34 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloemcitroenraspcitroenschileifilodeegfruitgroentehoningkaneelmelknotenoranjebloesemwaterpistachesplantaardige olierozenwaterrumsinaasappelschilslagroomvruchtensapwaterzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Baklava met walnoten

Ingrediënten:
boter, citroensap, fijne tafelsuiker, filodeeg, kaneel, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, walnoten, water en zonnebloemolie

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts 1 notitie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Toetjes & desserts:

Abrikozenstrudeltjes met dadels en walnoten

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, citroensap, dadels, fillobladerdeeg, gedroogde abrikozen, poedersuiker, rozijnen, slagroom, suiker en walnoten

Keuken:
Europees / Mediterraans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:

Maronensamtsuppe mit Steinpilzen, Knollensellerie und Walnüssen / Gebonden kastanjesoep met eekhoorntjesbrood, knolselderij en walnoten

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, eekhoorntjesbrood, gepelde kastanjes, gevogeltefond, gevogelteglace, hamspek, knoflook, knolselderij, laurier, madeira, olijfolie, peper, peterseliestengel, prosecco, selderijblad, slagroom, suiker, suikerklontjes, tijm, truffeljus, walnoten, wildfond, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Wat je vér haalt is lekker:

Bananencake

Ingrediënten:
banaan, boter, citroensap, ei, poedersuiker, rozijnen, rum, vanillesuiker, walnoten en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Zuid-Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Appelstrudel

Ingrediënten:
boter, broodkruim, citroensap, filodeeg, gele rozijnen, gemalen amandelen, kaneel, plantaardige olie, poedersuiker, suiker, walnoten en zure appels

Keuken:
Midden-europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Ingrediënten:

Baklava

Ingrediënten:
boter, citroensap, fillobladerdeeg, honing, kaneelpoeder, kaneelstokje, kruidnagelpoeder, margarine, suiker en walnoten

Keuken:
Grieks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Konafa met notenvulling

Ingrediënten:
amandelmeel, boter, citroensap, kadaifideeg, oranjebloesemwater, pistaches, suiker, walnoten en water

Keuken:
Midden-Oosten / Balkan / Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Sabine Koning

Recept van Oh my foodness:

Baklava

Ingrediënten:
citroensap, filodeeg, kaneel, roomboter, suiker, walnoten en water

Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht uit Desserts nieuwe stijl:

Bananen-yoghurtijs met geroosterd kruim

Ingrediënten:
banaan, boter, citroensap, eiwit, lichtbruine basterdsuiker, magere yoghurt, oud volkorenbrood, suiker en walnoten

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit / zuivel / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Filo met noten - baklava

Ingrediënten:
amandel, boter, citroensap, filodeeg, gemalen kaneel, kaneelpijpje, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, walnoten en water

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / noten
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Baklava

Ingrediënten:
amandel, boter, citroensap, filodeeg, kaneel, oranjebloesemwater, pistache, strudeldeeg, suiker, vruchtensuiker, walnoten en yufka deeg

Keuken:
Turks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Apfelstrudel

Ingrediënten:
boter, citroensap, ei, kaneel, meel, noten, olie, paneermeel, poedersuiker, rozijnen, rum, suiker, zout en zure appels

Keuken:
Europees / Oostenrijks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Baklava - Laagjesdeeg met noten gevuld

Ingrediënten:
amandelen, boter, citroensap, fijne tafelsuiker, filodeeg, oranjebloesemwater, pistaches, rozenwater, suiker, walnoten, water en zonnebloemolie

Keuken:
Midden-Oosten / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / nagerecht uit Grieks koken:

Baklava

Ingrediënten:
amandelen, basterdsuiker, boter, citroensap, filodeeg, kaneel, kruidnagels, olijfolie, piment, suiker, walnoten en water

Keuken:
Grieks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Bülbül yuvası

Ingrediënten:
clotted cream, suiker, boter, ijs, kristalsuiker, pistaches, citroensap en walnoten

Keuken:
Turks
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / nagerecht uit Turkse kookkunst:

Baklava

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, citroensap, ei, honing, pistachenoten, suiker, walnoten, water en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Walnoottaart - karithopitta

Ingrediënten:
bakpoeder, beschuitkruim, bloem, boter, citroensap, citroenschil, compote, ei, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, honing, kruidnagel, sinaasappelrasp, slagroom, suiker, walnoten, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / noten
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Gistrol uit Triëst variant

Ingrediënten:
bittere chocolade, bloem, boter, broodkruim, citroensap, droge gist, ei, eidooier, gekonfijte citroenschil, gist, melk, pijnboompitten, rozijnen, rum, sinaasappelsap, suiker, walnoten en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Haal meer recepten op...