81 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebleekselderijbloembotercitroenraspcitroensapdroge witte wijnfruitgroentebouillonkaaskippenbouillonknoflookolijfoliepeperpeterselierisottorijstroomsjalotspaghettitijmuiwijnwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Pappardelle Met Kippenlever En Eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
boter, eekhoorntjesbrood, fruit, boter, gele ui, tomaat, kippenlever, water, olijfolie, pappardelle, parmezaanse kaas, pasta, prosciutto, prosciutto crudo, tagliatelle, tijm, tijmblaadjes, tomaten, ui, verse pasta, water, water, wijn, witte wijn, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Ossobuco met risotto Milanese

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroenschil, droge witte wijn, kalfsschenkel, kippenfond, knoflook, laurier, parmagiano reggiano, peper, peterselie, risottorijst, saffraan, ui, wortel, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
vlees
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Wendy Berecry - Italiaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Italiaans koken:

Kip met prosciutto en ansjovisboter

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, citroensap, citroenschil, eierdooiers, kipfilet, knoflook, mosterd, parmezaanse kaas, peterselie, prosciutto, witte wijn en zure room

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Onion Gratin

Ingrediënten:
citroenzest, geklaarde boter, gewürztraminer, parmezaanse kaas, ui, uienbouillon en zwarte peperkorrels

Soort:
groente
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Krab bolognese

Ingrediënten:
ansjovis, basilicum, bladpeterselie, citroen, extra vierge-olijfolie, knoflook, krabvlees, lente-ui, littlegemsla, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, rode spaanse peper, spaghetti, venkel, venkelzaad, witte wijn en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Noordzeekabeljauw met laurier en twee soorten tuinboontjes

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, crème fraîche, fleur de sel, kabeljauwfilet, knoflook, noilly prat, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, room, sjalot, vers bonenkruid, kruiden, verse laurierbaadjes, verse tuinbonen, visfond, witte wijn en zonnebloemolie

Soort:
vis
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Artisjokken

Ingrediënten:
ansjovisfilet, artisjokken, citroen, ei, kappertjes, knoflook, olijfolie, oud witbrood, parmezaanse kaas, peterselie en witte wijn

Soort:
groente
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

Gevulde olijven

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroensap, citroenschil, droge witte wijn, groene olijven, mortadella, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rundergehakt, salami, tomatenpuree, varkensgehakt, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Appelrisotto - risotto con le mele

Ingrediënten:
appel, boter, citroenschil, droge witte wijn, groentebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, risottorijst, worcestersaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vlees: Pasta al kippenragù

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, droge rode wijn, eekhoorntjesbrood, eend, extra vierge-olijfolie, jeneverbes, kaaskorst van parmezaanse kaas, kalkoen, kippenbouillon, kippenbout, laurierblad, parmezaanse kaas, penne, rigatoni, rozemarijn, runderbouillon, tagliatelle, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / boter en olie
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vis en zeebanket: Pasta alle vongole

Ingrediënten:
boter, chilivlokken, citroen, droge witte wijn, extra vierge-olijfolie, knoflook, linguine, parmezaanse kaas, peterselie, spaghetti, tapijtschelpen, ui, venusschelp en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vis en zeebanket: Pasta alle vongole met groente

Ingrediënten:
bimi, boerenkool, boter, cavolo nero, chilivlokken, citroen, droge witte wijn, extra vierge-olijfolie, knoflook, linguine, parmezaanse kaas, peterselie, spaghetti, broccoli, tapijtschelpen, ui, venusschelp en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vis en zeebanket: Romige pasta alle vongole

Ingrediënten:
boter, chilivlokken, citroen, droge witte wijn, extra vierge-olijfolie, knoflook, linguine, parmezaanse kaas, peterselie, room, spaghetti, tapijtschelpen, ui, venusschelp en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Tagliatelle met kipsaltimbocca en snijbonen

Ingrediënten:
citroen, kiphaasje, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, prosciutto crudo, salie, slagroom, snijbonen, tagliatelle en witte wijn

Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Moules à l'escargot

Ingrediënten:
bieslook, bieslookbloemen, boter, bronzen venkel, broodkruim, citroen, dille, knoflook, mossel, natuurazijn, noilly prat, parmezaanse kaas, peterselie, room, roomse kervel, selderij, sjalot, tijm, ui en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Gegrilde varkensentrecote met linzen, mosterd en witlof

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, belugalinzen, bieslook, boter, cabernet sauvignon-azijn, citroen, knoflook, mosterd, mosterdbladsla, mosterdzaad, oranje linzen, parmezaanse kaas, peterselie, roodlof, sjalot, tijm, varkensentrecote, vleesjus, witlof en witte wijn

Soort:
vlees
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Amuse / diner / drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Gegratineerde schelpjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, kippenbouillon, knoflook, kokkels, laurierblaadjes, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, uien, witbrood, witte wijn en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Diner / hoofdgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Ossobuco

Ingrediënten:
citroenschil, droge witte wijn, gedroogde oregano, kalfsschenkel, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, bladpeterselie, tomaten uit blik, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees
Haal meer recepten op...