143 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: appelbakpoederbloemcitroencitroensapeifijne kristalsuikerfilodeeggehaktgemalen kaneelgemberpoederhoningkristalsuikerkruidnagelpoedermelknootmuskaatnotenpoedersuikersinaasappelsuikerwaterwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Recept uit Home Made winter:

Kaneelboter

Ingrediënten:
boter, honing, kaneel, pecannoten, walnoten en zout

Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Rijstmeel-kruimellaagje

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, citroensap, kaneel, pecannoot, rijstmeel, volkorenmeel en walnoten

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / nagerecht uit Morito:

Walnotenbaklava

Ingrediënten:
citroenschil, filodeegvellen, gedroogde rozenblaadjes, gemalen kruidnagel, gezouten boter, kaneel, kaneelstokje, kardemompeul, pistachenoten, rozenwater, sinaasappelschil, walnoten, water, wit broodkruim en witte basterdsuiker

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Granenkruimellaagje

Ingrediënten:
bloem, boter, bulgur, citroensap, gebroken tarwe, kaneel, pecannoot, volkorenmeel, walnoten en zilvervliesrijst

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Havervlokkenkruimellaagje

Ingrediënten:
ahornsiroop, bloem, boter, citroensap, grove havervlokken, kaneel, maisstroop, pecannoot, volkorenmeel en walnoten

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home made:

Nutty wintercookies

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, havermoutvlokken, kaneel, lichte basterdsuiker, pindakaas, rozijnen, vanillesuiker, walnoten en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home made:

Chewy volkorenkoekjes met chocolade

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, chocolade, ei, havermout, kaneel, lichte basterdsuiker, pecannoten, vanillesuiker, volkorenbloem, walnoten en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / nagerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Baklava

Ingrediënten:
blanke amandelen, citroen, filodeeg, kaneel, roomboter, sinaasappel, suiker, vloeibare honing en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Wolfgang Kleinschmidt en Roy Fares - United states of cakes

Recept uit United states of cakes:

Chewy Oat Meal Cookies

Ingrediënten:
basterdsuiker, ei, boter, gedroogde veenbessen, zout, havermout, kaneel, rozijnen, sinaasappel, tarwebloem, vanillesuiker, walnoten en zuiveringszout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Zoet kruimellaagje

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine suiker, citroensap, kaneel, pecannoot, volkorenmeel en walnoten

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home made:

Amandel-kaneelkoekjes

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, citroen, ei, fijne kristalsuiker, gekonfijte kersen, amandel, kaneel, walnoten en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Sandra Ysbrandy, Sabine Posthumus en Suzan Huesken - Appels en peren

Ontbijt / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Appels en peren:

Appeltjes onder de warme deken

Ingrediënten:
appel, boter, eierdooier, kaneel, melk, rietsuiker, rozijnen, suiker, vanillestokje en walnoten

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Julius Jaspers en Frederik Molenschot - Smart BBQ

Diner / nagerecht uit Smart BBQ:

Gegrilde appels

Ingrediënten:
appel, boter, bruine basterdsuiker, kaneel, rozijn en walnoten

Soort:
barbecue/grill / fruit
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Filo met noten - baklava

Ingrediënten:
amandel, boter, citroensap, filodeeg, gemalen kaneel, kaneelpijpje, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, walnoten en water

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch / noten
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / nagerecht uit Morito:

Walnotencake

Ingrediënten:
amandelmeel, bakpoeder, boter, citroenrasp, citroensap, grove polenta, kaneel, nootmuskaat, scharrelei, walnoten, witte basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zuiveringszout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Pilav met okra, noten en pitten

Ingrediënten:
basmatirijst, blanke amandelen, boter, fijn zeezout, granaatappelpitjes, groentebouillon, kaneel, okra, olijfolie, pijnpitten, pistaches, saffraandraadjes, ui, verse koriander en walnoten

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Appels uit de oven

Ingrediënten:
appel, boter, citroenschil, kaneel, margarine, rozijnen, suiker en walnoten

Keuken:
Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Worst met roodloof, ui en speculaaskruiden

Ingrediënten:
anijs, boter, gemalen kardemom, kaneel, karwij, kweeperenpasta, nootmuskaat, olie, peper, radicchio, speculaaskruiden, walnoten, worst en zoete ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Nanne Hogeland, Saskia Lelieveld en Julie Tavernier - Goed zoet

Recept uit Goed zoet:

Rabarber-gember crumble

Ingrediënten:
baksoda, cacao, chocola, ei, gemberpoeder, gemberwortel, havermoutvlokken, kaneel, kokosbloesemsuiker, kokosolie, meel, pindakaas, rabarber, rijststroop, roomboter, spelt, steviablad, vanille-extract, gember, volkoren speltmeel, walnoten, zeezout en zonnebloempitten

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / vegetarisch
Haal meer recepten op...