429 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadogemalen komijngemberkaneelknoflookkomijnkomijnpoederkorianderzaadkurkumalimoenolieolijfoliepaprikapoederpeperrode paprikarode uispecerijensuikertomaatwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Tomatensoep met griesmeel en koriander

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, semolina, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit 1 groente in de hoofdrol:

Zoete Ui Met Maisbrood

Ingrediënten:
cacao, cheddar, chilipoeder, fijne kristalsuiker, gedroogde oregano, groene chilipeper, groene paprika, komijnpoeder, korianderpoeder, mais, melk, plantaardige olie, polenta, rode uien, scharreleieren, tarwebloem, knoflook, bakpoeder, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, versgemalen zwarte peper, witte uien, zout, zure room en zwarte bonen

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Lamsmarinade - islamitisch-mediterrane marinade

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijnzaad, olijfolie, tomatenpuree, ui, verse koriander en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Iraanse groentestoofpot met gedroogde limoen

Ingrediënten:
berberisbessen, bladspinazie, charlotte aardappels, dille, dragon, flespompoen, geklaarde boter, gemalen geelwortel, griekse yoghurt, groene chilipeper, iraanse limoenen, komijnzaad, koriander, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Iraans
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kikkererwten, spinazie en zoete aardappels met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, minispinazieblaadjes, olijfolie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, zoete aardappel, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Ultieme zwarte dal

Ingrediënten:
arachideolie, boter, garam masala, gemalen koriander, gember, tomaat, groentebouillonblokje, kaneel, knoflook, komijnzaad, koriander, kruidnagels, mosterdzaad, rawitpepertjes, single cream, slagroom, tomatenpuree, ui, urad dal en venkelzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Bijgerecht uit Het Hummus kookboek:

Harissa

Ingrediënten:
citroensap, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, rode chilipeper, rode paprika, rode ui en tomatenpuree

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Ontbijt / brunch / lunch uit Plenty more:

Pittig roerei

Ingrediënten:
bosui, ei, gemalen geelwortel, gemberwortel, kardemompoeder, karwijzaad, komijnzaad, koriander, rode chilipeper, tomaat, tomatenpuree, urfachilivlokken, zonnebloemolie en zout

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Pittig roerei

Ingrediënten:
bosuien, eieren, gemalen geelwortel, gemalen kardemom, gember, karwijzaad, komijnzaad, koriander, rode chilipeper, tomaten, tomatenpuree, ui, urfa-chilivlokken, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kikkererwten, spinazie en zoete aardappelen met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, minispinazieblaadjes, olijfolie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, zoete aardappel, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Harissa

Ingrediënten:
citroensap, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, rode chilipeper, rode paprika, rode ui, tomatenpuree en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Paneer-broccolimasala

Ingrediënten:
broccoliroosjes, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kerrieblaadjes, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, paneer, plantaardige olie, rode chilipeper, suiker, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...