123 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: amandelspijsbotercitroenraspcitroensapcitroenschileieidooiereiwitgedroogde gistkaneelknoflookkrentenkristalsuikermelkolijfoliepoedersuikerrumsuikervanillesuikerwaterwitte basterdsuikerzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / buffet / bijgerecht uit Liever lokaal:

Pinksterbollen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, gekonfijte rabarber, gist, melk, rozijnen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

babka

Ingrediënten:
citroen, eidooier, bloem, gist, glazuur, poedersuiker, melk, rozijnen, vanille-essence, vanillestokje, boter en zout

Keuken:
Pools
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Oliebollen

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, gist, melk, poedersuiker, roomboter, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / frituur / feestdagen
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Sprankelende Paardenbloemenborrel

Ingrediënten:
bier, biergist, bitter, bloem, bloemen, citroen, gember, gist, grapefruit, koolzuurhoudende frisdrank, paardenbloem, sinaasappel, suiker, water en wortel

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit delicious. magazine - Hét bakboek!

Recept uit Hét bakboek!:

Broodjes met amandel en frambozen

Ingrediënten:
amandelschaafsel, amandelspijs, bloem, boter, citroensap, citroenschil, custardpoeder, ei, frambozen, gedroogde gist, gemalen kaneel, melk, poedersuiker en rietsuiker

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Bij de koffie uit Als kok in Frankrijk:

Madeleines

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenschil, ei, gist, suiker en vanillestokje

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Kwartel gebakken in Turks brooddeeg met pistachesaus

Ingrediënten:
bloem, citroen, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, gedroogde gist, gemalen groene kardemom, gemalen komijn, knoflook, kwartel, olijfolie, oranjebloesemwater, pistachenoten, verse bladpeterselie, verse munt, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
quiche / gevogelte
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Platte-kaasballetjes

Ingrediënten:
bloem, bloemsuiker, boter, citroen, eieren, gemalen amandelen, gist, griessuiker, paneermeel, platte kaas, rozijnen en zout

Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

coca de san joan

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bloem, citroen, eidooier, eieren, melk, boter, gist, kaneel, melk, pijnboompitten, suiker en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Recept uit Bakboek:

Berlijnse bollen

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bloem, bloemsuiker, boter, citroenrasp, ei, gist, water, witte kristalsuiker en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak / frituur
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Ontbijt / brunch / diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit De Zilveren Lepel:

Kugelhopf - kugelhupf

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, fijne kristalsuiker, gist, melk, muskaatrozijnen en room

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Hagelslagvlechten (chocoladehagelstol)

Ingrediënten:
afdekgelei, amandelschilfers, banketbakkersroom, bloem, boter, broyage, chocoladehagelslag, citroenrasp, eierdooier, eieren, gist, kristalsuiker, melk, suikerglazuur en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Ontbijt / brunch / bij de koffie uit Brits bakboek:

Citroenbroodjes uit Whitby - Whitby lemon buns

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, gist, krenten, melk, poedersuiker, rozijnen, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
brood en broodgerecht / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Pizza

Ingrediënten:
artisjok, avocado, bloem, chili-olie, citroen, paprika, gist, ham, honing, mascarpone, mozzarella, olijfolie, pancetta, rozemarijn, tabasco, tomaat in blik, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Kerststol

Ingrediënten:
amandelspijs, bloem, citroenzest, ei, gist, hazelnoot, kaneel, kardemompoeder, melk, witte peper, poedersuiker, boter, rozijnen, rum, gekonfijte sinaasappelschil, suiker en vanillesuiker

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Oliebollen van Wannée

Ingrediënten:
appel, bloem, citroen, ei, gist, krenten, melk, noten, poedersuiker, rozijnen, stemgember, suiker en sukadesnippers

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Bij de koffie uit Culinaria Italia:

Krakelingen - ciaramicola

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, eiwit, grofkorrelige suiker, poedersuiker, reuzel, suiker en gist

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak
Haal meer recepten op...