333 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideolieauberginebotercayennepepercitroeneikomkommerkorianderlimoensapolieolijfoliepaprikapoederpeperpeterselierode paprikarode uisambal oeleksjalotsuikertijmtomaatuiwaterwitte wijnzonnebloemoliezwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poisson hraymi - Pikante vis met knoflook

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, harissa, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, tomatenpuree, witvisfilet, witvismoten en zout

Keuken:
Noord-Afrikaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Côtes de veau au pistouille - In wijn gesmoorde kalfskoteletten of -biefstukjes met aubergine, tomaat, paprika, knoflook en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Gevulde inktvis - calamari ripieni in teglia

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, extra vergine olijfolie, inktvis, knoflook, mager kalfsvlees, peper, tomatenpuree, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Varkenspoot uit de oven

Ingrediënten:
aguardente, brandewijn, citroensap, grof zout, knoflook, laurier, massa de pimentos, olijfolie, piri piri poeder, tomatenpuree, ui, varkenspoot en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Hilbeh uit Aden

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, fenegriekzaad, gemalen fenegriek, gemalen kardemom, karwijzaad, knoflook, tomaten, tomatenpuree, zout en zwarte peper

Keuken:
Sefardisch / Joods / Jemenitisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Rouille

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, tomatenpuree, witbrood en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Lamsschenkel met kikkererwten

Ingrediënten:
bruine fond, citroensap, gemalen koriander, kikkererwten, kippenbouillon, knoflook, lamsschenkel, tijm, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

gebraden lamsbout

Ingrediënten:
aardappelmeel, bloem, bouillon, citroensap, droge witte wijn, gemalen karwijzaad, knoflook, lamsbout, olie, peperkorrels, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gehaktballetjes met pittige zoetzure tomatensaus

Ingrediënten:
broodkruim, chilivlokken, citroensap, citroenschil, gerookt paprikapoeder, harissa, kaneel, kaneelstokje, knoflook, lamsgehakt, laurierblad, olijfolie, peer, rietsuiker, rundergehakt, tomatenpuree, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lamsbout met ei en tomatensaus

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, citroensap, eierdooier, knoflook, lamsbout, peper, reuzel, tomatenpuree, ui, verse peterselie, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

bacalao met pittige tomaten en aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, broodkruim, cayennepeper, citroensap, gemalen zwarte peper, groene paprika, honing, knoflook, olijfolie, stokvis, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Diner / voorgerecht uit Vegan Genial:

Paprika-Misosuppe / Paprika-misosoep

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde tomaten, gele paprika, groentebouillon, knoflook, margarine, olijfolie, rode paprika, suiker, tomatenpuree, witte misopasta, witte ui en zout

Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Kreeftenbisque

Ingrediënten:
bieslook, bouquet garni, citroensap, cognac, knoflook, kreeft, olijfolie, peper, prei, selderij, slagroom, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Gevulde snijbiet - Zilk sarmasi

Ingrediënten:
bladpeterselie, bonenkruid, citroensap, granaatappelmelasse, knoflook, munt, olijfolie, pijnboompitten, pul biber, snijbietblad, sultana's, sumak, tomatem, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Linzenpaté

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, broodkruim, bruine linzen, citroensap, druivenpitolie, garam masala, groene linzen, kerriepoeder, knoflook, maïsolie, peterselie, rode linzen, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente / paté/terrine
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gegrilde vis met citroenolie

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, grof zout, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, piri piri poeder, tomatenpuree, venusschelpen, vis en wit boerenbrood

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...