54 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aubergineazijnbleekselderijbloembotercitroencourgetteeiextra vierge olijfolieknoflookkruidenmosterdolieoreganopeterseliesjalottijmtomaatuiwaterzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / hoofdgerecht uit Polpo:

Zonnevis met sinaasappel, kruiden & roze peperkorrels

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, dille, extra vierge-olijfolie, groene peperkorrels, knoflook, munt, roze peperkorrels, salie, sinaasappel, sinaasappelsap, visbouillon, zonnevisfilets, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Sla met gemengde kruiden

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, dille, honing, mesclun, munt, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Meditteraan
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Couscoussalademet uien

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, couscous, koriander, munt, olijfolie, peper, bladpeterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gegrilde abrikozen-uiensalsa

Ingrediënten:
abrikoos, ananas, chilipeper, citroengras, citroensap, gemberwortel, munt, olijfolie, peper, rode ui, thaise basilicum en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Veg!:

Pasta met nieuwe aardappels, sperziebonen en pesto

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, citroenschil, extra vergine olijfolie, groene bonen, groene olijven, harde geitenkaas, knoflook, munt, nieuwe aardappel, orecchiette, parmezaanse kaas, penne, peterselie, pijnboompitten, sperziebonen, trofie, walnoten, zeezout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Griekse stijl orzosalade

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, feta, lente-ui, munt, olijfolie, oregano, orzo, peterselie, ricotta, tomaat, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kruidige verse tuinbonen met ei en croutons

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, borlottibonen, brood, citroensap, dille, edamamebonen, ei, kervel, limabonen, munt, olijfolie, peper, pesto, peterselie, tuinboon, zout en zwartoogbonen

Keuken:
Aziatisch / Europees
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Salade van saffraankip & kruiden

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, honing, kipfilet, knoflook, koriander, munt, olijfolie, rode chilipeper, saffraan, sinaasappel, venkel, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kalkoenbout met kruiden - coscia alle erbe aromatiche

Ingrediënten:
boter, citroensap, kalkoenbout, olijfolie, peper, verse basilicum, verse bladpeterselie, verse dragon, majoraan, verse munt, verse rozemarijn, verse salieblaadjes, verse tijm en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte / feestdagen
Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Pissaladiere met courgette en feta

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroensap, courgette, feta, gehakt, basilicum, kerstomaat, water, munt, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode peper, rozemarijn, knoflook, tijmblaadjes, uien en zout

Een recept uit Anne Wilson - Smakelijke salades

Recept uit Smakelijke salades:

Green goddess

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, olijfolie, peper, tuinkruiden en zure room

Soort:
saus/dressing/jus / mosterd
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Aspergesalade

Ingrediënten:
appelazijn, asperges, citroensap, groene kruiden, kiemgroenten, olie, olijfolie, peper, witte-wijnazijn en zout

Soort:
salade / groente
Een recept uit  - Libelle Gevulde groenten

Recept uit Libelle Gevulde groenten:

Komkommer op z'n Grieks

Ingrediënten:
anijszaad, basilicum, citroensap, cocktailtomaten, feta, komkommer, korianderzaad, olijfolie, peper, verse muntblaadjes, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / lunch / bijgerecht uit Home made:

Tabouleh met granaatappel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, kruiden, granaatappel, haricots verts, olijfolie, peper, tuinbonen en zout

Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Jolande Vos

Recept van I love food & wine:

3x tapas met groente

Ingrediënten:
aubergine, blanke amandelen, kikkererwten, bospeen, citroensap, gemalen komijn, parmezaanse kaas, honing, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode ui, rode wijnazijn, sesamzaad, tahin, venkelzaad, verse basilicum, verse koriander, verse munt, vijg, zongedroogde tomaten op olie en zout

Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Krokante pijlinktvis met saffraan-appelaioli

Ingrediënten:
aioli, bloem, citroensap, groene appel, inktvis, kruiden, olijfolie, peper, saffraandraadjes en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Gestoomde lentegroenten met burrata, citroenpolenta en salsa verde

Ingrediënten:
arachideolie, asperges, basilicum, bloem, bonen, boter, burrata, citroen, citroensap, cornichons, doperwten, dragon, ei, bloem, extra vergine olijfolie, boter, groene asperge, groenten, kappertjes, knoflook, water, meiraap, munt, olijfolie, panko, peper, peper en zout, bladpeterselie, polenta, polentameel, rozemarijn, salsa verde, rozemarijn, knoflook, tuinbonen, water, wijnazijn, zout en 
zout en peper

Haal meer recepten op...