38 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbasilicumbotercitroencrème fraîchefetagemalen komijnknoflookkorianderkruidenmelkolieolijfoliepankopeperpeterselieplantaardige oliepoedersuikerslagroomuivolle melkwaterzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Plenty more:

Doperwtkroketten met munt

Ingrediënten:
banaansjalotten, bloem, doperwten, ei, gedroogde munt, knoflook, munt, olijfolie, panko, wittewijnazijn, zonnebloemolie, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

Gefrituurde bloemkool en tamarindedipsaus met munt

Ingrediënten:
ahornsiroop, bloem, bloemkool, chilivlokken, eieren, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, gemberpoeder, kerriepoeder, knoflook, korianderzaad, limoensap, munt, olijfolie, panko, peterselie, tamarindepasta, zonnebloemolie, zout en zwart mosterdzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Sambusak Gevuld Met Kaas En Munt Sambusak Bil Jabneh

Ingrediënten:
bloem, chilipasta, deeg, ei, feta, gedroogde munt, gehakt, halloumi, munt, olie, olie om te bakken, tijm en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Libanees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Nopi:

Kroketten van runderborst met Aziatische koolsla

Ingrediënten:
aziatische bouillon, banaansjalotten, bleekselderij, bloem, ei, grof zeezout, koriander, limoen, limoensap, munt, olijfolie, palmsuiker, panko, peultjes, rijstazijn, rode chilipeper, rodekool, runderborstvlees, volle melk, wortel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Delicious. Het kookboek!:

Zalmkroketten met groene-kruidendressing

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bladpeterselie, bloem, citroensap, crème fraîche, dragon, ei, ketchup, knoflook, mayonaise, munt, panko-broodkruim, tomatensaus, vissaus, wittewijnazijn, zalmfilet, zonnebloemolie en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Plenty more:

Ricottabeignets met sinaasappel en honing

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, caprino, ei, fijne kristalsuiker, honing, munt, poedersuiker, ricotta, sinaasappel, volle melk, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Kushari al forno

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, ei, feta, gemalen komijn, tomaat, groentebouillonblokje, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, munt, olijfolie, pasta, peterselie, puylinzen, rode spaanse peper, rode ui, rode wijnazijn, venkelzaad, zongedroogde tomatenpuree en zonnebloemolie

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Bonen!:

Crostini van doperwten, geitenkaas & amandel

Ingrediënten:
amandel, bakpoeder, bloem, doperwten, ei, extra vergine olijfolie, feta, munt, olie, parmaham, peper en zout

Soort:
vlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Kaaspasteitjes - sanbusak

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, feta, munt, olijfolie, plantaardige olie, sesamzaad, water, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Syrisch
Soort:
vegetarisch / pastei / frituur / kaas
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Noedels:

Eiernoedels met lamskofta in rode currysaus

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, eiernoedels, eiwit, geklaarde boter, gember, knoflook, kokosmelk, koolbladeren, koriander, mager lamsgehakt, munt, nootmuskaat, patentbloem, peterselie, plantaardige olie, rode currypasta, rode linzen, rozemarijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / buffet / bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Ovenschotel van doperwten en tuinbonen

Ingrediënten:
bloem, boter, doperwten, ei, jonge geitenkaas, lente-ui, melk, munt, olie, peper, tuinbonen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Diner / lunch / voorgerecht uit Proef! Oranjebloesem:

Sardienkoekjes met kruidensla

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bloem, chilipoeder, dragon, ei, harissa, heek, kabeljauw, kervel, knoflook, komijn, koolvis, koriander, munt, olie, paneermeel, panko, paprikapoeder, peterselie, sardientjes, sjalot, tomaatsaffraandressing, venkelzaad en witvis

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Griekse gehaktballetjes

Ingrediënten:
bloem, eidooier, gedroogde munt, gedroogde oregano, knoflook, olie, paneermeel, paprikapoeder, peterselie, rundergehakt, tomatenpuree en ui

Keuken:
Grieks
Soort:
rundvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomatencobbler met topping van verse kruiden

Ingrediënten:
bakpoeder, basilicum, bloem, boter, ei, karnemelk, koriander, maïsmeel, maïzena, munt, natriumbicarbonaat, olie, oregano, peterselie, rozemarijn, tijm, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Aardappelkroketten - cazzilli

Ingrediënten:
aardappel, bloem, broodkruim, ei, knoflook, lente-ui, parmezaanse kaas, pecorino, pijnboompitten, plantaardige olie, prosciutto, verse dille, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
vlees / aardappelgerecht / frituur
Haal meer recepten op...