221 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadocayennepepercitroencitroensapgemalen komijngembergerookt paprikapoederkikkererwtenknoflookkomijnkomijnzaadlimoenmuntoliepaprikapeperpeterselierode uitomaatuiwaterzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Okra met tomaten, citroen en koriander

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker, ingemaakte citroen, koriander, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, okra, olijfolie, peterselieblad, rode chilipeper, rode paprika, tomaat, ui, water, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroen, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Chili con carne gehaktballen

Ingrediënten:
bulgur, garam masala, gerookt paprikapoeder, ingemaakte citroen, kaneelstokje, kidneybonen, komijnzaad, koriander, lente-ui, limoen, olijfolie, passata, rode paprika uit pot, rode spaanse peper, rundergehakt en yoghurt

Soort:
vlees
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Wrap 'n roll:

Hummus

Ingrediënten:
baharat, citroen, kaneel, kardemom, kikkererwten, knoflook, komijn, koriander, kruidnagel, olijfolie, paprikapoeder en tahin

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Bkoula à la Saida

Ingrediënten:
bladspinazie, boerenkool, citroen, gekonfijte citroen, knoflook, komijnpoeder, koriander, marokkaanse olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gestoomde pulpo

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, citroenschil, dragon, extra vierge olijfolie, groene thee, koriander, octopus, paprikapoeder, sinaasappelschil, tijm, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Lunch / avondmaal uit De zomerkeuken:

Kruidige sardines met venkelsalade

Ingrediënten:
citroen, grof zout, kaneel, komijn, komijnzaad, koriander, korianderzaad, lente-ui, olijfolie, paprikapoeder, roze grapefruit, sardines, ui, venkel, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
vis
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

gestoomd lamsvlees

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, grof zeezout, knoflookteen, komijnzaad, lamsschouder, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, verse koriander en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / gevogelte / stomen
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / buffet uit Jamie in 15 minuten:

'Geblakerde' kip

Ingrediënten:
avocado, extra vierge-olijfolie, feta, gemalen piment, gerookt paprikapoeder, kipfilet, koriander, lente-ui, limoen, mango, munt, olijfolie, paprika, quinoa, spaanse peper, spinazie, tuinkers en yoghurt

Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Garnalenbeignets met mais

Ingrediënten:
chilivlokken, diepvriesmais, ei, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gerookt paprikapoeder, koriander, limoenen, olie en reuzengarnalen

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Chermoula

Ingrediënten:
bladpeterselie, chermoulakruidenmix, chilipoeder, citroen, gember, harissa, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder en saffraandraadjes

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Basisrecept uit Mediterrane Odyssee:

Chermoula

Ingrediënten:
chilipepers, citroen, extra vierge olijfolie, gemalen komijn, knoflook, koriander, munt, paprikapoeder en saffraan

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

gemarineerde courgettes

Ingrediënten:
cayennepeper, courgette, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie extra vergine, paprikapoeder, verse koriander, wittewijnazijn en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Bakbanaansoep spaanse stijl

Ingrediënten:
anaheimpeper, cubanellepeper, gerookt paprikapoeder, groene bakbanaan, groene paprika, groentebouillon, knoflook, koriander, laurier, limoen, olijfolie, saffraan, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

Ali's wraps met eend

Ingrediënten:
chilipoeder, eend, gemalen komijn, granaatappelpitten, hoisinsaus, ijsbergsla, koriander, limoen, munt, olijfolie, paprikapoeder, radijs, rode spaanse peper, rode ui, sumak, zahtar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Amerikaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

Ali's wraps met eend

Ingrediënten:
chilipoeder, eend, gemalen komijn, granaatappelpitten, hoisinsaus, ijsbergsla, koriander, limoen, munt, olijfolie, paprikapoeder, radijs, rode spaanse peper, rode ui, sumak, zahtar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

100% rauwe pad thai

Ingrediënten:
bladspinazie, cashewnoten, chilipoeder, ciderazijn, daikon, groene asperge, knoflook, koriander, lente ui, limoen, olijfolie, paprika en sojasaus

Keuken:
Thais
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Het Hummus kookboek:

Hummus van gemengde bonen met tonijn

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, gemengde bonen uit blik, griekse yoghurt, koriander, lente-ui, olijfolie, paprikapoeder, rode paprika, tahin, tomatenpuree en tonijn in water

Soort:
peulvruchten
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk van bloemkool

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, citroen, gemalen komijn, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Haal meer recepten op...