702 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebotercayennepepercitroencitroensapdilleeigemalen komijnkaneelknoflookkorianderzaadmuntolieolijfoliepaprikapoederpeperrode uitomaatuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Lamsgehaktballetjes met berberisbessen, yoghurt & kruiden

Ingrediënten:
banaansjalotten, berberisbessen, dille, dragon, ei, gedroogde vijgen, gemalen piment, griekse yoghurt, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, laurier, munt, peterselie, suiker, tijm, ui, witte wijn, zonnebloemolie, zout, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / lunch / buffet / bijgerecht uit Plenty more:

Salade van rauwe biet en kruiden

Ingrediënten:
basilicum, bieten, citroen, dillenaaldjes, dragonblaadjes, gedroogde chilivlokken, amandel, korianderblaadjes, olijfolie, peterselie, pompoenpitten, sesamzaad, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Rijst & risotto:

Risotto met doperwten, kruiden, mascarpone en spekjes

Ingrediënten:
arboriorijst, bieslook, bladpeterselie, doperwten, groentebouillonblokjes, kervel, koriander, lente-ui, mascarpone, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, spekjes, tuinbonen, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Basmati & wilde rijst met kikkererwten, krenten & kruiden

Ingrediënten:
basmatirijst, bladpeterselie, bloem, dille, kerriepoeder, kikkererwten, komijnzaad, koriander, krenten, olijfolie, ui, wilde rijst, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sean Wainer - Love your lunch

Picknick / lunch / buffet uit Love your lunch:

Med e ane couscou alade met verse kruiden

Ingrediënten:
bieslook, citroen, couscous, gemalen komijn, groentebouillonblokje, water, komkommer, olijfolie, peper, rode paprika, rodewijnazijn, peterselie, verse koriander, verse muntblaadjes, witte ui, zongedroogde tomaten, zout en zwarte olijven

Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Bijgerecht uit Veg!:

Dhal

Ingrediënten:
komijnzaad, koriander, kurkuma, munt, peterselie, rode linzen, ui, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Bijgerecht uit Smokey goodness:

Chimichurri

Ingrediënten:
groene jalapeñopeper, grof zeezout, knoflook, koriander, laurier, olijfolie, oregano, peterselie, rode peper, witte wijnazijn en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ottolenghi het kookboek:

Salade met zeebanket, venkel en limoen

Ingrediënten:
dille, granaatappelpitten, grof zeezout, knoflook, koriander, limoen, milde rode chilipeper, minipijlinktvis, olijfolie, peterselie, rode ui, sumak, tijgergarnalen en venkel

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Falafel

Ingrediënten:
bladpeterselie, dubbelkoolzure soda, gehakt, gemalen komijn, gemalen koriander, groene peper, karwij, kikkererwten, koriander, lente-uitjes, sesamzaadjes, bleekselderij, knoflook, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Recept uit Lima - het kookboek:

Chimichurri

Ingrediënten:
fijn zeezout, koriander, munt, olijfolie en peterselie

Keuken:
Peruaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

Oost West Humus Best

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, kikkererwten, komijn, koriander, milde paprikapoeder, olijfolie, tahin, water en zout

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Etti's kruidensalade

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, boter, citroen, dille, dragon, grof zeezout, koriander, olijfolie, peterselie, rucola en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Honey & co:

Falafel uit Jemen (voor de hele familie)

Ingrediënten:
bakpoeder, gemalen komijn, geweekte kikkererwten, groene peper, kardemompeulen, kikkererwtenmeel, knoflook, koriander, peterselie, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Casa Moro:

Gegrilde auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, tomaat, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch
Haal meer recepten op...