725 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroencitroensapdroge witte wijneiknoflookkruidnagellaurierolieolijfoliepreirode wijntijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Flageolets met venkel

Ingrediënten:
boter, cannellinibonen, citroenrasp, flageolets, kruidnagel, laurierblad, limaboon, peper, peterselie, sjalot, slagroom, tijm, venkel, witte boon en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Bijgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Béchamelsaus variatie met kruiden

Ingrediënten:
bloem, boter, laurierblad, melk, peper, peperkorrel, sjalot, verse bieslook, verse bladselderij, verse gemengde kruiden, verse kervel, verse peterselie en zout

Keuken:
Europees
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Broodje Kroket

Ingrediënten:
blaadjes gelatine, bloem, bouillon, dijonmosterd, eieren, boter, kalfsvlees, kruidnagels, laurierblaadje, nootmuskaat, panko, peperkorrels, peterselie, roomboter en sjalotje

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Garnalen risotto

Ingrediënten:
boter, knoflook, laurierblad, peperkorrel, rauwe ongepelde garnalen, risottorijst, sjalot, tomatenpuree, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Tallarines met rivierkreeftjes

Ingrediënten:
koffieroom, laurierblad, olijfolie, peper, rivierkreeft, tallarines, ui, verse peterselie, verse tijm, wortel, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Gestoofde varkenssteak

Ingrediënten:
bier, bruine fond, gerookte ham, laurierblad, peper, tijm, ui, varkenscarré, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Kippensoep met asperges en rijst

Ingrediënten:
asperge, foelie, kipkarbonade, kippenbouillontablet, laurierblad, peper, rijst, soepgroenten, tijm, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Forel, gepocheerde

Ingrediënten:
azijn, citroen, citroensap, forel, laurierblad, peperkorrels, peterselie, peterseliestelen, ui en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Moren en Christenen zwarte bonen met rijst - moros y cristianos

Ingrediënten:
kaneelstokje, knoflook, laurierblad, olijfolie, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, ui, verse bladpeterselie, witte rijst, zeezout, zwarte bonen en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Lekkere recepten van het land

Recept uit Lekkere recepten van het land:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, foelie, knoflook, knolselderij, korianderzaad, laurierblaadjes, peterselie, preien, rozemarijn, tijm, uien, wortels, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Flageolets op z'n Frans

Ingrediënten:
boter, cannellinibonen, flageolets, kruidnagel, laurierblad, limaboon, peper, peterselie, sjalot, slagroom, tijm, ui, winterwortel, witte boon en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Gezouten varkensvlees met linzen

Ingrediënten:
bouquet garni, gezouten buikspek, gezouten varkensschenkel, jeneverbes, knoflook, koolraap, laurierblad, pastinaak, prei, puylinzen, raap, ui, verse peterselie, wortel en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / peulvruchten / varkensvlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Paling in groene saus - anguilles au vert

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, laurierblad, paling, peper, sjalot, slagroom, snijpeterselie, spinazie, tijm, verse dragon, verse kervel, verse munt, verse salieblaadjes, zout en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / voorgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Kippesoep met engelenhaar

Ingrediënten:
engelenhaar, fijne vermicelli, foelie, kip, laurierblad, peper, peperkorrel, tijm, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Europees / Nederlands
Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / basisrecept uit Provence:

Mosselen à la marinière basisrecept

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, laurierblad, mosselen, peper, ui, verse peterselie, verse tijm, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...