27 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbieslookbladpeterselieboterdragoneidooiergroentebouillonknoflookmelknootmuskaatolieolijfoliepeperpeterselieplantaardige olierunderbouillonslagroomsuikertijmuivleesbouillonwaterwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spuntino:

Auberginefrieten met venkelyoghurt

Ingrediënten:
aubergine, bloem, citroensap, eieren, griekse yoghurt, grof zeezout, korianderzaad, mayonaise, panko, peper, sesamzaad, venkelzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Gebakken mini-artisjokken en aioli met roze peperkorrels

Ingrediënten:
bloem, chinees vijfkruidenpoeder, citroensap, dijonmosterd, eidooier, knoflook, maïzena, mini-artisjokken, olijfolie, peterselie, roze peperkorrels, tijm, wittewijnazijn, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Kuping Gaja

Ingrediënten:
asem, bloem, bosui, bosuitjes, bouillon, cacao, citroensap, djinten, eieren, fruit, gehakt, gula djawa, juruk purut, kaneel, kemirinootjes, korianderpoeder, knoflook, koekjes, water, lombok, olie, peper, pinda’s, prei, prei, runderbouillon, runderlever, selderij, soepvlees, suiker, tarwebloem, taugé, knoflook, trassi, ui, vanillestokje, vanillesuiker, vlees, water, witte kool, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

champignons in bechamel

Ingrediënten:
bloem, boter, brood, champignon, citroensap, eierdooier, melk, peper, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Pens in Franse saus

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, citroensap, cognac, doorregen buikspek, eierdooier, kalfspoot, kalfssnuit, kruidnagel, peper, runderbouillon, runderpens, ui, verse peterselie, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Goujons van tong op een saladebedje

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, citroensap, ei, frituurolie, knoflook, old amsterdam, olie, peper, provençaalse kruiden, rode wijnazijn, tongfilet, witbrood en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Macaronikroketten

Ingrediënten:
belegen kaas, bloem, boter, citroensap, eidooier, laurier, macaroni, melk, olie, paddestoelen, peper, vlees en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
frituur
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Aardappelcake met tuinbonendip

Ingrediënten:
aardappel, bakpoeder, bloem, citroensap, courgette, crème fraîche, ei, groentebouillon, kwark, melk, natriumbicarbonaat, olie, peper, tabasco, tuinbonen, worcestersaus, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Brandnetelpasta met zevenblad- of rucolapasto

Ingrediënten:
belegen schapenkaas, bloem, citroensap, ei, jonge brandneteltopjes, olie, peper, pijnboompitten, rucola, zeezout, zevenblad en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Lijsterpastei

Ingrediënten:
beschuit, bloem, bosui, boter, broodkruim, champignons, citroensap, crème fraîche, ei, groentebouillon, knoflook, maïzena, olie, peper, peterselie, quorn, sjalot, vegetarische kipstukjes, witte bonen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / pastei
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Konijn met tonijn - rotolo di coniglio con il tonno

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, bloem, boter, citroensap, eierdooier, kerrie, olijfolie, peper, pistachenoten, rucola, sjalot, slagroom, tonijn op olie, uitgebeend konijn, vleesbouillon, witte truffelpasta, wittetruffelpasta, witte wijn, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild / vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Tunesische beignets van kip

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, citroen, citroensap, ei, extra vergine olijfolie, kipfilet, kippenpoten, knoflook, peper, plantaardige olie, water en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Biefstuk tartaar in roomsaus met samengestelde boter

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroensap, dragon, ei, fond, kervel, knoflookboter, kruidenboter, mager rundvlees, merg, mosterdboter, niervet, nootmuskaat, olie, peper, peterselie, peterselieboter, runderbouillon, sjalottenboter, slagroom, slakkenboter, spek, tijm, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Dügün çorbasi - Bruiloftsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, citroensap, eidooier, kaneel, mager lamsvlees, mager schapenvlees, mergpijpjes, olie, paprikapoeder, ui, wortel en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - 101 ballen

Amuse / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit 101 ballen:

Risottoballetjes met paddenstoelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, citroensap, droge witte wijn, ei, gedroogd eekhoorntjesbrood, groentebouillon, kastanjechampignons, knoflook, mayonaise, olijfolie, parmezaanse kaas, plantaardige olie, risottorijst, rode paprika, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Bitterballen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, citroensap, ei, frituurolie, mosterd, nootmuskaat, plantaardige olie, rundergehakt, ui, volle melk, wortel en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
rundvleesragout

Recept van Mijn Recepten:

Panada (vispasteitje) - Mijn Recepten

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroensap, djinten, ei, kokosnootvruchtvlees, gist, ketoembar, knoflook, melk, peper, spaanse peper, suiker, tonijn, ui, vleesbouillon, zalm, zonnebloemolie en zout

Haal meer recepten op...