217 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbotercitroenraspcitroensapdeegeieidooierfruitgisthoningkaneelknoflookkristalsuikermaïzenamelkolijfoliepeperpeterseliepoedersuikerslagroomsuikeruiwitte basterdsuikerzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Anne Wilson - Spaans koken

Diner / nagerecht uit Spaans koken:

Amandel citroentaart

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, citroen, citroensap, ei, slagroom, water en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Spaans
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

kikkererwtensoep

Ingrediënten:
bloem, citroen, gedroogde kikkererwten, gladde peterselie, olijfolie extra vierge, ui, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Twaalf:

Rijstballetjes

Ingrediënten:
bloem, citroenschil, fijne kristalsuiker, kortkorrelige rijst, poedersuiker en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Hartige taartjes uit Béziers

Ingrediënten:
bloem, bruine suiker, citroenrasp, ei, eierdooier, fijn zeezout, kalfsniervet, krenten, lamslende, lamsschouder, peper, vet, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Ontbijt / bij de koffie uit Rijst en risotto:

Calas

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, crème fraîche, ei, frituurolie, gemalen kaneel, gemberpoeder, jam, kortkorrelige rijst, melk, nootmuskaat, poedersuiker, suiker, water en zout

Keuken:
Creools / Noord-Amerikaans
Soort:
rijst / koek en gebak / frituur
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Ontbijt / brunch uit Frankrijk koken en reizen:

Zoet brood - pastis landais

Ingrediënten:
anijslikeur, bloem, boter, citroenrasp, ei, instantgist, oranjebloesemwater, vanille-essence, water, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / feestdagen
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Zeeuwse bolussen

Ingrediënten:
witte basterdsuiker, bloem, citroenzest, gist, kaneelsuiker, boter en water

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Recept uit Bonen!:

Boerenmuffin met appel & grauwe erwt

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroen, ei, friszure appels, gember, grauwe erwten, honing, kaneel, kurkuma, rozijnen, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Soort:
zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Frankrijk koken en reizen:

Ringen uit Albi - gimblettes d'Albi

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, eierdooier, gekonfijte citroenschil, instantgist, melk, oranjebloesemwater, water, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / feestdagen
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Diner / nagerecht uit The big green egg book:

geroosterde witte chocolade met sinaasappel dille en pistache

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, agar-agar, appelsap, bakpoeder, beurre noisette, bloem, citras, citroen, citroengras, dille, ei, gelatine, geleisuiker, limoen, melk, pistache-olie, pistaches, room, sinaasappel, suiker, water, witte chocolade en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Kwartel gebakken in Turks brooddeeg met pistachesaus

Ingrediënten:
bloem, citroen, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, gedroogde gist, gemalen groene kardemom, gemalen komijn, knoflook, kwartel, olijfolie, oranjebloesemwater, pistachenoten, verse bladpeterselie, verse munt, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
quiche / gevogelte
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit Brits bakboek:

Treacle-taart - treacle tart

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, citroensap, ei, gemalen kaneel, gemberpoeder, golden syrup, pecannoten, poedersuiker, volvette room, water en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Stokviskroketjes - croquetas de bacalao

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroen, laurierblad, melk, stokvis, ui, verse bladpeterselie, water, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Buffet / snack of tussendoortje / bij de koffie uit Brits bakboek:

Maids of honour

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, eigeel, oranjebloesemwater, melk, stremsel, sukade, verse kaaswrongel, volvette room, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / kaas
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht / basisrecept uit Culinaria U.S.A.:

Soft shell crabs bakken

Ingrediënten:
augurk, bloem, boter, citroen, kruiden, mayonaise, peper, soft-shell crabs, soft shell krab, tartaarsaus, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...