39 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: blanke kippenbouillonbleekselderijbloembotercrème fraîchedragondroge witte wijneidooierkipknoflooklauriermelknootmuskaatolijfoliepeperpeterseliepreislagroomsuikertijmuiwaterwitte peperwitte wijnwortel
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Recept uit Down to earth:

Slasoep met kerrie

Ingrediënten:
boerenbrood, citroensap, crème fraîche, fleur de sel, kerriepoeder, kippenbouillon, kropsla, olijfolie, parmezaanse kaas, room, roomboter, sjalot en witte wijn

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Pistachenotensoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, gemalen komijn, gember, kippenbouillon, pistachenoten, prei, saffraandraadjes, sinaasappelsap, sjalot, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Braziliaanse stoofpot van varkensvlees en rijst

Ingrediënten:
citroensap, dikke room, droge witte wijn, groene paprika, jeneverbes, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, mager varkensvlees, maïsolie, parmezaanse kaas, rode spaanse peper, ui, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Braziliaans / Zuid Amerikaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Blanquette de veau

Ingrediënten:
bladpeterselie, champignons, citroensap, eidooier, kalfsschouder, laurierblad, kippenbouillon, room, tijm, knoflook, ui, verse pasta, peper, wortels en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Blanquette de homard - Blaquette van kreeft

Ingrediënten:
bieslook, boter, citroensap, dikke room, haricots verts, kervel, kippenbouillon, kreeft, bladpeterselie, prei, sjalot, suiker, witte peper, witte wijn, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Bietensoep - borsjt

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, karwijzaad, kippenbouillon, kool, rode biet, suiker, ui, versgemalen zwarte peper, water, zout en zure room

Keuken:
Russisch / Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Waterzooi met tamme eend

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, cognac, crème fraîche, eidooier, grotchampignons, kippenbouillon, laurier, lavas, olijfolie, peper, peterselie, prei, sjalot, tamme eend, winterwortel en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude spinaziesoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, diepvriesspinazie, eidooier, kippenbouillon, melk, nootmuskaat, peper, rijst, slagroom, spinazie, ui, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / voorgerecht uit Spaans kookboek:

Pompoensoep - sopa de calabaza

Ingrediënten:
boter, citroensap, eierdooier, kippenbouillon, peper, pompoen, slagroom, ui, verse koriander en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Enchilada's met kalkoen en groene chilipepers

Ingrediënten:
ananaskers, cheddar, citroensap, gemalen komijn, groene tomaat, kalkoenbouillon, kalkoenvlees, kippenbouillon, knoflook, magere yoghurt, maïstortilla, oregano, suiker, tomaat, tomatillo, ui, verse chilipeper, verse koriander, zout en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
tortilla / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude romige champignonsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, citroensap, dragon, kippenbouillon, melk, peterselie, slagroom, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht uit Down to earth:

Kip-kerriesalade

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, citroengras, citroenrasp, citroensap, crème fraîche, fijn zeezout, gembervocht, gerookte kipfilet, granny smith, kerriepoeder, kipfilet, kippenbouillon, kropsla, mayonaise, mirin, olijfolie, roze peper, sjalot, sushiazijn, kruiden en witte wijn

Soort:
salade / gevogelte
Haal meer recepten op...