140 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebloembotercitroencitroensapeikaneelkikkererwtenknoflookkorianderzaadkruidenmuntolieolijfoliepaprikapoederpeperspecerijensuikertomaatuiwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

Oost West Humus Best

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, kikkererwten, komijn, koriander, milde paprikapoeder, olijfolie, tahin, water en zout

Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Patrijsescabeche

Ingrediënten:
balsamicoazijn, fijn zeezout, guindilla peper, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, patrijs, peper, peterseliestelen, pikant paprikapoeder, rode ui, sherryazijn, suiker, water, zoete rodewijnazijn, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte / pekel en marinades
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Ingemaakte groenten - groenten à la grecque

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, champignon, citroen, droge witte wijn, knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, peperkorrel, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Persiana: Salade van parelgort, gegrilde bimi & za'atar

Ingrediënten:
bimi, chilipeper, citroenen, citroensap, erwtenscheuten, peper, peterselie, gemalen koriander, ui, griekse yoghurt, groenten, kerstomaat, kiemgroenten, water, olijfolie, oregano, parelgort, peper en zout, bladpeterselie, rode chilipepers, rode ui, rode uien, vruchtensap, sesamzaadjes, tijm, korianderpoeder, tomaten, yoghurtdressing en zout

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Indiase keuken: zelf groente puffs maken

Ingrediënten:
aardappel, aardappelen, bonen, chaat masala, gemalen koriander, gemalen zwarte peper, groene peper, groente, indiaas brood, koriander, kruiden, limoensap, mais, bladerdeeg, sperziebonen, mosterdzaad, water, wortel, wortels, zonnebloemolie en zout

Een recept uit J. Steingarten - De man die alles at

Diner / hoofdgerecht uit De man die alles at:

Couscous met venkelgroen

Ingrediënten:
couscous, dille, groene spaanse peper, karwijzaad, knoflook, korianderzaad, lente-ui, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, prei, rode paprika, tomatenpuree, ui, venkelgroen, water en wortelloof

Keuken:
Meditteraans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Makreelescabeche

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, fijn zeezout, guindilla peper, korianderzaad, laurierblad, makreel, olijfolie, peper, peterseliestelen, radijs, rode ui, sherryazijn, sinaasappel, suiker, venkelknol, verse bladpeterselie, water, zoete rodewijnazijn, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / pekel en marinades
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Saffraantagliatelle met gekruide boter

Ingrediënten:
00-bloem, boter, cayennepeper, chilivlokken, ei, geelwortelpoeder, gemberpoeder, kaneel, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, saffraan, sjalot, water, zout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg

Recept van Simone's Kitchen:

Bloemkool burgers

Ingrediënten:
amandelmeel, appelazijn, arrowroot, bloemkool, koriander, chili, gehakt, ei, komijn, komijnpoeder, kurkuma, mayonaise, olie om te bakken, knoflook, ui, verse knoflook, verse koriander, verse peper, verse peterselie, water en zeezout

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Paarse aardappelsoep, vegetarisch

Ingrediënten:
groentebouillon, koriander, lente-ui, olijfolie, paarse aardappel, peper, peterselie, prei, slagroom en water

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Citroengras-kokosrijst met kipcurry

Ingrediënten:
citroengras, groene paprika, groene spaanse peper, kippenborst, knoflook, kokoscrème, lente-ui, pandanrijst, thaise vissaus, gember, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
curry / rijst / gevogelte
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Spinaziesoep, vegan

Ingrediënten:
boterhammen, havermelk, knoflook, koriander, olijfolie, peper, peterselie, rode ui, water, wilde spinazie en zout

Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

viskebabs

Ingrediënten:
cayennepeper, harissa, kaneel, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, sinaasappel, verse koriander, verse peterselie, water, zeeduivel en zeezout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Bijgerecht uit Thuis in de keuken:

Tahindressing

Ingrediënten:
agavesiroop, citroensap, dressing, honing, knoflook, koriander, munt, bladpeterselie, pompoenpitten, sojasaus, tahini, water, yoghurt en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Sean Wainer - Love your lunch

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Love your lunch:

Zwarte-bonensoep met sinaasappel en chili

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipoeder, gedroogde zwarte bonen, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, groentebouillonblokje, knoflooktenen, water, olijfolie, sinaasappels, verse koriander, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gestoomde pulpo

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, citroenschil, dragon, extra vierge olijfolie, groene thee, koriander, octopus, paprikapoeder, sinaasappelschil, tijm, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Haal meer recepten op...