelstokje, knoflook, laurier, lichtgerookt mager spek, melk, olijfolie, stoofperen, suiker, tomatenpuree, tomatensap, ui, varkensschenkel, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

Eendenlever en gerookt buikspek met knolselderijcrème pastinaakchips en siroop van dennentoppen

Ingrediënten:
basilicum, boter, bruine basterdsuiker, buikspek, eendenlever, jeneverbes, knoflook, knolselderij, laurier, melk, mini bospeen, mini pattison, pastinaak, peper, room, rozemarijn, scheuten van jonge dennetoppen, tijm, water, witte basterdsuiker, zeezout, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / wild / gevogelte
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Pizza

Ingrediënten:
bloem, champignon, courgette, gist, kappertjes, knoflook, laurier, meelwormen, olijfolie, oude kaas, rode peper, rozemarijn, sprinkhanen, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, water, witte basterdsuiker, zout en zwarte olijven

Soort:
insecten / pizza
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Navarin printanier - Stoofpot van lam met voorjaarsgroenten

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, bruine lamsfond, doperwten, knoflook, lamsborst, lamskotelet, lamsnek, lamsschouder, laurier, meiknolletjes, olie, peper, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, runderfond, sperziebonen, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, water, winterwortelen, witte uien en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Kopkaas

Ingrediënten:
citroensap, foelie, jeneverbessen, knoflooktenen, kruidnagels, laurierblad, laurierbladeren, peperkorrels, peterselie, preien, suiker, tijm, uien, varkenskop, varkenspoot, water, witte wijn, wittewijnazijn, wortels en zout

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Potage magali - Mediterrane tomatensoep met rijst

Ingrediënten:
basilicum, kervel, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, prei, rijst, saffraandraadjes, suiker, tijm, tomatenpuree, ui, venkelzaad, vleestomaten, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...