78 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloembotercitroensapeigehaktgistkaneelknoflooknootmuskaatolijfolieoreganopeperslagroomtijmtomaattomatenpureeuivolle melkwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Lunch / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Roereieren met tomaat

Ingrediënten:
boter, ei, melk, spaanse peper, suiker, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Runderpastei met aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, boter, ei, melk, olijfolie, rozijnen, rundergehakt, suiker, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gebraden hert of ree uit de pan

Ingrediënten:
boter, bouillon, cognac, hert, kruidnagel, melk, olijfolie, peper, pruimedanten, ree, rozijnen, sjalot, suiker, ui, verse tijm, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Omeletjes gevuld met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, ei, gruyère, melk, suiker, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Moussaka

Ingrediënten:
aubergine, belegen kaas, bloem, boter, droge vermout, ei, lamsgehakt, melk, olie, oregano, paneermeel, suiker, tomaat, ui, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gevulde flensjes

Ingrediënten:
belegen kaas, bloem, cayennepeper, cervelaatworst, doorregen spek, ei, knoflook, melk, olie, paprikapoeder edelsusz, sodawater, suiker, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pannenkoeken en flensjes / hartige hapjes
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Catalaanse cannelloni

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cannelloni, chorizoworst, fino sherry, gemalen kruidnagel, ham, jamón, knoflook, kristalsuiker, laurierblad, manchego, melk, morcilla, olijfolie, prosciutto, rode ui, slagroom, tomaat uit blik, verse peterselie, verse tijm, wit broodkruim, witte butifarra, witte peper en wortel

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Wendy Berecry - Italiaans koken

Recept uit Italiaans koken:

Ratatouille met gebakken polenta

Ingrediënten:
aubergine, boter, cheddar, courgette, ei, knoflook, melk, olijfolie, oregano, paprika, polenta, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui, water en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde pijlinktvis - calamars farcis

Ingrediënten:
ei, knoflook, krenten, melk, olijfolie, oud brood, peper, pijlinktvis, prosciutto, rauwe ham, snijpeterselie, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vlees / vis
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Lunch / avondmaal uit 1 groente in de hoofdrol:

Tomaten Cobbler

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, cheddar, eidooier, gehakt, gezouten boter, groene salade, melk, olijfolie, scharrelei, knoflook, tomaten, uien, verse tijmblaadjes, versgemalen zwarte peper en zelfrijzend bakmeel

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Seffa merdouma (in vermicelli verstopte kip)

Ingrediënten:
blanke amandelen, boerenkip, boter, dadels, honing, kaneel, kaneelstokje, melk, olijfolie, oranjebloesemwater, peper, poedersuiker, ras el hanout, rozijnen, saffraan, smen, ui, vermicelli en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Brunch / snack of tussendoortje / high tea / traktatie uit De dikke vegetariër:

Hartige muffins

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, kaas, melk, neutrale olie, prei, suiker, ui en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Pirosjki

Ingrediënten:
boter, dille, droge gist, ei, half-om-halfgehakt, meel, melk, suiker, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Russisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebakken runderlever met gebakken uien

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, citroenolie, citroenrasp, kruimige aardappel, lever, melk, olijfolie, peper, rode wijn, rodewijnazijn, suiker, tijm, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - Crumbles en gratins

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Crumbles en gratins:

Pie met kip

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gember, kippenbout, knoflook, kristalsuiker, melk, olijfolie, prei, quatre épices, rode peper, sojasaus en ui

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte / crumble/gratin
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / lunch / voorgerecht uit Bouillon:

Bietensoep met bietenbrood en mierikswortelcrème

Ingrediënten:
bloem, crème fraîche, gist, groentebouillon, knoflook, mierikswortel, olijfolie, rode biet, suiker, uien, volle melk en zonnebloemolie

Soort:
soep/bouillon / brood en broodgerecht / groente
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Recepten voor de wok:

Kipsaté

Ingrediënten:
chilisaus, donkerbruine basterdsuiker, gemberwortel, kipfilet, knoflook, melk, pinda, pindakaas, plantaardige olie, santen, ui en zout

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruid gerecht met kippenlevers - sambal goreng atie ajam

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroengras, citroensap, dunne kokosmelk, goela djawa, groentebouillon, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, laos, melk, sambal oelek, sereh, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gevulde pepers met garnalen - lombok dan oedang

Ingrediënten:
arachideolie, djinten, dunne kokosmelk, ei, eiwit, gedroogde kokos, gemalen komijn, gemalen koriander, ketoembar, klapper, knoflook, maïzena, melk, noorse garnalen, peper, rode spaanse peper, sambal trassi, steurgarnaal, suiker, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren / frituur
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Ganzenborstfilet met aardappel-tuinkerspuree en vlierbessensaus

Ingrediënten:
aardappelen, balsamicoazijn, boter, ganzenbotten, ganzenfond, gerookte ganzenborstfilets, jeneverbessen, komijnzaadjes, korianderzaadjes, kruidnagels, laurierbladeren, melk, nootmuskaat, olie, peper, peperkorrels, prei, rode wijn, room, rozemarijn, sausbinder, selderij, spitskool, suiker, tijm, tomatenpuree, tuinkers, uien, vlierbessen, vlierbessensap, witte wijn, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Pastel de choclo

Ingrediënten:
ají pancapasta, boter, fijn zeezout, gele ají-pasta, kipgehakt, knoflook, komijnpoeder, konijnenvlees, koolzaadolie, koriander, maïskolven, poedersuiker, rozijnen, rundergehakt, ui, volle melk, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
ovenschotel
Haal meer recepten op...