73 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbladpeterseliebotercitroensapeieidooierkaneelknoflookmelkolieolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterselieplantaardige oliepoedersuikerslagroomsuikeruivolle melkwaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Ovenschotel met vleesvulling en aardappelpuree

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, ei, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, nootmuskaat, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gevulde aardappelcakejes met dikke korst

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, ei, frituurolie, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, matsemeel, nootmuskaat, paneermeel, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Flammkuchen

Ingrediënten:
bakkersgist, bloem, crème fraîche, ei, gerookt boerenspek, kwark, nootmuskaat, olie, peper, water en witte ui

Keuken:
Frans
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Vleeskroketten

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, ei, gelatine, margarine, nootmuskaat, olie, paneermeel en soepvlees

Soort:
vlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Zilveren Lepel:

Worteltaart - ciambella alle carote

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine kristalsuiker, ei, gemberpoeder, melk, nootmuskaat, olijfolie, poedersuiker, rozijn, walnoten, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het krokettenboek:

Bacalaokroketten - Claudia Roden, 2013

Ingrediënten:
bacalao, bloem, boter, ei, fijn broodkruim, fijn matzemeel, kabeljauwfilet, melk, middelfijn broodkruim, middelfijn matzemeel, nootmuskaat, olijfolie, ui, volle melk, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Lunch / buffet / bijgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Hartige taart ven zilte groenten

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, ei, jonge verse kaas, kelp, lamsoor, natriumbicarbonaat, nootmuskaat, olie, venkel, volle kwark, zeekool, zeekraal, zeewier, zeezout, zout en zuiveringszout

Keuken:
Hollands
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:

Feine Pfannkuchen mit Spinatfüllung

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine boter, ei, eidooier, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sauce royale, sjalot, spinazie, spinazievulling, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Schotse eieren

Ingrediënten:
ansjovisfilets in olie, cayennepeper, bloem, gerookt paprikapoeder, ei, nootmuskaat, paneermeel, varkensschouder, verse rozemarijn, salie en zonnebloemolie

Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Recept uit Indorock:

Re-soto

Ingrediënten:
bladselderij, bloem, doperwtjes, ei, rijst, groene kruiden, hollandse garnalen, kippenbouillon, kokosmelk, korianderzaad, limoen, nootmuskaat, peultjes, kippenvlees, vis, rijstnoedels, sjalotjes, sotobouillon, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Uientaart

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, ei, eidooier, marsala, nootmuskaat, olie, suiker en ui

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Gule Telor

Ingrediënten:
asem, basterdsuiker, bloem, boter, djahé, ei, eieren, ei, eigeel, eigelen, eiwit, eiwitten, boter, gula djawa, kaneel, kardemom, kardemomzaadjes, korianderpoeder, klei, kokosmelk, kruidenbouillon, kruidnagel, kunyit, laos, lombok, nootmuskaat, olie, roomboter, boter, salamblaadjes, santen, sjalotten, spekkoek, steranijs, knoflook, vanille, witte basterdsuiker, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit  - 101 ballen

Snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Bitterballen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, citroensap, ei, frituurolie, mosterd, nootmuskaat, plantaardige olie, rundergehakt, ui, volle melk, wortel en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
rundvleesragout
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Pizza met groenten

Ingrediënten:
bloem, eieren, belegen kaas, gist, mager spek, melk, nootmuskaat, olie, paneermeel, spruiten, uien, yoghurt, zout, zure room en zwarte peper

Haal meer recepten op...