43 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroeneidooiergroenteknoflookkomkommermelknootmuskaatnotenolijfolieparmezaanse kaaspeperrijstroomsuikertomaatuivetvruchtensapwaterwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / lunchgerecht uit Indonesie:

Eieren en tomaten in sojasaus - pindang telor dan tomat

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gemberwortel, goela djawa, groente, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, margarine, sambal trassi, tomaat, ui, voorjaarsui, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Paling in 't groen

Ingrediënten:
bonenkruid, citroenmelisse, citroensap, dovenetel, dragon, eierdooier, kervel, peper, peterselie, pimpernel, rivierpaling, room, salie, sjalotjes, spinazie, tuinkers, vetstof, waterkers, witte wijn, zout en zuring

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude spinaziesoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, diepvriesspinazie, eidooier, kippenbouillon, melk, nootmuskaat, peper, rijst, slagroom, spinazie, ui, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Groentetaart - pizza ebraica d´erbe

Ingrediënten:
artisjok, citroensap, eieren, extra vergine olijfolie, peper, spinazie, ui, verse doperwten, verse peterselie, zandtaartdeeg en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Veg!:

Spanakopitta van de buurtsuper

Ingrediënten:
bladspinazie, cashewnoten, citroensap, ei, feta, karwijzaad, komijnzaad, olijfolie, pijnboompitten, roomboterbladerdeeg, tijm, ui, venkelzaad, zachte geitenkaas, zeezout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Groentesalade met pindasaus - gado-gado Bali

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, ei, gegiste sojabonenkaas, goela djawa, haricots verts, kemirienoten, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, limoensap, mais, pindakaas, sambal oelek, sperziebonen, spinazie, taugé, tempé, tomaat, ui, voorjaarsui, worteltjes, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
salade / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoengalantine

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenkool, boter, champignon, citroensap, courgette, eiwit, honing, kalkoen, kalkoenkarkas, kalkoenorganen, knoflook, krenten, laurierblad, nootmuskaatpoeder, parmezaanse kaas, preitjes, rode wijn, saffloerolie, spinazie, tijm, ui, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte / feestdagen
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Gado Gado - Groentesalade met pindasaus

Ingrediënten:
aardappel, asem, bruine suiker, chilipeper, citroensap, ei, gefruite uitjes, komkommer, kool, olie, pindakaas, sambal, spinazie, tahoe, taugé, trassi, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch / Maleisisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gado-gado variatie 2

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, arachideolie, asempasta, batavia, blanke azijn, bloemkool, broccoli, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, goela djawa, groene kool, haricots verts, ijsbergsla, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, knolselderij, komkommer, kool, kroepoek oedang, krulandijvie, limoensap, olie, pindakaas, pronkbonen, sambal oelek, sla, slablad, snijboon, sperziebonen, spinazie, spitskool, stoofsla, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelkroketjes met groente

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroensap, ei, groente, kruimige aardappel, melk, olijfolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Welke supermarkt heeft de lekkerste: maaltijdsalade geitenkaas

Ingrediënten:
appel, appelsap, appelstroop, appelwijnazijn, azijn, basilicum, citroensap, dressing, eiwitten, extra vierge olijfolie, gedroogde tomaat, geitenkaas, geitenmelk, groente, honing, knoflook, komkommer, komkommer, kruiden, kruiden en specerijen, kurkuma, maïszetmeel, majoraan, olijfolie, oregano, pasta, plantaardige olie, raapolie, raapzaadolie, rode appel, spinazie, stremsel, suiker, tarwegriesmeel, tijm, tomaat, tomaten, veldsla, vet, volkoren pasta, walnoten, water, zachte geitenkaas, zoetstof, zongedroogde tomaatjes, zongedroogde tomaten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Haal meer recepten op...