196 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideolieboterbruine basterdsuikerdunne kokosmelkeigemberketjap benteng manisketjap maniskomkommerkorianderlaoslimoensapolieolijfoliepepersambal oelektomaattrassiuiwaterwortelzoete indonesische sojasauszonnebloemolie
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Amerikaanse pindasaus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, citroensap, knoflook, pinda, room, sjalot en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Rode remouladesaus voor garnalen - red shrimp rémoulade

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, extra vierge-olijfolie, garnalen, grove mosterd, ijsbergsla, knoflook, paprikapoeder, peper, sjalot, suiker, tabasco, verse peterselie, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Aspergesaus

Ingrediënten:
aspergekookvocht, boter, cayennepeper, citroensap, groene asperges, knoflook, room, sjalot, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Fazant met witlof en witte wijn

Ingrediënten:
boter, citroensap, dijonmosterd, fazant, kleinwild, knoflook, port, rode wijnazijn, sjalot, suiker, wildglace, witlof, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / voorgerecht uit Baru Belanda:

Sambal goreng udang peteh de luxe- Sambal goreng van garnalen en petehbonen

Ingrediënten:
citroenblaadjes, citroensap, eetbare bloemblaadjes, fijn zeezout, garnalenpasta, gemberwortel, javaanse suiker, knoflook, kokosmelk, kokosolie, laoswortel, minipaksoi, notenolie, passievruchtensap, passievruchtschil, petehbonen, rode chilipepers, salamblaadjes, sjalot, tamarinde, tijgergarnalen, tomaten, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Warme salade van eend, sperziebonen en geroosterde paprika met rijststokjes

Ingrediënten:
ansjovis, bacon, chilipoeder, citroensap, eendenborstfilet, gember, knoflook, lichte sojasaus, olijfolie, paprika, peterselie, rijststokjes, sjalot, sperziebonen, suiker, tomaat, witte-wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vlees / wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Paddestoelensalade - lalab tjendawan

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, cantharel, champignon, citroensap, citroenschil, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, limoensap, limoenschil, maïskorrels, oesterzwam, olie, paddestoelen, rode paprika, sambal oelek, sjalot, ui, verse bladselderij, verse koriander, verse peterselie, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit R. Schreven - Hip Holland

Basisrecept uit Hip Holland:

Gerookte paling

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, knoflook, paling, ui, water en zeezout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / roken
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Gegrilde vleesmix aan de spies

Ingrediënten:
ananassap, ananas uit blik, aubergine, bacon, bieslook, champignons, citroensap, djinten, fricandeau, kipfilet, knoflook, lamsvlees, lever, olie, oregano, paprika, sjalot, sla, suiker, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Hartige insectenschijven

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, bruine basterdsuiker, chilisaus, citroensap, ei, gember, sla, knoflook, lente ui, limoensap, maïskorrels, meelwormen, oestersaus, paneermeel, rijstazijn, sesamolie, sjalot, vissaus, winterwortel, witte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Haal meer recepten op...