104 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebleekselderijbloembotereigemberkaneelstokjekippenbouillonkorianderkruidnagellauriermelkolijfolieoreganopeperpeterseliespecerijensuikertijmtomaattomatenpureewaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Jerk-vlees uit Bristol - krokante kaantjes - appelcompote

Ingrediënten:
cider, extra vierge olijfolie, gemalen kruidnagel, gemalen piment, gember, honing, kaneel, knoflook, koriander, laurier, lente-ui, limoen, madame jeanettes, nootmuskaat, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm, varkensschouder en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Gardianne de toro

Ingrediënten:
bloem, jeneverbessen, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, olijfolie, quatre épices, rode wijn, runderlappen, spekblokjes, stierenvlees, tijm, ui, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Agneau aux pruneaux - Lamsvlees met pruimedanten

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, gember, honing, kaneel, knoflook, lamsnek, lamsschouder, nootmuskaat, peper, pruimedanten, saffraanpoeder, sesamzaad, suiker, ui, walnoten en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch uit Comptoir Libanais:

Pompoensoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, brood, kaneel, kardemompeulen, kippenbouillon, muskaatpompoen, nootmuskaat, olijfolie, pompoen, bleekselderij, tahin, knoflook, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Hete kip uit de slowcooker

Ingrediënten:
adjuma peper, kaneelstokje, kippenbouillon, kippenbouten, knoflooktenen, neutrale olie, nootmuskaat, peper en zout, rijst, rode ui en zoete ketjap

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kosheri

Ingrediënten:
appelazijn, basmatirijst, boter, gemalen komijnzaad, groene linzen, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, rode chilipeper, tomaat, vermicellinoedels, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Birmese tabyit - Birmese kip met rijst

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, knoflook, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Birmees
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Pastei van kalfsvlees, lever en mager rookspek

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, doperwtjes, kalfsfilet, kalfslever, kaneel, knoflook, laurier, mager rookspek, nootmuskaat, parmezaanse kaas, slagroom, tomaten uit blik, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Caribische kip met linzenrijst

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, boter, cayennepeper, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kokosmelk, langkorrelrijst, lente-ui, linzen uit pot, nootmuskaat, piment, rietsuiker, rode spaanse peper, tijm, ui en wortel

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Harira

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, chana dhal, citroen, citroensap, fijn griesmeel, gemberpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, koenjit, lamsnek, lamsschenkel, nootmuskaat, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Pato con peras

Ingrediënten:
amandel, eend, gemalen kruidnagel, gerookt paprikapoeder, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, laurierblaadje, nootmuskaat, olijfolie, peer, pimentón, pure chocolade, sjalot, tijm, volle zoete sherry en worteltjes

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Jerk-kip met papaja-mangosalsa

Ingrediënten:
bosuitjes, gehakt, munt, gemalen piment, gerookt paprikapoeder, honing, kaneel, kippendijen, kokos, kokosolie, laurierblaadjes, limoensap, mango, nootmuskaat, papaja, limoen, rode spaanse peper, rode ui, tamari, knoflook, verse korianderblaadjes, verse tijmblaadjes en wittewijnazijn

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kosheri

Ingrediënten:
appelazijn, basmatirijst, boter, gemalen komijnzaad, groene linzen, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, rode chilipeper, tomaat, vermicellinoedels, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Gekookte ham Porte Maillot - jambon à la Porte Maillot

Ingrediënten:
basilicum, boontjes, boter, bouillon, droge witte wijn, erwten, jonge wortel, kaneel, knoflook, kropsla, kruidnagel, laurierblad, lente-ui, licht gezouten ham, nootmuskaat, peper, tijm, ui, verse peterselie en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Wortel-kaneelsalade

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, gember, groene kardemompeulen, groentebouillon, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, maïzena, mild chilizout, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pistaches, poedersuiker, sinaasappelschil, vanillestokje, witte ui en wortel

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade
Een recept uit J. van der Lee-van der Heijden - AH eetboekenreeks 2 - Pasta

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 2 - Pasta:

Klassieke lasagne

Ingrediënten:
bloem, boter, braadworst, kaneel, knoflook, lasagne, melk, mozzarella, nootmuskaat, olie, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sugo pikant, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Warm vlees

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, bouillon, donker bier, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurierblad, margarine, nootmuskaat, peper, rundvlees, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappelen, aubergine, bloem, courgette, eieren, gemalen kaas, groentebouillon, kaneel, knoflook, lamsgehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, peper, tomatenpuree, uien, vetstof en zout

Soort:
vlees / lamsvlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Hertenvlees in witte wijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, droge witte wijn, eendenvet, ganzenvet, gedroogd eekhoorntjesbrood, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, hertenvlees, jeneverbes, knoflook, laurier, nootmuskaat, olijfolie, paddenstoelen, peterselie, runderbouillon, salie, suiker, ui, wildbouillon, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Recept uit Jamie's dinners:

Pasta met zoete rode uien

Ingrediënten:
aardappel, boter, fusilli, groentebouillon, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peterselie, rode chilipeper, rode ui, spaghetti, tijm en witte ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Valse pho

Ingrediënten:
arachideolie, broccoli, broccoli, chinese kool, druivenpitolie, edamameboontjes, gemalen anijszaad, gemalen korianderzaad, gemalen kruidnagel, gember, kaneel, knoflook, koriander, laurier, lente-ui, limoen, maïsolie, munt, nootmuskaat, paksoi, raap, rijstvermicelli, roerei, sareptamosterd, sojasaus, sperziebonen, stevige tofu, taugé, thaise basilicum, tofu, tofuvellen, wortel, zijdetofu, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Vietnamees
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Vega moussaka

Ingrediënten:
aardappels, feta, gedroogd eekhoorntjesbrood, tomaat, aubergine, ei, halfvolle melk, kaneelstokje, nootmuskaat, olijfolie, rodewijnazijn, knoflook, uien en oregano

Haal meer recepten op...